Behöver lite tips om resa till Kalifornien

Av Mie81
12 juli 2009 18:31
Visningar: 3037
Hej!
Jag och min kompis håller på att planera en road trip i kalifonien. Vi funderar på vilken period som är bäst att åka i om man även vill kunna bada i havet med en bra temperatur. Är det någon som vet eller vill ge tips vore det jätte bra. =)
Vi har tänkt att besöka Los Angeles, San Fransico, Las vegas och gran canyon. Tar gärna emot restips med.
Av Banphe
12 juli 2009 19:18
Hej!
Jag har varit där i juli och besökt samtliga ställen och det var perfekt väder. Det blåser alltid friskt i San Fransisco, att rekommendera är en skön kofta även sommartid.I Los Angeles var det oxå perfekt väder. I Las Vegas är det väldigt varmt, men det finns ju ac överallt och där är man mest inne i de olika komplexen och njuter av allt man kan uppleva på plats.

Att rekommendera är att köra längs highway 1(101) längs kusten och Stilla havet, Big Sur mm. Enligt alla listor är det världens vackraste väg och det var kanonfint och mäktigt, finns en massa mysiga byar och nationalparker längs vägen, vi bodde i St Lucia på vägen ner.

Vi besökte oxå Hearst slott, som är det mest besökta i USA, det är inte disney World spm många tror. Finns olika turer, tror det är 4 olika, jag vill gärna dit igen, finns en anledning varför han var amerikas rikaste en gång, nu äger californska staten det.

Vi bokade inte motell eller hotell innan, det gör man på plats och det var aldrig något problem, dollarn låg som nu och det kändes billigt alltid, finns kuponghäften för varje stat och det finns lite överallt att ta och det är bra rabatter till allt med övernattning, Universal studios mm

Universal studios var oxå jättekul i Los Angeles verkligen att rekommendera och det finns jättemycket, köra i Baverly hills är ju ett måste, vi hade hyrbil från San Fransisco och körde hela rundan.
San Fransisco är en av de vackraste städer jag har varit i och ett måste är ju att åka över till Alzatrac, fängelseön.
Skriv gärna o berätta när du varit där eller innan vad du tänkt dig!
Av Grethe1
12 juli 2009 20:05
Hej
Jag var i USA och då bl a Californien för cirka 20 års sedan. Vi besökte då Redwood National Park. Det ligger i nordvästra Kalifornien. Inte så långt norr om SF. Väldigt imponerande att se. Du kan googla på Redwood National Park så finns det mycket mera att läsa.
Det var ju också ganska kul att göra ett besök på Universal Studios.
Hoppas att du får en trevlig resa.
Av Pelle77
12 juli 2009 20:28
Sök om Kalifornien, det finns mycket skrivet. Åk borrifrån från S.F och ner så hamnar du närmast havet, självklart längs US-1. Fantastisk utsikt. Missa inte hearst castle vid San Simeonon. Vill ni bada så är det LA och ännu hellre San Diego som passar bäst. Jag gillade San Diego.

I LA så kör Mulholland Drive i mörkret och titta ut över LA, mäktigt!

Besök Six Flags Magic Mountain och upplev den bästa nöjesparken med bäst bergochdalbanor du kan prova.

I Vegas, satsa på något av koncepthotellen med tema. Vi bodda på Luxor, formad som en svart glaspyramid. Staden gör sig bäst när det är mörkt. Grand Canyon kan lyxas med en helikoptertur. Vi åkte med papillon, väldigt bra. men man kan köra ut också, men det är långt så har ni plats i budgeten, satsa på flyg el ännu hellre helikopter.

Bara att fråga om ni vill veta mer!
Av Fredros
12 juli 2009 20:35
Jag är fortfarande tacksam mot den som för 20 år sedan gav mig tipset inför San Francisco-besök: www.alcatrazcruises.com

Jag har tipsat andra sedan dess, ibland misslyckades man få plats på färjorna som varit fullbokade ! Om man vill vara säker kan man ju boka biljett hemma redan !

I korthet bygger detta förslag på att följande verkar intressant:

På 1930-talet med dess kriminalitet - bl Al Capone - fylldes USA:s fängelser med alltfler slipade o farliga brottslingar. Man valde då att koncentrera dessa till ett ställe: Alcatraz . Fångarna var desperata bl a för att de hade så långa straff t ex 45års fängelse osv. Ingen dömdes från början till Alcatraz. Den som blev för farlig i sitt "vanliga" fängelse hamnade här. Ingen har lyckats fly ! Vissa har försökt och i "bästa fall" försvunnit i det kalla, strömfyllda vattnet! Var Alcatraz en god idé?

MVH
Håkan
13 juli 2009 09:22
Hej!
Bästa temperatur har San Francisco i September, även om temperaturen inte är den bästa om man förväntar sig värme, jag var där i Juni och många dagar var det endast 10+ och dimma o starka vindar. Så ta med en tjock jacka och vantar kan vara bra att ha, tro mig!
Havstemperaturen i Kalifornien är kall året om, eftersom att den kalla Californiaströmmen passerar hela kusten.
Som sagt finns det många som har ställt samma frågor som du om Kalifornien, därför klistrar jag in ett textstycke om San Francisco och övriga Kalifornien som jag skrev i ett annat dikussionsinlägg, var speciell uppmärksam på min information om fängelseön Alcatraz om ni planerar ett besök dit:

Jag var i San Francisco och andra delar utav Kalifornien i 2 veckor i Juni 2008 och det var helt underbart, så ni har verkligen gjort ett bra val av resmål!
I Kalifornien besökte vi förutom San Francisco:
Yosemite National Park - som jag endast rekomenderar om ni är intresserade av natur, väldigt fint och vägen dit var händelserik, där finns Nordamerika högsta vattenfall och Världens största klippblock.
Carmel - En liten tjusig ort med en fantastisk strand där Clint Eastwood har varit borgmästare
Monterey - Lagom stor ort belägen vid Stilla Havet med USA:s största akvarium, men egentligen kändes inte akvariet så stort...
17 Mile Drive - kuststräcka mellan Monterey och Carmel, det får ni inte missa! Det är det vackraste jag någonsin sett!
Pebble Beach - om ni är intresserade av golf? Kan det vara ett lämpligt stopp, ett exlusivt samhälle där dem spelar bl.a. US Open.
Six Flags Discovery Kingdom - nöjespark i Vallejo (SF Bay Area) med en hel del stora berg o dal banor.
Napa och Sonoma - vinområden som var fina att besöka, men jag fann det inte underhållande tyvärrr, vin är inte mitt intresse!
Muir Woods - här finns några av världens största redwoodträd, ligger 1 timme norr om SF.
Sausalito - en exlusiv liten ort mitt emot San Francisco, det ligger i Marin County som är USA:s mest välbärgaste område...

I San Francisco besökte vi: Fisherman's Wharf som är det stora turistkvarteret, här finns bl.a. Pier 39 ( som är den näst mest besökta attraktionen i USA) med sina berömda sjölejon. Vid dimmfria dagar har man en bra utsikt till Golden Gate Bron och Alcatraz.
Alcatraz - fängelseön alla känner till, ni MÅSTE boka biljetter innan avresa, annars får ni ingen chans att åka dit : www.alcatrazcruises.com är det ENDA bolaget som åker ut till Alcatraz.
Union Square och Market Street är centrum i SF, här finns alla stora varhus och affärer.
Golden Gate Park- USA:s största anlagda statspark, man kan ägna en hel dag åt denna parken!
Haight Ashbury - här uppfanns hippiekulturen, fortfarande idag finns massa hippieaffärer kvar! En mycket häftig upplevelse...
Alamo Square: En park med de berömda husen The Painted Ladies (husen från tv-serien Huset Fullt)
Chinatown- den största asiatiska bosättningen utanför Asien!
North Beach - de italienska stadsdelarna, här finns den berömda "marsipan kyrkan" Sts Peter and Paul church, där Marilyn Monroe tog sitt bröllopsfoto...
Tänk bara på att vädret inte är det bästa i San Francisco under sommarmånaderna, det kan bli så kallt som 10 grader och mycket tjock dimma, så ta med er en jacka dit!

P.S. Kolla gärna in mitt resealbum från San Francisco på denna länk: http://www.reseguiden.se/forum/resor/san-francisco-889
Fråga om det är något ni undrar över!

Lycka till!
Av Mie81
14 juli 2009 22:48
Tack så mycket för alla svar och tips som jag fått med mig av er.. jag ska börja planera upp resan mer och mer och är säker på att med vägen kommer jag få olika funderingar så jag kommer säkert skriva och undra igen =) Tack än en gång
Av Joje_66
16 juli 2009 16:01
Citerat från mie81:
Tack så mycket för alla svar och tips som jag fått med mig av er.. jag ska börja planera upp resan mer och mer och är säker på att med vägen kommer jag få olika funderingar så jag kommer säkert skriva och undra igen =) Tack än en gång
Du kan se vattentemperaturerna över året här. http://www.nodc.noaa.gov/dsdt/cwtg/cpac.html som synes blir det sällan över 20 grader någonstans i Kalifornien.
Av Lalia
18 juli 2009 10:57
Har precis kommit hem från en resa till samma resmål som ni planerar. Vi badade faktiskt inte alls i havet. I San Francisco var det alldeles för kallt och i L.A. blaste det ganska mycket vid havet de dagar vi var där. Vi bodde i Hollywood och hade pool på hotellet. Körde också Highway 1 som alla andra tipsat om. Vi körde också bil från L.A till Grand Canyon south rim vilket är ca 80 mil. Det tog sin tid men vägarna är bra så det var helt ok.

Vi bokade faktiskt alla hotell och motell i förväg men det är ju mer en smaksak. Tyckte att det var skönt att slippa fundera på var vi skulle bo. I Las Vegas bodde vi på New York, New York som var ett bra hotell.

Ni kommer få en jättekul resa!
Av Jimmieh
18 juli 2009 18:45
Lalia

Hur lång tid tog det mellan L.A och Las Vegas? Ska åka med familjen till kalifonien i oktober och vara där en månad.
Sov ni på hotel mellan San Francisco och L.A?
Av Pelle77
18 juli 2009 19:40
Vi åkte den sträckan på vad jag minns ca 6 timmar, med lunch och ett stopp i en övergiven "spökstad". Kul att kolla på utomhustermometern när man kör, tror det ökade från 24 till 37 C när vi var där i april!
Citerat från jimmieh:
Lalia

Hur lång tid tog det mellan L.A och Las Vegas? Ska åka med familjen till kalifonien i oktober och vara där en månad.
Sov ni på hotel mellan San Francisco och L.A?
19 juli 2009 15:30
San Diego-Los Angeles-Big Sur- Monterey-San Francisco-Napa Valley-Rockies-Grand Canyon-Las Vegas-L.A.

Highway 1 är fint men man kan bli lite trött på Sceenic Views också så ta gärna en avstickare.

Vegas-L.A. visar upp delar av gamla Route 66 men mycket är i halvdant skick.

San Francisco kan vara j-t kallt oavsett säsong så satsa på bad i S.D. eller L.A. är mitt tips.

Napa Valley eller S:ta Ynez för lite vin kan funka också. Bra ordnade vinställen av producenter finns överallt.
Av Mrmeck
19 juli 2009 20:04
Tjenare!
Jag jobbar just nu i USA (bara några månader) och har rest ganska mycket. Har inte hunnit till västkusten än dock. Något som är guld att ha är en GPS. Om ni funderar på att hyra en GPS till hyrbilen så skulle jag nog överväga att köpa en istället. Kolla vad det kostar per dag med GPS på hyrstället innan ni bestämmer er. Vissa tar 13 dollar per dag....Du kan köpa en för under 150 dollar om du har tur. Jag köpte min Tomtom för 80 dollar på nätet. Den var iofs refurbished vilket innebär att den skickats tillbaka till fabriken och lagats. Den är som helt ny dock och har kartor för USA och Kanada (går att köpa för sverige så du kan använda den hemma sen).

När jag har hyrbil här så bokar jag alltid den genom en svensk hemsida. Då ingår insurance waiver etc. som annars kan kosta 28dollar per dag. Jag brukar använda www.hyrbil.com

Hotwire.com är bra att använda om du vill ha billiga hotel inne i storstäderna.

Have fun!
Av Lalia
21 juli 2009 20:07
Håller med om att GPS är bra, om inte ett måste i alla fall i L.A.

Vi stannade och sov på motell i Monterey och i San Luis Obispo på vägen mellan San Francisco och Los Angeles. Går självklart att köra längre sträckor om man vill men det var skönt att ta det lite lugnt. Vägen är ju ganska slingrig och det finns många fina ställen att stanna till på.

Kan tipsa också om att Yosemite om ni har lite tid över och vill se lite vacker natur. Vi tog vägen öster om Sierra Nevada-bergen på vägen från Las Vegas tillbaka till San Francisco och då åkte vi via Yosemite. Verkar vara populärt ställe så det är bra att boka motell i förväg.