Bästa transport mellan öarna i Filippinerna?

14 sep. 2016 19:45
Visningar: 1139
Hej alla!

Jag ska åka till Filippinerna och har kikat lite på vilka ställen jag vill besöka. Hittils har jag hittat Malapascua, Bohol, Boracay och kanske Cebu. Vilket är bästa sättet att ta sig mellan ställena? I vilken ordning borde man besöka de olika ställena? Jag utgår från Manila, och kommer också flyga hem därifrån.

Känner att jag behöver tips och råd!!

Mvh Olivia
14 sep. 2016 19:53
Hmmm, har läst lite nu och funderar på att skita i Boracay och kanske resa till Palawan och El nido eller nåt istället. Vad tros om det?
15 sep. 2016 20:29
Räkna med en heldag att resa mellan öarna. Flyget är bäst. Ta minst en vecka på varje ställe. Bättre att resa en gång till istället för att stressa runt när du väl är där.
16 sep. 2016 14:47
Tjenna olivia

jag skulle satsa på att flyga till cebu city från manilla. sen ta dig upp hit till mapapascua och dyka med Thresher sharks (jag bor här) sen skulle jag åka till bohol från malapascua. tar en fulldag resande med båt till maya- buss till cebu city färja till bohol. sen tar du dig tillbaka till cebu och flyger till Puerto prinsessa. kolla in Undergroud river utanför puerto prinsessa och samma dag upp till El nido. var där ett tag och sen ta dig tillbaka till manilla där ifrån. antingen kan man flyga direkt från el nido (air swift heter flygbolaget men du får bara ha 15 kg bagage tror jag det är..) så kanske lättare att ta sig tillbaka till puerto prinsessa och flyga där ifrån till manilla..

det är en rutt jag skulle göra.

hör av dig om du har fler frågor!