Bästa städerna i Australien

19 jan. 2018 11:27 (redigerad)
Visningar: 1318
Jag och min sambo ska hälsa på mina släktingar i Melbourne i November/December. Vi tänkte vara i Australien i 3 veckor (En vecka i Melbourne då vi redan varit där förut). Vart ska vi åka resten av tiden? Ska vi åka till flera städer eller är det bästa att bara åka till en annan stad då vi bara har två veckor på oss? Ge gärna tips på vad man kan se och göra i dom olika städerna. :)
9 feb. 2018 11:50
Jag gillar Brisbane och Sydney mest i östra Australien. Brisbane är superfint och har ett bra klimat, lagom stor stad. Sydney är otroligt vackert, nära till havet och fina upplevelser som the Blue Mountains som inte ligger alltför långt bort. Men om ni bara har 3 v kanske ni ska fokusera på ett område av landet då det är stora sträckor... Melbourne/Sydney/Canberra kanske? Huvudstaden har mycket sevärdheter och där kan man spendera några dagar för att kolla in alla kulturella och historiska monument.. Sydney har dock bäst strandliv av de ovannämnda städerna.
Av M4sta86
10 feb. 2018 10:46
Melbourne gillade jag väldigt skarpt, mer än Sydney.. sen lokala surfar orter är ju magiska.. Cronulla spenderade jag flera veckor i.. Surfers Paradise, Byron Bay, Port Macquire mfl är otroligt härliga ställen för sol bad, fest om man vill det..
10 feb. 2018 11:35
Har ni så kort tid så foka på Sydney - och de olika lokala delarna som finns där. Det lägger du lätt 2 veckor på.

Annars finns t ex Port Mac, Coff's Harbour, Hunter Valley etc i NSW.