Bästa reven för snorkling

4 okt. 2021 00:21
Visningar: 66
Jag brukar alltid resa till Egypten och Marsa Alam i februari. Där har vi blivit bortskämda med fantastiska och oförstörda rev med dugonger och sköldpaddor. Nu är det jätte krångligt att ta sig dit och jag undrar om nu har tips på andra resmål med fin snorkling . Makadi bay ? Soma bay ?
Av Marulk
5 okt. 2021 20:53
Instämmer med din erfarenhet av Marsa Alam. Svårt att slå den snorklingen. Just pga svårigheterna att ta sig dit har vi gjort de senaste resorna till Makadi Bay. Blev faktiskt lite överraskad av reven från stranden. Flera kolonier med clownfisk och havsanemoner. På utsidan av revet såg vi flera Barracuda utöver mängder med större o mindre fisk. Inte så mycket vackra koraller men som sagt desto mer fisk. Senast tog vi en båtutflykt med skandinaviska Colona. Det rekommenderas. Fick några riktigt bra snorkelturer som kan mätas med Marsa Alam.
TUI flyger från CPH till Hurghada
5 okt. 2021 22:30
Tack så hemskt mycket för tipset ! Jag hade funderingar på sahl hashesh men kanske är makadi bay ett bättre alternativ.
Har du tips på något hotell också ? Det finns ju jätte många fina men jag kan inte välja mellan dem. Gärna med någon fin lite större strand
Av Marulk
8 okt. 2021 19:30
Sahl Hashesh har jag vännina som varit, Hotel Baron Palace. Hon var helnöjd med snorkling direkt från stranden. Fina rev med mycket fisk. Det var nog bara priset som avskräcker.
Makadi har vi bott på Aquaviva 2ggr. Ligger en bit från stranden men går shuttlebus flera ggr under dagen.