Barcelona 2013/2014

26 juni 2013 21:43
Visningar: 470
Hallå! Är en spontan tjej på 21 som är sugen på en flytt från dystra lilla Sverige.
Efter gymnasiet så har jag jobbat i butik men nu så har jag tröttnat.
Har Barcelona i tanke men även Storbritannien.
Mina vänner har andra planer, eller så har de inga pengar till att resa.

Jag är chill, oftast på bra humör och lätt att prata med.
Älskar att resa o upptäcka nya grejer, och viker inte för en utmaning.
Tänkte söka jobb på plats och funderar på om någon går i samma tankar?
Och angående boende så har jag inte kikat så värst mycket på det, utan letar efter någon som man kan bolla idéer med. Kille eller tjej spelar absolut ingen roll.

Är öppen för förslag så hör av er!
Sabine
2 juli 2013 14:11
Hejhej! Jag är också en tjej som är superintresserad av att dra iväg och prova på nått nytt nu till hösten. Barcelona är just nu den stad jag har ställt in siktet på men är även öppet för annat (lite smått intresserad av Irland också). Jag fyller 20 om några dagar och har tidigare jobbat inom restaurangbranchen.

Har faktiskt inte en aning om hur man ska gå till väga då min vänner inte heller är särkilt intresserad så det skulle vara grymt att utbyta lite ideer!

/ Ida
2 juli 2013 22:12
Hej! Vad kul att läsa att någon har ungefär samma planer! Irland verkar också sjukt fint faktiskt!
Vad har du tänkt göra om du flyttar då? Plugga/jobba? Hur länge är du intresserad av att stanna?
:D
4 juli 2013 00:02
Jag hade i första hand tänkt att jobba. Jag tog studenten för ett år sedan så jag känner att studierna får vänta. Det ända som skulle kunna vara aktuellt är väl en språkkurs om man skulle dra till typ Barca.
Hur länge har jag inte heller funderat så mycket över, men allt från några månader (typ 4) till nått år. Beror på hur allt flyter på och hur man trivs. Jag har inget här hemma som håller mig kvar eller nått som jag måste åka hem till (förutom familj). :)

Du skrev att du tänkte söka jobb på plats, har du nå tankar om vad det skulle vara för slags jobb? Det verkar som jobb är den lite svårare biten i Barcelona, boende verkar lite enklare! :)
4 juli 2013 21:26
Okej! Jag hade tänkt söka jobb inom service. Har läst att det är ganska lätt att få jobb inom det iaf. Samtidigt som jag går någon kurs i spanska, har pluggat spanska hela högstadiet och åk 1 i gymnasiet men kan inte säga att jag kommer ihåg så mycket :)
Lägenhet tror jag inte är nått större problem heller, och inte värst dyrt om man delar eller hyr rum hos någon.
5 juli 2013 19:34
Hej!
Jag Har också tänkte åka ut i Europa o jobba i höst, komma bort från Sverige och prova en vardag på en ny plats! Är 21 och från Stockholm men har bott i Lund ett år och pluggat, nu vill jag ut o resa o ha kul! Jag älskar Barcelona och har vart där tre gånger, tror att det skulle vara grymt kul att bo där. Jag hade tänkt mig att vara borta från början av september till jul men man vet ju aldrig! När hade ni tänkt åka? :)
5 juli 2013 21:54
Hej! ja känner samma sak. Jag hade också tänkt försöka komma iväg i september :) Barcelona låter så sjukt härligt! Den ända nackdelen är att jag inte behärskar språket och det är ju en minus på jobbfronten. :)
8 juli 2013 21:22
Hejsan! :)
Jag hade också tänkt mig September. Tanken är att stanna i några månader och sen får man se hur det går liksom :D Har läst att det finns svenska "call centers" där de behöver svenska/skandinaviska personer. Kanske inte det roligaste jobbet men det är en början!
9 juli 2013 13:25
Ja dom har jag och läst mycket om, även hittat några annonser på sånna jobb. Nackdelen som jag kan läsa på olika forum är väl att man sitter ganska löst, lätt att bli sparkad utan anledning dock så ska det vara jävligt kul för man har möjlighet att lära känna många andra i samma situation och utbyta lite tips osv. Men som du säger det är en början som man kan utgå från medans man letar andra jobb på plats :)
9 juli 2013 17:04
Jaa har också hört om dom, kan va en idé tills man hittar nåt annat! Kan inte heller spanska så bra så då kanske ett svenskt företag kan va enklare o få, och dom kan hjälpa en med o fixa bostad o spanskt personnummer o sånt har jag sett på annonser! Men hur vi gör vi med boende, i vilket område vill man bo? :) googlade runt lite snabbt o hittade en sida som verkade ganska bra, ingen aning egentligen hahah, men verkade va vettiga priser iallafall! http://www.shbarcelona.com/long-term-rental
15 juli 2013 23:16
Hej! Jag och min kompis (båda 20 år) flyttar ner till Barcelona den 15e augusti. Jag har fått jobb på ett call center och min kompis har précis lämnat in CV dit också, sp förhoppningsvis har vi båda job innan vi kommer ner. Men lägenhet har vi inte hittat. Vi vet inte ännu om vi vill ha en egen lägenhet eller dela med andra, MEN att dela med andra ungdomar skulle vara enormt roligt då man lär känna nytt folk och kan ha extra skoj kanske :) Vi tänkte höra av oss till dig/er utifall det skulle vara intressant för er att bli eventuella rumskompisar?

/Annie och Felicia
16 juli 2013 12:10
Hej!
Va kul att ni också ska dit! Vi håller också på o söker jobb, främst callcenters, o bostad just nu:) vore kul o vara några styckna som bor tsmns! :) ska vi kanske hålla kontakten o leta kägenheter? Lägg gärna till mig, maria glassbrook, på fb så kan jag lägga in er i vår barcelona grupp! Så kan vi se sen hur vi gör i slutändan, ändå kul i vilket fall att ha kontakt med andra i samma situation :)
19 juli 2013 15:36
Vi har tittat ganska mycket på craigslist, den sidan är bra både för jobb och bostad! :) jag har inte tittat på så mkt jobb än men kollat på onecontact och sellbytel, har ni sökt till svenska callcenterföretag eller några andra? :)
20 juli 2013 14:58
Ja men va kul! Jag har inte Facebook men kan be min kompis Felicia lägga till dig så man kan hålla kontakten :)

Okej men craigslist kan man då kolla kanske :) jag sökte på utlandsjobb via arbetsförmedlingen och hittade 3 callcenters varav 2 var i Barcelona och 1 i marbella. Alla tre hörde av sig och fick 3 intervjuer men tackade Ja till ett av dom i Bcn. Alla dessa företag var svenska men de går efter spanska löner och avtal osv. Men det är hyfsade pengar och bra arbetstider osv :) verkligen värt att söka även om det kanske inte är det roligaste jobbet. Men det är alltid en början så kanske man kan hitta ett annat jobb när man väl är på plats :)
21 juli 2013 10:21
Jaa gör det! :) hmm ja arbetsförmedlingen är alltid en bra start! men va kul att det gick så bra ändå att du fick tre intervjuer! :) får tittat vidare:)
21 juli 2013 10:56
Ja gör så :) tror dom har ganska bra personal omsättning på svenska callcenters. För det jag fick jobb på hade start varje måndag!! Så det är går nog ganska lätt att få en plats om man säger så :) men kolla på megafon.net så kan det komma upp några callcenters där som söker personal :)