Bangkok-Koh lanta-langkawi-koh lipe-bangkok

17 juli 2017 00:18
Visningar: 228
Hej!
Jag ska åka med två tonårskillar till Thailand i vinter.
Vi landar i bkk på förmiddagen och tar sen natttåget 17.15 till Trang.
Därifrån blir det taxi till koh lanta där vi stannar 12 nätter på Papillon vid long Beach.
Sen var det meningen att vi skulle till koh lipe 8 nätter,men tycker det är alldeles för dyra boenden där så vi åker istället till Langkawi 3 nätter innan koh lipe 5 nätter.
Vet någon om det finns speedboat mellan koh lanta o langkawi?
Har hittat en färja men den tar hela dagen..
Resan avslutas sen med två nätter på ibis hotell nära khao san road i bangkok :)
17 juli 2017 08:12
Ngn särskild anledning till att ni väljer tåget? Flyget kostar säkert lika lite om ni bokar tidigt. Har ni redan bestämt er för att börja med Koh Lanta? Annars är det nog smartare att börja längst söderut (flyg till Hat Yai) och resa norrut. Ni sparar väl inte speciellt mkt på att ta 3 nätter på Langkawi istället för på Koh Lipe? Ta istället kanske 6 nätter på Lipe och sedan ett stopp mellan Koh Lipe och avsluta sedan med Koh Lanta. Går ju givetvis att vända på det hela och avsluta med Lipe och sedan flyga till BKK från Hat Yai.
Av Sierra
17 juli 2017 10:42
Det finns ingen speedboat till Langkawi från Lanta.

Du kan åka färja med Tigerline men det innebär övernattning på Lipe.

Bästa alt är speedboat 10:30 till Lipe och färja samma dag till Langkawi. Det är 2,5 tim stopp på Lipe (lagom för lunch). Ankomst Langkawi 18:30 malay tid.
Av Monki66
17 juli 2017 13:52
Citerat från M_olsson:
Ngn särskild anledning till att ni väljer tåget? Flyget kostar säkert lika lite om ni bokar tidigt. Har ni redan bestämt er för att börja med Koh Lanta? Annars är det nog smartare att börja längst söderut (flyg till Hat Yai) och resa norrut. Ni sparar väl inte speciellt mkt på att ta 3 nätter på Langkawi istället för på Koh Lipe? Ta istället kanske 6 nätter på Lipe och sedan ett stopp mellan Koh Lipe och avsluta sedan med Koh Lanta. Går ju givetvis att vända på det hela och avsluta med Lipe och sedan flyga till BKK från Hat Yai.
Håller med M_olsson. Varför Langkawi ?
Det blir nog inte billigare än att ta 8 nätter på Lipe, det kostar att transportera sig och dessutom blir det resdagar som ni istället kan ta vara på genom att stanna på ett ställe, eller som förslaget, stanna på någon ö på vägen till eller från Lipe i ett par nätter.

Jag vet inte er budget, men det finns billigare boende på Lipe. Ex Varin beach resort: från 2300 thb/natt inkl frukost AC och kyl. Även andra hotell på ön kan erbjuda ok priser, släng ut en fråga här på forumet om det och kolla alla bokningsidor och även hotellens egna sidor.

Jag tror ni skulle trivas ypperligt på Koh Lipe, en ö som har både lugnet, pulsen, stränderna och framförallt vattnet.

Även Lanta är jättefint. Har varit flera gånger på båda ställena och även på Mook och Ngai som ö-stopp på väg upp och ner.

Åker i vinter igen till både Lanta och Lipe och Mook, sedan blir det någon ny ö igen.

Lycka till från en Lipe älskare :)
17 juli 2017 18:36
Hej igen :)
Boende på koh lanta är redan bokat o delvis betalt tänkte att det var kul o börja där det händer lite mer.killarna ska ta dykcert och vi alla ska träna lite thaiboxning..tanken är att gå ner i varv lite långsamt ;)
Tåget tar vi för att vi tycker det är så mysigt ,och lite mer upplevelse än flyget och tiderna passar så bra.
Dom datum vi sökt på för tre personer på koh lipe verkar ganska fullbokade,bästa alternativet vi kunde hitta med ac var bundhaya och det kostade över 9000kr för 8 nätter.tycker det är alldeles för mycket att betala i Thailand.bokade 3 nätter i langkawi med ac o 5min gångväg från stranden för 900ca för oss alla tre! O sen fanns det ledigt på the hut på koh lipe de sista 5 nätterna för ett vettigt pris.2850 kr /bungalow 5 nätter.
Island transfer koh lipe-bangkok med air asia har vi redan bokat o betalt så kan inte ändra boendeordningen.
Var väldigt sugen på koh kradan som stopp på vägen till koh lipe men hittade inte några ok boende där.
Men en dagsutflykt dit kanske kan va trevligt?
Tack för svaret om färjan Sierra det får bli en go lunch på lipe då o lite försmak på ön.
Någon som testat att åka zipline i langkawi?
17 juli 2017 19:19
Jag får hålla ögonen öppna efter prisvärda alternativ för de andra dagarna på koh lipe :)
Vet ni om det finns möjlighet att träna thaiboxning på koh lipe? Vanligt gym?
17 juli 2017 22:07
Hej tack för tipset jag har mailat Varin nu :)
Har även bokat på både koh mook o koh kradan 3 nätter.
Känns som det är många som bokar och avbokar hela tiden för det dyker upp nya hotell hela tiden.
Av Monki66
17 juli 2017 22:25
Thaiboxning har jag aldrig sett på Lipe, men säkert finns det gym på de lite större resorterna. Däremot är Lipe en dykö, ett paradis för dykning och snorkling, det skulle vara perfekt till dina pojkar efter att de tagit dykcerten på Lanta :)
Har aldrig sett sånt vatten och så mycket att titta på under ytan och då snorklar jag bara, inte ens på Similand upplevde jag detta.

Ang Kradan och övriga småöarna där ikring så är det dyrt boende överlag om man vill bo fräscht. Men ett par nätter i paradiset kan det vara värt.

Ett tips: Bli medlem i bokningssidorna Agoda, Booking, Hotels.com så får du erbjudanden och rabatter. Och bokar du via appen i mobilen så här du ytterligare rabatt.
Sen så är det alltid värt att kolla hotellens egna sidor, eller maila dom. Kan vara bättre pris ibland än på bokningssidorna.

Vi åkte första gången till Lipe 2012 och har återvänt 5 gånger, totalt drygt 30 nätter och har ännu inte upptäckt allt på denna 4 kvadratkilometer lilla ö......den ger mersmak!!!

Citerar Sierra: Kolla in Varin beach resort om ni vill bo till bra pris centralt vid stranden på Lipe.

/Monica
Av Sierra
19 juli 2017 09:22
Grattis till Varin! Du får som sagt mycket för pengarna.