Bahamaskryssning

Av Matte82
7 juli 2024 13:09
Visningar: 66
Hej!
Vi håller som bäst på och planerar vår resa till
Florida
i Januari. Vi tänkte även få med en kryssning på ett par dagar från Miami till Bahamas på 3-4 dagar.
Är det nån som har åkt på en sån som kan berätta lite. Den vi har kollat på är med msc cruises tyckte det va ganska vettiga priser.
Hur är det vad är det mest för folk på de här båtarna? Vi åker med mindre barn så vill inte hamna på en galen festbåt även om ja förstår att det säkert festas en del.
Är det mängder av folk så det känns trångt och otrevligt.
Hur är maten?
Är intresserad av alla tips som finns.
Mvh Mathias
14 juli 2024 00:11
Hej! Vi har kryssat med MSC några gånger och alltid varit nöjda. Lagom stora båtar, aldrig sett något bråk eller så. Visst det finns ju barer överallt men bråk eller tokfylla?Nix inte vad vi sett eller upplevt. Om ni ska åka dec-jan så kan det vara blåsigt och ganska hög sjö ibland men det är stabila båtar och vi har inte känt av det så mycket mer än att det har gungat lite vissa timmar. Blir det för stormigt så kan de ibland inte gå in i hamnarna så då missar man ju utflykter och annat. Då väljer de att vara kvar ute på havet. Rekommenderar att ta med Postafen eller liknande mot åksjuka om någon skulle tycka det är. obehagligt och blir illamående. 3--4 dygn är bra att börja med om man inte kryssat innan. Tycker att just MSC har ett bra system vid incheckning och ombordstigning, smidigt och snabbt. Ha alla dokument redo och utskrivna. Hytter är ju individuellt vad man vill ha, vi väljer alltid balkonghytt, men vet andra som också reser med yngre barn som föredrar fönsterhytt bara (av säkerhetsskäl) Aldrig upplevt att det ska vara trångt på båtarna,, men det kan vara högt ljud och en del sällskap i Buffén. Boka en bra middagstid för den "finare"middagen varje kväll, där är det mycket lugnare och maten är väldigt bra, Detta ingår också. Köp till dryckespaket om det inte ingår. Smidigt för alla med mycket i dryckesväg, läsk, öl och drinkar.. Även vattenflaskor att ta med till hytten.
Av Matte82
14 juli 2024 09:35
Okej hade inte uppfattat det som det blåste mycket den tiden så det va bra att få veta. Hade varit tråkigt och inte få gå i land på Bahamas är det något som händer ofta menar du?
När är egentligen bästa tiden om man vill ha lagom varmt och så lite storm som möjligt?
Tack för ett jättebra svar😊
14 juli 2024 13:56
Det är just det där man aldrig vet, vädret! Om du menar när på året så tycker jag att mitten på april fram till slutet på juni är bäst. Orkansäsongen är från 1juni j- 1nov. Vilket inte innebär att det alltid blir stora orkaner, men blåsigt och mycket mer regn och åska. Vi har kryssat flera gånger i december och bara nu förra året så var det dåligt väder, annars har vi alltid haft bra väder. Vi har ibland väntat med att boka tills några dagar innan så vi har kunnat följa väderprognoserna, men då har vi redan varit på plats i Florida förstås. Vi är ju där så ofta så vi kan vara flexibla med när och om vi ska kryssa, Tror inte det händer så ofta att man inte kan gå iland, det var första gången det hände oss, eller vi kom i land på Bahamas men inte på Key West och inte heller på MSCs egen ö. Om ni vill jämföra olika rederier och rutter så finns det väldigt mycket på Youtube som är bra. Jag skulle inte tveka att åka igen i dec-januari men tycker att det är oslagbart bäst på försommaren. Prisskillnaden på både hotell, hus att hyra, hur mycket besökare det är på parker osv är rätt stor beroende på säsong och skollov. Om ni ska vistas i Florida några dagar innan kryssningen skulle jag hellre satsa på Fort Lauderdale med omnejd än Miami.
Av Matte82
14 juli 2024 20:37
Okej tack för ännu mer bra info.
Det är alltså sällan båtarna blir fulla? Våran vi kollat på går 3jan som ändå känns som en period många kan åka.