Tips om Jamaica

Av Hogca3
18 sep. 2012 19:44
Visningar: 23552
Hej

Ska åka till Jamaica i januari, undrar om någon som varit där nyligen har tips på bra/billigt boende i Montego bay, Ochos Rios och Negril, Jag åker med mina tre döttrar och vi kräver inget lyx, men det ska vara rent och gång avstånd till stranden.

Är det smidigt att ta sig mellan dessa städer? åker man lokal buss eller taxi? För vänster trafik lockar inte att köra i själv..

Jag undrar också om ungefärligt prisläge på mat och dryck.Som sverige?

Vill oxå har tips på vad man absolut inte få missa när man är på Jamaica
19 sep. 2012 00:00
I ocho rios finns ett hotell som heter silver seas hotel, trevligt ställe direkt vid vattnet. Pool, bar, restaurang, trevlig personal. Egen "strand" finns men kanske inte så rolig. Andra stränder som är roligare kan man gå till, ca 10-15 min, eller ta taxi, lite längre bort.

I ocho rios finns Dunns River Falls, värt en tripp till. ta ingen guidad tur utan gå för er själva då det inte blir så stressigt, man måste få ligga och slappa i vattnet på väg upp tycker jag.

Gillar ni Bob Marley ska ni ta en tur till nine mile och se hans bostad och grav, bara resan upp i bergen är fantastisk.

Prisläge på mat är svårt att säga då många turister är från USA och då blir tyvärr priset lite högre än vad det är värt.
Men en trevlig restaurang med bra mat är The Ruins at the Falls.
Själv gillade jag att käka på gatan, jerk chicken är ett måste av en lokal säljare, billigt och otroligt gott.

Åkte lokalbuss mellan ocho rios och Negril, räkna då med att sitta i en full minibuss, varmt och svettigt blir det, men vad ska man göra om man vill åka billigt.
Negril är ett ställe för den som gillar att sola och bada, tyckte inte det fanns så mycket mer att göra.
Ricks cafe är iof ett måste, kolla på den berömda solnedgången och de våghalsiga dykarna som hoppar från höga höjder.

kolla vidare här om du vill, www.visitjamaica.com
Av Hogca3
2 okt. 2012 19:41
Tack för tipsen :)

carina
Av Masker
2 dec. 2012 13:01
Hej!
Jag vet inte vad du är intresserad av men det jag skulle vilja tipsa om att inte missa på Jamaica är musik och dans. I Montego Bay finns en cool club som heter Pier One som är väl värd ett besök. Man kan äta god mat där också och framför allt på fredag kväll kan man dansa och kolla in jamaicanska unga män och kvinnor som är fantastiskt duktiga att dansa. Om du gillar reggae/dancehall kanske du har turen att vara på ön när det är någon bra live concert. Det är en otrolig upplevelse att se de stora artisterna uppträda på hemmaplan. Missa det inte! Exempelvis i Negril http://www.oneloveconcerts.com/new/venue.html
Eller kanske ta en sväng till Kingston för Rebel Salute? http://rebelsaluteprod.com/Default.aspx Ön är ju liten så det är en möjlig tur att göra.

Bless, Lena
Av Hogca3
19 dec. 2012 10:51
Tack Lena :) jag mottar alla tips jag kan få , musik och dans är alltid kul speciellt när man åker som jag med döttrarna:)

Hälsningar
Carina
1 mars 2013 13:59
Hej
Du bör ha kommit hem nu från Jamaica... Vill gärna veta lite eftersom planerna är att åka dit :)
Bästa stället att bo? Vilken ort/hotell
Priser?
Samt att tänka på..
Tack på förhand
Citerat från hogca3:
Tack Lena :) jag mottar alla tips jag kan få , musik och dans är alltid kul speciellt när man åker som jag med döttrarna:)

Hälsningar
Carina
Av Hogca3
2 mars 2013 12:51
Citerat från ingela1952:
Hej
Du bör ha kommit hem nu från Jamaica... Vill gärna veta lite eftersom planerna är att åka dit :)
Bästa stället att bo? Vilken ort/hotell
Priser?
Samt att tänka på..
Tack på förhand
Hej Ingela

Vi började i Montego Bay där bodde vi på El Grecco ett mellanklass hotell tror vi betalade ca 1000 kr per natt för fyra personer inkl frukost inträde till Dr Cave beach samt handukar. Hotellet ligger på Hip Strip och rätt över gatan när man kommer ned från hotellet med hissen så liger ingången till beachen. Vi stannade 6 dagar där och det var alldeles för länge, även om jag tycker stranden var den bästa.

Vi tog en taxi till Negril för 120 dollar. Där bodde vi på ett annat bra mellanklass hotell som hette Rooms on the Beach (Ving har också detta) låg perfekt på stranden och rätt så i mitten av den långa beachen nine mile. Jag tror att vi betalade ca 1000 kr natten här också för två rum. Vi trivdes bäst i Negril på grund av att det var mer fest och mer liv och rörelser på kvällarna. Här bodde vi även på ett enklare hotell som hette Pure Garden mysigt men enkelt hotell som hade en väg mellan beachen och hotellet.

Vi bodde även i Ocho Rios dit tog vi samma taxi som fört oss från M B till Negril tror att vi då betalade 120 dollar för den nästan tre timmar långa resan. Här bodde vi på Rooms on the beach. Ett av de sämre hotellen vi bott på men fullt beboligt, dålig service men med läge på stranden. Här kommer alla stora kryssningsfartyg. Staden i sig är inget att ha tyckte vi och inte stranden heller lite präglad av alla skepp. Men här ligger Dunns river fall som är ett riktigt bra utflyktsmål. Se bara till att komma dit innan alla andra speciellt kryssningsfartygen. Vi var där runt kl 10 och vi var nästan ensamma om att klättra upp i vattenfallet.
Om man äter på restaurangerna så kostar det ca 12 dollar för en riktigt god kyckling med tillbehör ca 2 dollar för en öl. Frukost ca 6-10 dollar beror på hur mycket man äter. Taxi till Ricks cafe från vårt hotell för att se galna hoppare och solnedgången kostade 10 dollar för oss fyra, men gör upp om priset innan ni åker dit och innan ni åker tillbaka vi var dumma och glömde fråga så det kostade oss 15 tillbaka.

Att tänka på är att det är mycket hustling folk som vill guida dig till olika ställen de säger inget först utan när han har t ex visat vägen skall han ha betalt. De är väldigt raffinerade och svåra att bli av med. Negrils beach är full av tjatiga människor som vill sälja allt från båtturer till Weed. Du kan också råka ut för omvänd rasism. Växla era dollar till jamaicanska dollar det tjänar ni på i längden, Kanske inte en förmögenhet men ändå.

Har ni inte använt sökmotorn trivago.com innan så rekommenderar jag den, vi sparade flera tusen på att hitta vår hotell där.

Hoppas att du fått de svar du ville och tveka inte om du vill veta mer
Carina
Av Zahide
2 mars 2013 19:53
Jamaica har varit en dröm sedan många många år, så det var riktigt intressant att få höra hur du upplevde de olika semestermålen på ön. Det ska jag lägga bak örat :)

När du talar om mat, taxi och hotellpriser, är det då i Jamaicanska dollar (hmm säger man så??) du menar?
3 mars 2013 16:27
Hej Carina

Tusen tack för bra info, så bra när man får lite inside ,,,tusen tack :)..
Av Linae
17 feb. 2015 13:34
Hejsan allihop!
Jamaica är ett fantastiskt land som alltid lockat mig med sin sköna musik, sitt härliga klimat och sina fina stränder. Ifall det är något ni inte fått svar på kan jag rekommendera att ni läser någon eller några av våra artiklar/guider om Jamaica:

http://www.reseguiden.se/reseguider/mitt-jamaica-26

http://www.reseguiden.se/artiklar/nyhet-jamaica-med-ving-4715

http://www.reseguiden.se/artiklar/vinterns-hetaste-charternyheter-8329

http://www.reseguiden.se/artiklar/jamaica-bjuder-pa-sol-och-skona-rytmer-10219

Är det så att ni fastnar för Jamaica hittar ni både reguljärflyg och charterpaket i vår sökmotor här på www.reseguiden.se

Ifall ni har fler frågor får ni gärna höra av er.

Mvh Lina Eklund
Redaktör Reseguiden