Badort i norra Italien och resan hem

25 feb. 2019 09:42
Visningar: 684
Hej,
Jag och min familj (jag och min fru, en pojk på 9, en killer på 3 och en baby) kommer att bila till Italien i sommar. Jag bilade mycket som barn så det skall bli kul att ta mina barn på en resa genom Europa då vi annars brukar flyga till våra destinationer. Passar bra nu när vi köpt en Tesla och skall testa elstationerna genom Europa.
Vi kommer att stanna en natt vid Como sjön en natt för att sedan åka till Cesenatico i fem nätter, därefter två dagar florens, en natt på en vingård. Därefter är det inte helt bestämt men har funderingar på Jesolo? Vad tror Ni om det?
Eller har Ni andra bra förslag om man vill avsluta med fyra dagar vid havet?
Jag vill lägga till att vi redan har besökt almalfikusten och jag tycker den är underbar men kanske inte så lämplig med baby.

Sedan tar jag gärna emot bra tips för resan hem, har lite tankar på att åka via Neuschwanstein hem för att se det slottet.
25 feb. 2019 21:21
Det är trevligt att bila👍
När våra barn var små var vi både i Bibione och Caorle som är grannar med Jesolo. Bibione var vi inte förtjusta i - bara uppbyggt för turister men barnvänligt. Caorle var bättre. Kan tänka mig att Jesolo påminner om dessa orter. Neuschwanstein är väl värt ett besök - jättefint! Våra barn är inte så glada för stranden - de gillar pool och har barnen det bra så brukar föräldrarna också ha det bra. Vi hittade ett superbra boende vid Gardasjön. Vi blev helt förälskade i Garda. Sjön är fin att bada i - inte saltvatten men härligt ändå. Läs gärna om Gardasjön på https://www.evas-restips.se
Av Mipec
25 feb. 2019 21:51
Vi har (för rätt länge sedan nu) varit i Bibione, Caorle och Lido di Jesolo. Accepterar man snörräta rader av solstolar och ett rätt turistigt ställe i övrigt erbjuder Lido di Jesolo kanske det mest barnvänliga alternativet med en lång gågata på kvällarna där affärer, restauranger och massor av annat avlöser varandra. Bibione var bara trist och Caorle den mest charmiga staden.

https://youtu.be/Bg4f--BejGA <-den här videon kanske ger en liten bild av gågatan i Jesolo
25 feb. 2019 21:52
Hej Eva,

Stort tack! Gardasjön har jag besökt tidigare. Det blir nog så att vi avslutar på ön Elba innan vi drar oss hemåt igen. Tar gärna emot tips på mysig stad / by i norra Tyskland. Blir nog ett stopp i Sommerhausen.