Backpacking Indonesien - HJÄLP!!

21 nov. 2019 16:58
Visningar: 93
I Januari åker jag och min pojkvän och backpackar i sydostasien. Vi räknar med att vara i indonesien någon gång i början av april. Förslag på öar vi hittat hittills är Bali, Lombok, Gili Trawangan, Gili Air och Flores. Vad är era erfarenheter av dessa öar? vi tänker ca 3 veckor som ska vara en härlig mix av både strandhäng och mindre äventyr. Turistfällor är något vi förövrigt gärna vill undvika trots att både Bali och Gili Trawangan är ganska populära. Har ni några andra förslag på öar som är måsten? och hur länge ska man stanna på varje ställe? hur mycket pengar ska man räkna med att det kostar? är det lätt att ta sig runt? som sagt, behöver verkligen hjälp!!

tacksam för svar! kram på er <3
23 nov. 2019 01:45
Hej! Om ni vill till Bali men undvika turistfällor är nordöstra Bali ett alternativ. Bor i Amed och här ett perfekt ställe att prova dykning eller bara snorkla och hänga. Inte mycket folk som kommer hit, men väldigt fint. Annars är väl Gili air ganska fint. Funkar att få privat chaufför för runt 500.000 vart man än ska på Bali. Båt till Gili från Amed är 400.000 har jag för mig. Skippa Gili trawangan. Har ni bara tre veckor är det bättre att ta det lite lugnt och inrikta er på några få platser.kanske stryka flores ur planen för det kommer bli mycket restid och förmodligen regna där oavsett. Hör gärna av dig om du har frågor.
23 nov. 2019 11:06
Tack för ditt svar!! hur är det att leva på Bali? vilken budget får man räkna med per dag om man vill leva relativt enkelt och mest sol o bad?