Backpacka - Thailand, Indonesien, Filippinerna

4 jan. 2016 14:35
Visningar: 2252
Hej! Jag och en tjejkompis har funderat på att åka bort under cirka 3 månader i länderna Thailand, Indonesien och Filippinerna. Men start förhoppningsvis i början av oktober. Ingen av oss har någon erfarenhet av backpacking. Vad är era bästa tips? Vart ska vi börja? Och hur ska resten av rutten se ut? Vad är en bra budget? Vad ska man se och göra i de olika länderna? Tips på boende? Hur tar man sig till de olika resmålen? TACKSAM FÖR ALLA TIPS VI KAN FÅ!

I Thailand är vi sugna på att besöka Koh Tao, Koh Phangan, Koh Samui och Koh Lipe.
I Indonesien så är det mest Bali och Gili Trawangan som det lutar åt.
I Filippinerna är vi inte riktigt säkra. Men Boracay är något som vi känner att vi skulle vilja åka till. Men även ön Palawan och besöka El Nido och Coron.
4 jan. 2016 16:51
Om ni inte är erfarna så starta i Thailand. Billiga flyg till och ifrån Bangkok och Bangkok borde upplevas. Bo i närheten men inte på khao San road och stanna inte för länge. Kan kolla upp vad de hotellet jag bodde på senast heter. Det var ett skönt läge.
Väldigt lätt att åka runt i Thailand.
I Asien kan man gå runt på alla pengar men spara så mycket ni bara kan. Så inget begränsar er om ni vill göra grejer. Budget är så svårt att svara på. Speciellt om ni ska flyga mellan alla olika länder..
Jag har inte varit i Filippinerna men däremot på Bali, Gili, Thailand, Laos, Vietnam, kambodja..
Packa lätt. Allt finns att köpa där. Tänk på att ni måste släpa runt på väskan. Första gången jag backpackade kasta jag typ alla kläder jag åkte dit med.
4 jan. 2016 16:53
Ett förslag är att boka en biljett Arlanda (om ni flyger från Sthlm) till Bali och sedan hem Bangkok - Arlanda. En sådan biljett kostar i dagsläget mindre än 5000:- med Turkish Airlines. Sedan får ni tar er på egen hand mellan Bali och Filippinerna och mot Thailand.

I så fall skulle ni som sagt börja med Bali & Lombok,Filippinerna och sedan Thailand. På så vis har ni störst chans till bra väder under tänkt resperiod. Från Filippinerna flyger ni lämpligast till Kuala Lumpur (om ni vill flyga billigt) för att sedan ta er mot Koh Lipe och vidare upp i Thailand innan flyget hem till Sverige.

Eventuell shopping klarar ni av innan hemresa i Bangkok.
29 feb. 2016 21:17
Jag och min flickvän är i samma situation och vi anser det väldigt svårt att hitta en rutt för att slippa monsunregnen. Har ni bestämt er rutt ännu?
1 mars 2016 10:35
Lyssna på M_Olsson .
I övrigt så kommer ni snabbt lära er hur det funkar på vägen. Det är inte svårare än att åka in till stan och ta en fika i Sverige. Allting är väldigt anpassat efter turism. Ta ej med er för mycket packning, man kan tvätta kläder i stort sett överallt och när man vill. Köp cyklop, snorkel, solkräm, myggspray, flipflop mm där nere. Man använder i stort sett bara kontanter så eftersom varje uttag kostar pengar utomlands så ta ut pengar med några dagars mellanrum. Var försiktiga och använd sunt förnuft. Boka ej upp er för många nätter på samma hotell ifall ni vill kunna se er om och utforska och se så mycket som möjligt på resan.
Ni kommer säkert träffa andra resenärer under resan så var öppen och spontan så blir det nog kul.
Ha även koll på regler gällande visum och vaccinera er innan resan osv.