Backpacka i sydostasien

Av Ekadm
28 dec. 2022 23:13
Visningar: 81
Tja, jag tänker backpacka i Sydostasien någon gång i vår, runt mars/april där någonstans och vara borta i kanske 6 veckor. Tror jag ska flyga till Thailand, vara där ett tag, sedan dra till Vietnam, Laos och Kambodja, sen kanske Filippinerna sist. Vet typ vilka ständer jag ska till, men det är inte set in stone samt vad jag ska göra, så går till er för tips. Vad får jag inte missa, vilka städer gillade ni mest och sånt. Och är mars/april en bra tid att åka? Och vad är enklaste sättet att träffa andra backpackers?
Av Em588
1 jan. 2023 19:11
Hej! Jag skulle nog dra ner på antal länder om jag vore du. Alternativt om du kan vara borta längre tid. Det är väldigt skönt att bara kunna ta det som det kommer och inte känna sig stressad över att hinna med så mycket. Jag har backpackat i sydostasien två gånger, båda gångerna var jag borta ca 3 mån. Första gången var jag på Bali och i Filippinerna. Fastnade lite på Bali så blev typ 4 veckor på Filippinerna. Hade lugnt kunnat vara där längre!
Andra gången flög jag till Bangkok, gjorde ett stopp till i Thailand innan jag åkte vidare till Kambodja, Vietnam, Bali igen och sen Singapore. Var då ca 2 mån i Thailand, Kambodja och Vietnam. Det kändes rätt lagom med tid, men hade kunnat vara längre där också och då även rest till norra Vietnam (var bara i södra delen).
Andra backpackers träffar du enklast på olika hostels 😊 Även om jag reste med kompis så hängde vi i princip alltid med annat folk som vi träffat på hostelet.