Backpacking i Sydostasien 2017

3 aug. 2017 16:45 (redigerad)
Visningar: 448
Hej!

Jag planerar att resa till Sydostasien i mitten på januari, tanken är att vara borta i 3 månader. Jag kommer att resa ensam men träffar gärna folk på vägen.

Dem länder jag vill besöka är:

Thailand
Kambodja
Laos
Vietnam
Malaysia
Eventuellt Singapore
Bali
Filippinerna

Thailand vill jag besöka då jag tror att det kan vara ett bra ställe att utgå ifrån och ett bra ställe att träffa människor på. Jag har inte backpackat förut och är dessutom själv så det är väl mest därför jag vill börja i Thailand. Därefter tar jag det nog lite på känsla men mest logiskt är ju att ta länderna som ligger däromkring, vad tror ni om det? Tar gärna emot tips på hur jag kan planera på bästa sätt!

Jag har budgeterat 15.000 kr/månad och det är tanken att det ska räcka till allt, såsom boende, resor, mat och liknande. Jag bor gärna billigt på hostel och väljer gärna buss/tåg som färdmedel när det är möjligt. Är detta en rimlig summa?

Flygbiljetten från och till Sverige samt alla inköp inför resan har jag budgeterat för separat.

Är jag helt ute och cyklar eller är detta rimligt? Bali och Filippinerna står högst upp på listan (även om dem länderna ligger mest off) så där lär jag ju behöva flyga.

Vart tror ni är rimligast att avsluta hela resan?

Är det fler som ska ut och resa på dessa platser under samma tid så hör gärna av er :)

Tacksam för all hjälp jag kan få!

/Nicole
4 aug. 2017 08:14
Hej!

Jag gjorde en liknande resa för två år sedan men var inte i Laos eller Kambodja. Då åkte jag från Vietnam till Filippinerna för att därifrån ta mig till Bali, Singapore och slutligen Malaysia. Börja i Bangkok och avsluta i kuala lumpur tror jag är bra!

Jag tycker att kilroy är duktiga på att lägga upp en resplan, maila dem och be om reseförslag :)

15000kr borde du klara dig bra på!
Hoppas du får en härlig resa!
Medlemmen har tagit bort svaret
4 aug. 2017 11:16
Citerat från Monkan90:
Hej!

Jag gjorde en liknande resa för två år sedan men var inte i Laos eller Kambodja. Då åkte jag från Vietnam till Filippinerna för att därifrån ta mig till Bali, Singapore och slutligen Malaysia. Börja i Bangkok och avsluta i kuala lumpur tror jag är bra!

Jag tycker att kilroy är duktiga på att lägga upp en resplan, maila dem och be om reseförslag :)

15000kr borde du klara dig bra på!
Hoppas du får en härlig resa!
Tusen tack för ditt svar, låter verkligen bra att avsluta i Kuala Lumpur, bra tips :)
Av Erik777
7 aug. 2017 16:52
Fundera på vad du vill se i varje land och planera efter det, inte bara på vilka länder du vill besöka. Tre månader låter länge. Men jag är helt säker på att man kan lägga 3 månader i enbart Thailand och ändå inte känna sig "klar" med landet.
Dela med er av era bästa backpackertips i sydostasien !!
Asien Emmalmw, 28 jan. 2018
Updaterad av Gunillad för 1 år sedan
9
Hej! Jag planerar att backpacka i sydostasien från dec 2018/jan 2019 och vara borta 3-5 månader lite beroende på hur det känns efter 3 månader och hur många platser man hinner med utan att stressa. Har rest en del men aldrig på en sådan här resa så skulle väldigt gärna vilja ha tips på typiska ...
Backpacka i sydostasien
Asien Ellenw, 18 jan. 2018
Updaterad av Kalleftw för 1 år sedan
6
Hur mycket bör budgeten ligga på för en person om man ska backpacka i Sydostasien i 3-4 månader? Vad kostar det att leva (mat+boende) en dag i t.ex Kambodja? Mvh Ellen ... Kalleftw: Sent svar men på två pers klarade vi oss fint på 1500-2000/veckan. Alltså en bit under 10000:- månaden. Boendet ...
Tips/råd backpacking Sydostasien
Thailand Mnsgustafsson, 25 jan. 2016
Updaterad av Luttilej för 3 år sedan
2
Hej! Vi är 4 killar på 20år som nu ska iväg på vår första backpacking resa till Sydostasien och behöver tips och råd. Kan tillägga att ingen av oss varit i Sydostasien tidigare. Vi räknar med att vara borta i ungefär 2 månader mellan februari och april. Vår resrutt ser ut som följande: ...
Backpacka sydostasien- VISUM THAILAND
Thailand Samira1_, 1 nov. 2015
Updaterad av Sierra för 3 år sedan
10
Hej hej! Vi är 3 tjejer som ska backpacka i Sydostasien med start i januari. Vi kommer befinna oss i Thailand runt slutet av februari i början på mars någon gång. Vårt problem ligger i att vi kommer komma till Thailand från Kambodja med buss landvägen. Där kommer får vi ett 15 dagars visum, ...
Backpacking sydostasien
Thailand Flygsmurfen, 21 jan. 2008
Updaterad av Gral för 11 år sedan
6
Hej! Jag ska backpacka i en månad och än så länge har vi bara planerat ett resemål -koh chang. Sedan har vi tänkt resa vidare i Thailand och länderna omkring: Kambodja, Vietnam, Laos, Malaysia... Men eftersom vi bara är borta några veckor hinner vi inte med allt och jag undrar om ni har några bra ...
3 månader backpacking Sydostasien frågor
Asien Vickeman, 8 maj 2019
Updaterad av Rehndondo för 9 veckor sedan
2
Hej tänkte sticka till Sydostasien i 3 eller 4 månader i vinter och skulle vilja besöka Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam och ev Bali. Hur ska man lägga upp rutten? Skulle vilja avsluta i Bangkok på songkran. Vill ju komma så billigt som möjligt undan så vilket land blir bäst att landa i isåfall? ...

Om Asien

Med isande kyla i norr och tropiska regnskogar i söder är Asien en världsdel som har allt. Ingen destination är den andra lik då varje asiatiskt land är ett nytt äventyr.

Ett av de vanligaste resmålen i Asien är Ryssland – landet som sträcker sig över två kontinenter. Röda torget i Moskva är sagolikt vackert och staden är även startpunkt för den Transsibiriska järnvägen. Längst i väst hittar du det arabiska Asien med länder som Turkiet, Libanon, Saudiarabien, Jemen med flera. Flertalet av dessa länder gränser till Medelhavet där du kan strosa kring fantastiska marknader och uppleva den arabiska magin. I Centralasien finner du Nepal och Himalaya med världens högsta berg – Mount Everest. Den äventyrslystne hittar garanterat adrenalinkickar i dessa regioner.

Ostasien är mycket populärt med moderna resmål som Japan, Sydkorea och Kina. Teknologiska innovationer, skyskrapor och kulturella skatter finner du överallt i dessa länder där kontrasterna mellan nytt och gammalt vävs samman.

För de som suktar efter sol under vinterhalvåret står Sydasien med Thailand, Sri Lanka och Filippinerna redo. I höjd med ekvatorn erbjuder de fantastisk solsemester året runt. Se vilda apor, plocka färsk frukt från träden och känn dofterna från asiatiska läckerheter på restaurangerna.