Backpacka i syd/centralamerika

28 juni 2015 11:50
Visningar: 137
Hejsan!

Vi är två tjejer på 18 och 19år som tänkte ge oss ut och backpacka under de tråkigare månaderna i Sverige. Vi är båda väldigt sugna på latinamerika men har ingen större erfarenhet utan skulle behöva lite tips.

För det första undrar vi om det är en bra plan att åka i slutet av november och fortsätta tre månader? Hur många länder hinner man se på denna tiden (förslag på rutt?) och hur är vädret under dessas månaderna?

Vi hade tänkt börja snällt och åka till Costa Rica på surfcamp innan vi tar oss vidare, är det någon som har varit på ett sådant camp och kan dela med sig av erfarenheter? Hur länge ska man stanna där?

Utöver Costa Rica är vi väldigt sugna på Chile, Brasilien och Peru med Colombia, Boliva och Argetntina lockar också! Ge gärna tips på rutter för tre månader och även vilka städer och stränder som är värda att besöka! En ungefär budget för rutten altid ett plus också!

Utöver surfingen är vi pepp på att äventyra lite, kanske vandra, hoppa bungy jump osv! TIPSA! Vad ska man göra och var ska man göra detta?

Sen är tips på bra hostels, nattliv och övriga saker som underlättar för resandet otroligt välkommet!

Ni hör, vi är verkligen oerfarna så all hjälp uppskattas!