Backpack

24 apr. 2018 11:47
Visningar: 138
Hej. Jag och min kompis tänkte ta en avstickare på två tre mån i höst runt Indonesien och Asien! Vilka platser måste besökas? Tänker typ Bali och Filippinerna spontant. Hur hade ni lagt upp en resebudget? 20.000 per månad brukar det vara en bra utgångspunkt?
Ha det fint
26 apr. 2018 07:48
Hej,

Vad härligt!
Jag reste runt i Thailand, Laos och Vietnam under två månader och gjorde då av med ca 35000kr. Så jag tror 20000kr per månad kan vara en bra budget. Men beror självklart även på vilka resmålen blir och om det är många flygresor vilket gör det dyrare. Jag åkte mycket buss mellan mina platser vilket höll ner priset (men det blir ju svårt mellan Bali och Filippinerna).

Själv gillar jag verkligen Laos. Var i Luang Prabang och Nong Khaiw och tyckte där var så vackert! Även Vietnam har väldigt mycket att erbjuda och god mat! Filippinerna har jag inte besökt så kan inte ge några tips där. Bali har sina för och nackdelar (var där 2011 så kan ha ändrats). Kuta gillade inte jag så mycket men jag gillade Ubud och jag har hört mycket gott om Gilliöarna och Nusa Penida. Om ni har vägarna förbi tycker jag Singapore kan vara värt några nätter och det är vanligt att mellanlanda där så då kan ni passa på att stanna några nätter när ni ändå är där om ni har tid.

Mitt tips är att försöka planera en rutt så smidigt som möjligt så ni inte behöver resa i onödan och det blir billigare. Kolla gärna vädret på den tänkta destinationen så det inte är regnperiod (eller om det kvittar och ni vill åka ändå).

Sedan är det bara till att njuta! Lycka till med planeringen :)
26 apr. 2018 12:07
Stora delar av Asien kan ha riktigt dåligt väder under hösten, beror som sagt lite på när och var ni planerar resa. Bali/Lombok har vanligtvis bra väder under stora delar av den svenska hösten.

En liten översikt av vädret kan ni finna på länk nedan. Bara att byta land och månad för att se hur det kan vara. Tyfoner kan tyvärr drabba Filippinerna under hösten, ha det i åtanke.

https://www.selectiveasia.com/philippines-holidays/weather/october