19 år och ska backpacka i Asien/Oceanien

Av Johanee
28 maj 2019 13:01
Visningar: 200
Tjena! Jag är en kille på 19 år som planerar att resa till Asien/Oceanien vid våren/vintern 2020. I nuläget har jag en ganska vag uppfattning om hur resan ska organiseras, men jag är sugen att åka till Australien, Vietnam, Malaysia och Hongkong. Jag skulle vilja lära mig att surfa och ta dykarcertifikat. Budget är c:a 60k.

Eftersom jag inte har någon kompis med samma resplaner, så måste jag antingen resa själv eller med någon random.

Hur är det att resa ensam? Om man gärna vill ha någon att resa med finns det olika backpackingresor eller träffar man mycket härligt folk på vägen? Vart ska man åka? Finns det fler saker att göra? Är första gången jag reser själv, så uppskattar verkligen alla möjliga tips! :)

Hade
Av Erik777
28 maj 2019 14:35
Det går jättebra att resa ensam, du kommer träffa andra i samma sits, både härligt folk och mindre härligt folk :)
29 maj 2019 16:16
Det är toppen att resa själv, du kommer träffa folk överallt som är i samma sits som du och det är lätt att hitta folk att hänga med både i korta perioder eller resesällskap under längre tid så länge man är öppen för det! Det är enkelt att resa runt i både Australien och Asien, du kan vara flexibel och spontan och åka dit du känner för :) något att tänka på kan ju vara att t ex Australien är mycket dyrare än Asien så det kommer ju påverka hur länge du kan vara borta med din budget!
Av Asdfgh
31 maj 2019 14:02
Jag Var själv och backpacka ensam i Australien och Nz att träffa vänner är inga bekymmer. Ena dagen hänger man tillsammans och nästa dag skiljs man åt för att ena ska åka söderut när du åker norrut. Typ.