AUVISA.ORG ok online sida?

22 feb. 2012 00:31
Visningar: 3966
Hej.

Försökte mig på att skaffa visum genom immi.gov.au men vid betalningen så gick det inte att betala med mitt kort (mastercard). jag hade pengar på kontot och försökte med ett annat också, samma där. Det drogs inte heller pengar så det var ju bra.
Ringde upp min bank för att kolla läget och dom sa helt enkelt att det inte skulle gå igenom pga att de inte begär cvc koden vid betalning (säkerhet för svenska banker) samt att det stod betalning med credit card och inte debit card. Har inget kreditkort, men vore dumt att bara tillåta med ett kreditkort????
emailade kontoret i berlin som skickade vidare ärendet till london men inget svar än. samt försökt ringa på berlin kontoret och london men sjuka långa telefon köer och jag har haft ett fullspäckat schema de sista dagarna och hade inte tid med långa telefon köer.
Iallafall så beställde jag ett visum genom Auvisa.org där dom tog en tusen lapp mer men betalningen gick igenom.

Någon som har sökt genom Auvisa.org tidigare och gick allt som det skulle?
Något jag kan lita på (dumt att tänka på såhär i efterhand)?
hur lång tid tog det för er? Jag förstår att det är olika och skulle gissa att det skulle kunna ta längre tid för mig (bott i london över 3 år så dom kanske behöver kolla läget där också?).

Tacksam för svar!
19 mars 2012 12:29
Hej!
Jag sökte också via Auvisa.org och känner också nu i efterhand lite oro, kollade inte riktigt upp den ordentligt.. Hur som helst, jag sökte ett Working Holiday Visa den 16:e mars och gick nu in på deras hemsida och kollade hur det gick- loggade in med mitt referensnr och såg där att "Your Visa has been granted". Det tog alltså tre dagar för mig.

Hur har det gått för dig? Några framsteg?
Av Kiefern
25 mars 2012 19:40
Hello,

Sorry for posting in English, but this blog is the pretty much the only discussion of auvisa.org I could find. I applied for my Australian Working Holiday Visa six days ago and it still hasn't been approved:s Weird, since I don't have any criminal history or health issues that might hold things up. Did you end up getting your visa? And how long did it take?

Thanks!
26 mars 2012 18:15
I got the Visa! And I have dubblechecked in on the official website as well, so it worked perfectly fine for me :)
5 apr. 2012 12:25
Hej alla,

Auvisa.org är ett bluff-företag, anlita dem inte. De lurar er på pengar för något som är gratis att ordna själva.

Ett turistvisum till Australien är gratis att ansöka om via australiska invandrarverkets hemsida, men auvisa.org lurar er att ge dem 290 kronor för att göra det åt er. På samma sätt kostar ett Working Holiday-visum $270 (ungefär 2100 kronor), men genom auvisa.org så luras ni att betala 2900 kronor. Auvisa.org drivs av någon i Hong Kong som tjänar bra på att ha satt upp visumsajter på olika europeiska språk och därigenom lurar svenska turister att betala överpris för visum till Australien.

Nedan hittar ni länkar för att på egen hand ansöka om visum.

Här kan ni läsa om olika visumalternativ för turister:
http://www.immi.gov.au/visitors/tourist/visa-options.htm

EVisitor-visum är till för att låta EU-medborgare smidigt resa till Australien. Dessa ansöker ni om gratis här:
https://www.ecom.immi.gov.au/visas/app/uu?form=TV

Working Holiday-visum kostar tyvärr lite pengar ($270 i skrivande stund) och de ansöker ni om via den här sidan:
http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/417/apply-online.htm

---

My reply in English for those searching for auvisa.org via Google...

Do not use the services of auvisa.org. They are a Hong Kong-based scam outfit who trick you into paying money for visas that are either free or a lot cheaper to apply for via the Australian Department of Immigration website (immi.gov.au). Once you hand over your money to auvisa.org they proceed to apply for the visa in your name and pocket your application fee. Save your money and only apply for visas via the official site immi.gov.au.

For EU-citizens, you can apply for eVisitor visas and Working Holiday visas using the links above. The visitor visas are free and the Working Holiday visa costs a bit ($270 as the time of writing), which is a lot less than auvisa.org will try to charge you.
Av Erica90
18 juni 2013 07:51
Hittade igen den här diskussionen nu och hoppas att någon fortfarande är aktiv. Du, Tamarama, skriver att det är en bluffsajt som lurar folk på pengar. Menar du att det visum man får dessutom är ogiltigt?
Soffproppen, tog du dig in i landet med det visum du fick från sidan?
18 juni 2013 13:52
Citerat från Erica90:
Hittade igen den här diskussionen nu och hoppas att någon fortfarande är aktiv. Du, Tamarama, skriver att det är en bluffsajt som lurar folk på pengar. Menar du att det visum man får dessutom är ogiltigt?
Soffproppen, tog du dig in i landet med det visum du fick från sidan?
Alltså, sidan lurar folk på pengar genom att ta betalt för något som är gratis. Sedan så verkar de ansöka om gratis visum för din skull, och tar pengarna i egen ficka. Det verkar som att visumen är riktiga visum, men ni slänger bort era pengar på något ni antingen kan fixa gratis eller mycket billigare själva.

-Anders.
15 juli 2013 17:03
Jag ska till Australien i november i år. Sökte först turistvisum genom Auvisa.org, vart lite orolig också över om det verkligen blev rätt. Hittade denna diskussionen och tänkte att jag vart dum som sökt och betalt för ett falsk visum. Gick in på immi.gov.au och sökte där (vill ju inte stå i sydney och inte bli insläppt), men kunde inte genomföra ansökan för att jag redan hade ett visum (som jag onödigt nog hade betalt för på auvisa) så jag antar att jag har ett visum ändå?!
15 juli 2013 23:35
Ja, ett visum lär du ha, men du har betalat i onödan.
16 juli 2013 01:21
Lite mycket skräckpropaganda över att de tar betalt för en tjänst som är gratis anser undertecknad.

Visst tjänar de pengar, men så är de mig veterligen ingen välgörenhetsorganisation.

De erbjuder en betaltjänst till dem som inte kan/orkar/vill/förstår hur man skaffar ett visum.

Om man inte fick ett vore det VARNING på det hela, men det verkar ju inte vara fallet.
16 juli 2013 13:33
Visst; jag ser i princip inget större fel på att tjäna pengar på att hjälpa folk med en tjänst.

Mitt problem med dem och de svenska sajterna de registrerat för att locka till sig mer trafik (australienvisum.se till exempel) är att (i mitt tycke) det inte är uppenbart att de tar betalt för att ordna något åt dig som är gratis. Som du märker av diskussionstråden här ovan fattar många inte att de betalar till ett företag och det tycker jag är lite fult av dem. Dessutom hjälper de inte med något; det är fortfarande samma information som någon måste knappa in, oavsett om de gör sin ansökan genom auvisa, eller genom den officiella sajten immi.gov.au.

Det är mina 2 cent, nu är det sängdags här i Sydney.
16 juli 2013 14:17
Ja, och då faller dessa personer in under kategorien 'inte kan/förstår' och får 'glatt' betala för denna tjänst. Ser ingen större skillnad på detta och resebyråer/resesajter som tar ut sin vinst på helheten när det ofta är mycket billigare att fixa resa och boende själv.

Om de inte utger sig för att vara en australisk myndighet förstår jag som sagt var inte var 'bluffen' ligger... Mina cent i potten.
16 juli 2013 22:04
Tillägg: Nu vet jag inte hur sidan sett ut tidigare, men den första sida jag hamnar på är mycket tydlig med att:

1) Detta är en tjänst för den som behöver denassistans de kan ge
2) Om du inte behöver hjälp kan du söka gratis på immi.gov.au

Jag höjer två cent.

;-)