Australien- vägen dit

Av Afrw
19 okt. 2013 14:50
Visningar: 441
Hej alla beresta australienfantaster!

Jag och en vän har äntligen bestämt oss för att åka till Australien i januari under obestämd tid. Planen är att vi ska leva gott, ha roligt och självklart utforska landet. Vägen dit är däremot tämligen oklar vilket också är anledningen till att jag söker råd och tips från er. Rent konkret har jag fyra frågor:
.
1. Anser ni att det är bäst att ta hjälp av företag såsom Go Explore eller Killroy? Jag har förstått att det förmodligen kostar mer så det hade varit otroligt skönt om man kunde fixa det själva. Hur gjorde ni?
2. Rekommenderar ni att man bokar en öppen biljett hem?
3. Ni som inte använde er av specifika företag- tecknade ni några särskilda försäkringar eller dyl?
4. Är visumansökan så komplicerad som den verkar?

Jag hade blivit så glad om det fanns någon vänlig själ som kunde hjälpa mig lite på traven!
19 okt. 2013 20:49
1. Onödigt. Allting är lätt att fixa själv. Australien är inte så komplicerat. Jag gjorde det själv.
2. Det är dyrare att ha öppen biljett. Jag köpte en Jorden runt-biljett för ett år som var gratis att ändra datum på (vilket var nödvändigt eftersom jag inte kunde boka hemresan så långt fram i tiden).
I det här fallet kan ni ju kolla med en resebyrå och se vad de har att erbjuda.
3. Om man är borta längre än 45 dagar gäller inte hemförsäkringen efter det. Därför behöver man antingen förlänga den eller skaffa en separat reseförsäkring.
4. Nej! Det är jättelätt. Se bara till så att ni skriver allt precis som det står i passet (för stavning av namn, kolla den maskinläsbara delen längst ner på fotosidan).
Av Myran10
30 okt. 2013 18:07
Australien är lättrest! Håller med om att det är onödigt att gå via företag då det är enkelt att fixa själv. Försäkring är viktigt!!! Kolla vad hemförsäkringen täcker och hur länge, oftast behöver den som sagt förlängas. Många försäkringsbolag är kopplade till SOS Internationel vilket är suveränt om det händer något allvarligt ( svensk/ skandinavisk personal).
Av Ingride
31 okt. 2013 03:43
Haller med ovanstaende skrivare ... du kan fixa allt sjalv, enkelt och smidigt pa plats har.
Hade jorden runt biljett som jag kunde omboka, fick salja mitt flyg hem da jag valde att stanna kvar, fick pengar tillbaka fran resebyran i Sverige. Hade reseforsakring for ett ar fran Sverige vilket fungerade utmarkt.
Tank att du inte kan stanna i Australien pa obestamd tid pa ett Work and Holiday visa (galler i 12 manader som du kan forlanga i ytterligare 12 man efter att ha jobbat pa farm i 3 manader) eller om du redan har ett PR (permanent residency) da kan stanna hur lange du vill.
31 okt. 2013 13:32
1. Nej, som ovanstående skrivit är det väldigt lätt att resa i Australien så det är bara slöseri med pengar att at hjälp av dem.
2. Det beror på hur mycket ni kan tänka er att lägga på er flygbiljett. Jag bokade bara en enkelbiljett dit. Det kanske blir några tusenlappar extra men jag tyckte inte det gjorde så mycket skillnad med tanke på att jag var där i ett helt år så slår man ut det på tiden är det ju inte så mycket och det var värt det för att få känna friheten att ha all tid i världen och då slipper man ju tänka på ombokningar och sånt. Sedan bokade jag min hembiljett några veckor innan jag skulle tillbaka till Sverige och kom även på då att jag ville besöka Peking på vägen hem så det var ju bara att lägga till den resan på flygbiljetten då.
3. Nej det gjorde jag inte men då är jag sån som person att jag inte är så planerad och tänker att allt löser sig, de flesta andra hade nog sagt att det är viktigt att kolla med sitt försäkringsbolag vad som gäller innan man åker ;)
4. Nej, visumansökan gör man online och det är ganska smidigt.