ASIEN - resrutt (backpacka)

20 okt. 2018 17:16
Visningar: 521
Hej!

Vi är två systrar som tänkt backpacka i ungefär 3 månader i Asien med början i Januari nästa år.

Vi har kollat lite på denna reserutten:
Thailand - Burma - Laos - Vietnamn - Kambodja - Malaysia - Bali - Filippinerna - Singapore - Indonesien - Thailand och sen hem.

Vad tror ni som har erfarenhet om detta? Tillräckligt med tid? Hur mycket tid borde vi spendera på ett ungefär på de olika ställena? Har ni dessutom råd eller tips så tar vi välkommet i mot det!
Något vi borde skippa eller glömt?

Med vänliga hälsningar
Moa
Av Yoppe
20 okt. 2018 19:00
Vill ni besöka många länder eller uppleva landet och vad det har att erbjuda? 10 länder på ca 12 veckor så hinner ni se mycket men kommer även lägga mycket tid på att förflytta er, man måste ju inte besöka hela Asien på en och samma gång. Läs på om land för land och vad de har att erbjuda googla eller köp guidebok (lonely planet håller alltid bra klass).
Knappt 1v på varje plats är i min mening för lite i allla länder för att få en uppfattning om landet kulturen mm, risk för korvstoppning tänker jag. Ni kanske skall försöka halvera listan? eller inte allt är personligt. Jag personligen hade valt en månad på 3 ställen och lämnat resten till framtiden för att verkligen hinna uppleva landet men det är jag.
Medlemmen har tagit bort svaret
21 okt. 2018 08:06
Håller med ovanstående - ni vill ha minst två veckor per land och gärna en månad. Ta det lite lungt med kringflackandet och ta er tid att stanna spontant på olika ställen.
Ni skulle t.ex kunna spara Indonesien med Bali och Filipinerna till nästa resa. Då skulle ni också kunna välja en tid på året som är optimal för de länderna.
Medlemmen har tagit bort svaret
22 okt. 2018 06:08
Mjo, skippa Indonesien och Filippinerna. För långt för att det ska vara värt det med så lite tid.
22 okt. 2018 17:17
Till alla som backpackar i Asien har jag riktigt bra backpackerböcker som inspiration!

The Beach av Alex Garland (utspelar sig i Thailand), Backpacker av Emily Barr samt hysteriskt roliga En tripp till Indien av William Sutcliffe och den svenska backpacker-romanen Hippiespåret av Fredrik Sandberg. Alla finns på tex bokus och som e-böcker.

Hög igenkänningsfaktor om backpackers jakt på kickar och bananapancake:)