Backpacking i Asien rutt

10 feb. 2018 16:44 (redigerad)
Visningar: 331
Hejsan!! Jag planerar att åka och backpacka i Asien med avresa runt Mars 2019. Detta blir min första backpacking resa. Jag har inte så himla bra koll på detta och vill väl höra om min ungefärliga reseplan+ budget låter rimlig. Reselängden är inte helt bestämd men tänker mig 1-2 månader beroende på vad jag har råd med och budgeten kommer antagligen ligga på ca 20-30.000.

Jag tänker mig att jag börjar resan med ett billigt flyg till Bangkok och stannar där några få dagar för att sedan resa vidare till Koh Tao. Jag vill efter detta gärna ta mig till Koh Rong i Kambodja och sedan vidare till Palawan, Filippinerna.
Har även planerat att möjligtvis ta dykarcertifikat i Koh Tao, är det värt det?

Låter det rimligt att hinna detta på 1-2 månader med 20-30.000 i budget?
Hur tar jag mig lättast från Koh Tao till Koh rong, eller är det något ställe jag kan passa på att åka till mellan dessa destnationer?
Hur tar man sig lättast och billigast till Palawan från kambodja?
Jag har hört mycket bra om Koh Tao och Koh rong vilket är anledningen till att jag gärna vill åka dit men är det några andra destinationer i dessa 3 länder som jag definitivt inte får missa?

Jätte tacksam för alla råd och tips!
10 feb. 2018 19:29 (redigerad)
Dina tänkta resmål gör att det är svårt att få till en smidig resväg. Bara att ta sig från Koh Tao till Koh Rong kommer ta över 24 timmar om du vill resa billigt.

https://www.rome2rio.com/map/Koh-Tao/Koh-Rong-Sanloem-Krong-Preah-Sihanouk-Cambodia

Likaså att ta sig från Koh Rong till Palawan.

https://www.rome2rio.com/s/Koh-Rong-Sanloem-Krong-Preah-Sihanouk-Cambodia/Palawan

Försök istället att hitta smidiga och snabba resvägar som mer naturligt passar in till alternativa resmål. Kolla varifrån det finns lågprisflyg och till vilka destinationer. Ett alternativ skulle vara att resa via Thailand västra kust och sedan hitta flyg från Kuala Lumpur till antingen Kambodja eller Filippinerna. Dykningen runt Koh Lipe är exempelvis bättre än vid Koh Tao, men ännu bättre i Filippinerna.

Eller byt ut Koh Tao mot Koh Chang. Dock ingen bra dykning runt Koh Chang. Då blir vägen till Koh Rong lite mer naturlig.
11 feb. 2018 19:05
Hej tack för svar! Tror du att det möjligtvis hade blivit lättare om jag började det hela med flyg till Koh Samui istället och vidare till Koh Tao och därefter åka vidare till Bangkok? På så vis slippa åka tillbaka till Bangkok igen för att ta mig till Kambodja. Fortfarande jobbig väg till Palawan men då kanske inte båda dessa destinationer blir lika jobbiga att ta sig till?
Av Emh87
11 feb. 2018 19:25
Hejsan,
Jag har inte lusläst allt, men jag tycker definitivt du ska boka en möte med en rese-expert på Kilroy. Jag har gjort det flera gånger och dom är extremt bra och svarar på frågor som dessa flera ggr i veckan. Ibland kör man fast på Google och Tripavdvisor =)
12 feb. 2018 12:26 (redigerad)
Citerat från Rebeckar99:
Hej tack för svar! Tror du att det möjligtvis hade blivit lättare om jag började det hela med flyg till Koh Samui istället och vidare till Koh Tao och därefter åka vidare till Bangkok? På så vis slippa åka tillbaka till Bangkok igen för att ta mig till Kambodja. Fortfarande jobbig väg till Palawan men då kanske inte båda dessa destinationer blir lika jobbiga att ta sig till?
Att flyga till & från Koh Samui är ganska så dyrt, sedan måste du ändå ta dig till/från Koh Tao. Det är ganska så jobbigt att resa till/från Koh Tao, den ligger inte så smidigt till. Finns kombinerad buss/båtresa med Lomprayha till/från Bangkok.

Är det något särskilt som lockar på just Koh Tao och för den delen även Koh Rong, förutom att du hört gott om dem? Kommer som sagt ta lång tid och kosta en del om du vill flyga.

Personligen hade jag försökt hitta resmål av liknande karaktär men som är enklare att resa till och där resrutten blir mera naturlig. Är det din första resa och med en begränsad budget och "bara" 1-2 månader så är det kanske idé att välja en enklare resväg och kanske även välja bort något land. Kanske bara nöja sig med Thailand och Kambodja?
16 feb. 2018 09:56
Angående flyg till Filippinerna kolla på www.cebupacificair.com dem flyger från Siem Reap till Puerto princessa via Manila tur och retur med bagage kostar ca 300 - 400 USD
Vart ska jag? Backpacker Asien
Asien Cajsaloppan, 8 aug. 2018
Updaterad av Cajsaloppan för 4 dagar sedan
4
Hej! Jag ska backpacka själv från och med 1 oktober i sydostasien och jag ska besöka Thailand, Kambodja, Vietnam, Malaysia och Indonesien (Bali). Vad får jag inte missa i respektive länder? Tusen tack på förhand! ... Klara_Maria: Jag har besökt alla länderna som du nämner utom Kambodja ...
Backpacka i Asien TIPS
Asien Selmaselma, 14 juli 2018
Updaterad av Alexxx för 1 vecka sedan
6
Hej! Jag och min sambo ska backpacka i Asien i vinter och skulle verkligen behöva tips och råd. Vi är borta på obestämd tid men förhoppningsvis ca 5-6 månader. Vi planerar att åka dec eller januari, vad är smartast i förhållande till vädret? Vi vill åka hem i Maj då regnperioden verkar börja i de ...
Backpacka i Asien Höst/Vinter 2018
Asien Almastrandalameer, 10 juli 2018
Updaterad av Ericadamstrom för 4 veckor sedan
3
Hej! Jag är en 19årig tjej som tänkt att jag ska äntligen ska backpacka i sydostasien en lägre tid nu, helst 3 månader och då tänker jag att jag åker i mitten av oktober till mitten av Januari. Jag var i Vietnam i en månad i våras så där har jag redan varit.... Men det jag sitter och klurar på är ...
Vilsen backpacker-planerare behöver hjälp!
Asien Sk24, 6 juni 2018
Updaterad av Kalleftw för 9 veckor sedan
6
Hej på er! Jag och min sambo har bokat vår resa till Sydostasien from 1nov -18 - 13 maj-19. Under den här tiden tänkte vi besöka Thailand, Kambodja,Laos, Vietnam och Filippinerna. Jag vet att man inte ska stressa upp sig och planera allt för mycket hemifrån men det är dessvärre svårt då vi ...
Dela med er av era bästa backpackertips i sydostasien !!
Asien Emmalmw, 28 jan. 2018
Updaterad av Marywood för 27 veckor sedan
10
Hej! Jag planerar att backpacka i sydostasien från dec 2018/jan 2019 och vara borta 3-5 månader lite beroende på hur det känns efter 3 månader och hur många platser man hinner med utan att stressa. Har rest en del men aldrig på en sådan här resa så skulle väldigt gärna vilja ha tips på typiska ...
Backpacker-ryggsäck??
Asien Emmalmw, 30 jan. 2018
Updaterad av Keja för 27 veckor sedan
12
Hej! Jag sitter och tänker på att Backpacka i Sydostasien 4-5 månader och undrar om ni har tips på bra ryggsäckar? Eftersom jag tänkt flyga en del under resan undrar jag om det är värt att köpa en ryggsäck som går att ha som handbagage på t.ex Air asia. Får man ens plats i en sådan väska, eller ...

Om Asien

Med isande kyla i norr och tropiska regnskogar i söder är Asien en världsdel som har allt. Ingen destination är den andra lik då varje asiatiskt land är ett nytt äventyr.

Ett av de vanligaste resmålen i Asien är Ryssland – landet som sträcker sig över två kontinenter. Röda torget i Moskva är sagolikt vackert och staden är även startpunkt för den Transsibiriska järnvägen. Längst i väst hittar du det arabiska Asien med länder som Turkiet, Libanon, Saudiarabien, Jemen med flera. Flertalet av dessa länder gränser till Medelhavet där du kan strosa kring fantastiska marknader och uppleva den arabiska magin. I Centralasien finner du Nepal och Himalaya med världens högsta berg – Mount Everest. Den äventyrslystne hittar garanterat adrenalinkickar i dessa regioner.
Ostasien är mycket populärt med moderna resmål som Japan, Sydkorea och Kina. Teknologiska innovationer, skyskrapor och kulturella skatter finner du överallt i dessa länder där kontrasterna mellan nytt och gammalt vävs samman.
För de som suktar efter sol under vinterhalvåret står Sydasien med Thailand, Sri Lanka och Filippinerna redo. I höjd med ekvatorn erbjuder de fantastisk solsemester året runt. Se vilda apor, plocka färsk frukt från träden och känn dofterna från asiatiska läckerheter på restaurangerna.