Ao Nang, Koh Mukk, Koh Lanta, bra kombination?

Av Mirage
7 okt. 2010 10:40
Visningar: 1023
2-20 mars befinner vi oss i Krabi.
Två vuxna och två barn 6, 8 år gamla.
Tänkte börja med 4 nätter i Ao Nang, sen 3 nätter i Koh Mukk, 10 nätter på Koh Lanta, verkar det vettigt eller ska man stanna fler nätter i Ao Nang och mindre på Koh Lanta.
Förboka hotell eller ha is i magen och ta det när man kommer ner?
Förslag mottages.
Av Sandani
7 okt. 2010 11:32
Hej

Vi planerar en liknande resa fast åt andra hållet:) Vi har två barn 3 och 6 år gamla.
Vi åker 4 veckor i november/december.

Så här ser vår planering ut:

Flyger till Krabi
Koh Lanta 5 nätter, Clean Beach Resort. Har hört mycket bra om det hotellet.
Koh Mukk 5 nätter, Charlies Beach Resort. Har även hört mycket bra om det.

Här hade vi tänkt åka till Koh Lipe. Båtresan är ca 3 timmar från Koh Lanta med Speed Boat så vi vågar inte chansa på att det funkar med barnen. Har hört att det är en helt fantastisk plats. Där finns ett hotell som heter Castaway som ser helt fantastiskt ut. Era barn är ju äldre så jag hade satsat på det om jag vore ni:)

Istället blir det tillbaka till Koh Lanta 10 nätter, Royal Lanta Resort, Fått tips om det stället.

Sedan har vi inga planer för den sista tiden. Funderar på AoNang och Railay Beach.
Tar gärna emot tips.

Ha en härlig resa!

Mvh
Sandra
7 okt. 2010 12:12
Ja det är trevligt att läsa allt detta vi åker november december inga planer mera än flyg till bangkok sedan vidare inrikes till krabi sedan får man se .
Troligen Koh lanta
7 okt. 2010 13:17
Boka åtminstone några hotellnätter i förväg - man är tämligen mör i hela kroppen när man väl kommer fram till Ao Nang och det tar ett par dagar att återhämta sig!

Visst går det att hitta boende på plats, även om ni åker under högsäsong, men det beror på hur priskänsliga ni är, särskilda krav på läge, barnpool, om man orkar leta i +35C värme osv...

Beträffande Ao Nang: det är livligare i Ao Nang än på Koh Lanta, mer att göra (utflykter, shopping, marknader) och större urval på restauranger. Det är lätt att spendera 5-6 dagar där!

Koh Lanta är LUGNT och avkopplande - här kan man leva barfota dygnet runt och på kvällen går man på stranden (medtag ficklampa!) och letar upp något trevligt ställe att äta på. Man kan också ta tuk tuk in till byn Ban Saladan för trevliga fiskerestauranger och enklare shopping.

I april 2011 åker vi själva 5 dagar till Ao Nang och därefter 9 dagar på Koh Lanta samt avslutar med 3 dagar i Bangkok. Vi föredrar att lägga tonvikten på lugn och ro samt otroliga snorklingsmöjligheter (ex Koh Rok). Vi förbokar allt boende via www.sawadee.com Någon månad innan ankomst mailar vi hotellet och ber dem fixa upphämtning på Krabi flygplats. Transfer till Koh Lanta löser vi på plats i Ao Nang via hotellet.

I Ao Nang bor vi på http://www.aonangvilla.com/ vid Ao Nang Beach (barnvänligt med kanonläge!) och på Koh Lanta http://www.royallanta.com/ (också bra läge på norröver på Klong Dao-stranden).
Ao Nang Villa Resort finns även med i Fritidsresors utbud. Bredvid Ao Nang Villa har du Golden Beach som är med i Apollos katalog - också bra läge med en mycket trevlig utomhusrestaurang.

I Bangkok hyr vi en stor lägenhet på Marriot Mayfair Bangkok, ca 100kvm för ca 1.200,-/natten inklusive frukost för alla. http://www.marriott.com/hotels/travel/bkker-mayfair-bangkok-marriott-executive-apartments/
Av Mirage
7 okt. 2010 15:41
Vi hade tänkt bo på Long beach när vi är i koh Lanta. Läste någonstans att vattnet lätt blir grummligt på Klong dao beach, pga att det är så långgrunt.
7 okt. 2010 16:08
Jag har bott några gånger på Klong Dao-stranden och aldrig upplevt att vattnet är grumligt - stranden är förvisso långgrund men också mest lämpad för barn! Det är aldrig mycket folk på Klong Dao - inte ens under jul- och nyår!

Läs vad svenska Lanta Diver skriver om de olika stränderna: http://www.lantadiver.com/sv/Boende/Resorts/Koh-Lanta
Av Sej
16 okt. 2010 17:31
Jag brukar förboka minst en natt så att man kan slänga sig i slafen när man kommer fram. Det brukar behövas. Titta på http://latestays.com innan ni åker ned så kan ni få bra pris. I övrigt verkar planeringen helt perfekt med tanke på att ni åker med barn.