Koh lanta ao nang

28 nov. 2016 22:34
Visningar: 1537
Hej
Åker till koh lanta och ao nang om två veckor, tips på utflykter önskas gärna lite annorlunda, kanske inte så turistiga 😃
Vad kostar transfer krabi aonang? Besökte koh lanta för tre år sedan men utforskade inte ön speciellt mkt,,,tips på fina öar runt omkring?
7 dec. 2016 22:07
Taxi (minibuss) kostar 2000-2500 bath Koh Lanta-Krabi airport, kanske lägger de på lite för att köra till Ao Nang, räkna med 2500-3000 bath. Billigare om ni delar med några andra förstås. Vet inte om du har småbarn men bälteskuddar/bilbarnstolar har inte alla, då måste du kolla upp och förbeställa.
Det är rätt turistigt både på Koh Lanta och framför allt på Ao Nang. Men Krabi town på kvällen är kul. Vill man åka till en lugn strand från Ao Nang så kan man ta tuktuk/taxi till Klong Muang, där är det väldigt mycket lugnare än på Ao Nang och öarna utanför. På Koh Lanta är det antingen snorkel/dykutflykt eller själv hyra en tuktuk ett par timmar/heldag och åkar runt och upptäcka olika stränder och byar mitt bästa tips.
Av Sierra
7 dec. 2016 22:15
Krabi är en provins där bl a Lanta, Krabi Town och Ao Nang ingår så det är lite svårt att svara direkt på din fråga ang transfer.

Menar du hur mycket transfer kostar mellan Krabi Airport och Ao Nang så kostar taxi ca 500 THB. Menar du från Lanta till Ao Nang har du svaret ovan.
9 dec. 2016 10:10
Hej
Ao nang är väldigt turistigt så det är nog trevligt att göra lite utflykter. På dagen kan man ta en båtfärd till Railay beachs vackra stränder (tar 10 min) . Här var det mest backpackers för 10 år sedan och en ganska stillsam plats. Har dock blivit mer och mer turistig med åren. Finns fyra olika stränder att välja mellan. Min favorit är Prah Nang Beach. Här finns det även en lagun som ni kan ta er till om ni vill ha lite äventyr. Bered er på lite svettig klättring och tänk på att ni ska gå dit när vattnet är som högst. Annars finns det risk att ni möter en lite träskig lagun istället för turkost härligt vatten :)
På Koh Lanta blir det mindre och mindre turistigt ju längre söderut du åker. Som turistigast är det där båten (färjan) lägger till. Från Koh Lanta finns det flera små öar man kan åka till över dagen. Jag har bland annat besökt Koh Hai. Har skrivit en del om Koh Hail och Ko Lanta här http://www.mrsm.se/harliga-thailand-gor-som-mrs-m-boka-sjalv-och-spara-tusenlappar/
Hoppas ni får en toppenresa.