AirAsia bagageregler?? Hur bokar man sitt bagage?

Av Evano
6 aug. 2016 00:47
Visningar: 1271
Försöker förstå AirAsias bokningssida men hoppas någon här kan hjälpa mig istället!!!

Ska man välja att lägga till "value pack" för att få med 20 kg bagage/pers?

Eller läggs det till automatiskt? Det verkar så... Fattar inte...

Och vad gäller för handbagage??

Hoppas någon kan hjälpa mig - ögonen går i kors här med alla flyg och hotellbokningar jag försöker få ihop, ha ha!!
Av Hawaii
6 aug. 2016 03:00
Har flugit en hel del med AirAsia, men reser endast med hand baggage - underlättar enormt. Deras hand baggage regler är en väska, max 56 x 36 x 23 cm och 7 kg max vikt (plus en mindre "grej", typ laptop). Jag har inte varit med om att de kollat vikten och min väska fyller dimensions kraven men den är nog typiskt några kilo över gränsen, men som sagt, aldrig några problem. Flög med dem senast i juni mellan Singapore och Kuching, med min flickvän och hon checkade in en väska, men hade "bokat" det i förväg. Man får tydligen rabatt när man checkar/betalar det redan vid bokningen. Kostar något mer om du betalar vid incheckning på flygplatsen, men jag vet inte detaljerna. Bör väl framgå på deras website när du gör bokningen. Se efter vilka alternativ du har för baggage.
6 aug. 2016 06:54
20 kg bagage läggs till automatiskt när du påbörjar bokningen, du kan senare bocka ur detta om du inte önskar ha ngt bagage. Det är möjligt i steg 4 "Add-ons". Du kan även välja deras value pack för att få babage, mat och sittplats, men maten hos AirAsia var ingen höjdare ni vi flög med dem nyligen mellan Bali - Bangkok.
9 sep. 2016 21:52
Väldigt svårbokat tills vi kom på att bankid appen skulle vara igång. När vi tryckte på confirm, efter många, väldigt många försök så lyckades vi:)
Av Evano
9 sep. 2016 23:47
Bokat biljetter sträckorna Bangkok (DMG) - Trang samt Langkawi till Singapore. Fick bekräftelsemail varav det ena blivit raderat av misstag och går inte att hitta.... Betalade med visakort och i efterhand har jag anmält mig på AirAsias medlemssida och då fann jag mina bokningar där. Räcker det att ha boknings nr när man ska resa? Jag har printat sidan där bok.nr, avgångstid, flightnr och alla resenärers namn står, men kommer det kanske biljett på mailen innan avresan? Eller det kanske räcker med att man har boknings numret?
10 sep. 2016 08:05
Du kan prova att gå in på din sida uppe i högra hörnet, klicka på mybooking.. I rutan kommer bokningen upp. Tryck på modify.
Välj: RESEND ITINERARY. Där står mejladressen som det skall skickas till. Tryck OK.
Fungerade inte förstå gången men när jag provade en gångtill så fick jag på min mejl. Hoppas du lyckas.
Av Evano
1 feb. 2017 19:04
Ska snart flyga med AirAsia och har nu fått ett mail "haven´t checked in yet" och en länk till bokningen där man kan göra en "web-check-in now"! Är detta något man ska eller bör göra? Vad händer om jag inte gör det? Och ska jag göra det med bokningen på British airways också kanske? Såg på hemsidan att det går. Har inte rest på många år men senast var det ett måste att ha en "papp-biljett" och nu verkar det räcka med att visa betalkortet som man bokade och betalade biljetten med. Hur gör ni?
Av Hawaii
1 feb. 2017 19:27
Du kan checka in on-line med AirAsia upp till 14 dagar innan avresa, och det finns ingen anledning att INTE göra det. Och jag har aldrig upplevt att man måste visa något på flygplatsen annat än pass (och boarding pass givetvis). Men kan vara bra att ha "confirmation number" tillgängligt också.