Boka flyg till bangkok

Av Socman
11 juni 2015 16:50
Visningar: 415
Hej på er.
Nu äntligen är det dag att planera vår resa till Thailand. Har läst här på reseguiden om att det är bra att boka flyg direkt från flygbolagen. Har varit inne och tittat lite extra på Turkish air. Bokade det nästan men blev jag lite osäker. Har aldrig bokat så här tidigare utan alltid åkt charter.
Undrar gällande det här med att boka flyg direkt eller gå via ex flygstolen. Vad skiljer det hela åt, förutom priset, tänker om det är försäkringar eller något sånt?

Vi, jag och min man vill göra lite utflyker men framför allt sola och har det lugnt och skönt. Är inte så glad för festande. :-))
Har tänkt att sova en natt i bangkok och därefter 10 dagar i huahin. Hade tänkt egentligen någon ö men känner att vi inte vågar det nu när det är första gången vi är i Thailand....ja jag menar inrikesflyg och eventuellt båt. Känns så avancerat :-))

Någon som har tips om boende i bangkok denna första natten och även boende i Huahin. Har läst och läst men känner att jag nog behöver lite tips.
Efter de 10 dagarna har vi tänkt att åka tillbaka till Bangkok i 7 dagar innan hemresan. Har är tanken att se lite mer av Bangkok samt att handla :-))
Tar gärna emot tips om boende då också.
Funderar också lite över transport till och från Huahin samt till och från flygplatsen

Stort tack på förhand
Marléne
11 juni 2015 17:35 (redigerad)
Inga problem när du väl lär dig hur de olika flygbolagens sidor funkar.
Prova med att titta på t.ex. Travellink http://www.travellink.se/ där kan du laborera med de olika sakerna och få fram korta flygtider och direktflyg eller byten och välja flygbolag osv osv.
Sen när det gäller försäkring så har man ju oftast hemförsäkring där en utlandsförsäkring gäller i 45 dagar, kan var lite olika. Och bokar och betalar man via sitt kreditkort så brukar det ingå en avbeställningsskydd med kortet man betalar med. Kolla med dina kort vad som gäller först.
När man väl lärt sig sidorna så vill man knappast åka med en resebyrå mer, men blir mer fri att göra hur man vill.
Mvh
Av Bibby
11 juni 2015 17:39
Fördelen på att boka direkt via flygbolaget är att du slipper en mellanhand som egentligen inte gör nån nytta på en sån här enkel resa, och skulle det bli nåt problem så löser flygbolaget det medans resebyråerna inte är lika benägna att vilja/kunna göra det.. Dessutom så är väl risken att de kommer på obestånd mycket högre än ett välrenommerat flygbolag som jag antar är ägda av staten (turkarna alltså).
Av Hille2
11 juni 2015 19:58
Nja, betalar man biljetten direkt när man bokar så spelar det ju ingen roll om resebyrån kommer på obestånd.
11 juni 2015 20:22
Om vi ska kunna tipsa om hotell behöver du nog berätta lite mer om vilken prisnivå du har tänkt dig och vas du vill ha nära till i Bangkok...

7 dagar i Bangkok tycker jag låter väldigt mycket...
Av Mipec
11 juni 2015 21:19
Ett tips är att kolla in Koh Samet. Väljer du att bo på Samed Villa kan dom fixa all transfer. Det står en kille och väntar med en skylt utanför tullen i Bangkok (eller hämtar från ditt hotell i Bangkok), sedan får du bilskjuts och speedboat ut till hotellet.

Sedan är all flyg, båt, buss etc busenkelt i Thailand. Det är en välsmord turistindustri på det sättet.

Bangkok i hela sju dagar skulle passa mig perfekt (sen är vi alla olika), jag skulle bara se till att bo på hotell med bra poolområde. Anantara Riverside har haft det bästa poolområdet av dom hotell jag bott på, tyvärr lite åt det dyrare hållet.
12 juni 2015 08:45
Hej, jag gör ofta så att jag tittar på Momondo eller Flygresor.se för att hitta ett pris, resdagar + transfertid som passar mig. Sedan tittar jag först på om det är byten och då med samma boalg båda snitten alt. att det är två bolag inom samma allians. Efter det kan man gå in på flygbolagets sida och titta/boka.

Jag tror det är ovanligt astt ett flygbolag bara annonserar sina billigare biljetter på sin egen sida, de är beroende av resebyråerna de tider på året det är mindre tryck på biljetter.

Ett annat alternativ är ju att vända sig till några resebyråer som specialiserat sig på Thailand eller sdom är helt oberpende t.ex. Koh Phangan Travel (http://www.kohphangantravel.se/travel/index.htmI, Indcen resor (http://www.indcen.se/sv/boka_flyg_online/) eller Oden resor (http://online.odenresor.se/).

Fördelen med dem är att de ofta vet om kommande kampanjer också och inte bara billigast "idag", det går utmärkt att kontakta dem med önskemål och se vad de kommer upp med utan att du för det måste boka.

Håller nog med f.g. talare om att 7 dagar i BKK låter mycket, det är en stor bullrig stad med dålig luft och klistrig värme, skulle nog säga max 5 dagar där. En dag för slottet/tempelområdet, en dag för marknad och båttur på Mekong + 2 - 3 dagar för affärer.

Betr. hotell brukar jag alltid boka på Booking.com, via dem ser du totalpris + att man betalar först till hotellet. Håll koll på hur länge det är gratis avbokningsbart! Du kan sortera på bäst betyg från faktiska gäster + läsa recensioner från massor av tidigare gärster. Väldigt lätt att boka och boka om om man hittar något bättre eller får ett tips, boka bara det nya hotellet på sidan + gå sedan in och avboka det tidigare via en länk man får i bokningsmailet. Har aldrig haft några som helst problem med dem.

Lycka till med din resa!
12 juni 2015 17:21
ThaiAirways eller Norgwien flyger direkt, första klass med Norgwien för 4500 kr
Av Socman
13 juni 2015 18:15
Vill bara säga stort TACK för era tips. Håller på att gå igenom era tips och länkar. Kommer nog att kolla lite mer på momondo och sedan jämföra med flygbolagen. Koh samet ser jättefint ut och känns som det skulle passa oss bra faktiskt. Kommer nog att ändra gällande Bangkok till 4-5 dagar sitället
Som sagt Supertack. Ni är guld värda för mig som är helt novis på att fixa ihop semestern själv. Ska bli så spännade!!
Hälsningar
Marléne
Av Mipec
15 juni 2015 11:11
Citerat från Socman:
Vill bara säga stort TACK för era tips. Håller på att gå igenom era tips och länkar. Kommer nog att kolla lite mer på momondo och sedan jämföra med flygbolagen. Koh samet ser jättefint ut och känns som det skulle passa oss bra faktiskt. Kommer nog att ändra gällande Bangkok till 4-5 dagar sitället
Som sagt Supertack. Ni är guld värda för mig som är helt novis på att fixa ihop semestern själv. Ska bli så spännade!!
Hälsningar
Marléne
Kolla in Samed Villa där, saknar pool, men har bra läge så man lätt kan promenera in till "byn" men samtidigt rätt avsides.

Jättebra bildinspiration på http://kohsamet.se

Det enda jag själv saknar på Koh Samet är bra snorkling.