4v i Asien

25 juli 2017 01:00
Visningar: 112
Hej!
Jag skulle behöva lite tips angående en resa jag och en vän ska göra nu i höst. Vi sitter nu och försöker sy ihop reseturen.

Vi kommer att börja i Bali, sen är vi sugna på att röra oss uppåt. Vi vet att vår resetid är tajt men önskar ändå få ut så mycket som möjligt av den!

De länder vi önskar besöka är Bali, Malaysia, koh phi phi, Kambodja och sedan avsluta med 1-2 nätter i Bangkok.

Vi förstår att vi nog kommer måste skala av något land. Men vi skulle gärna vilja ha tips! Är koh phi phi något man borde besöka eller kan man hoppa över det med gott samvete?
Av Erik777
25 juli 2017 11:02
Smaken är ju olika, men jag tycker själv det är ett alldeles för pressat schema och stora avstånd. Det är 8 h flygresa mellan Denpasar och Phnom Penh!

Fundera på vad ni vill se och uppleva på de olika ställena. Kokosnötter, "reggae bar" och blaskig öl finns överallt :)
Malaysia och Kambodja är rätt stora länder, vad vill ni se och göra där?

Om ni aldrig besökt en asiatisk storstad förut tycker jag ni ska spendera mer än två nätter i endera Kuala Lumpur eller Bangkok, jag gillar båda, kanske Bangkok lite mer.
25 juli 2017 12:30
Håller med inläggen ovan, men vill ändå ge förslag på rutt. Boka flyg till Bali och sedan hem från Bangkok på en och samma biljett. Sedan flyger ni med AirAsia/Silkair mellan destinationerna. Vill ni uppleva Angkor Wat är det bäst att flyga till Siem Reap, då kan ni flyga från Bali till Singapore eller Kuala Lumpur för smidigaste flygresa.

Från Angkor Wat kan ni sedan resa mot Thailand och besöka Koh Chang eller kringliggande ö, sedan avsluta med ett par dagar i Bangkok. Detta borde bli den smidigaste rutten och som även passar årstiden och vädret. Beroende på när ni ska resa i höst så kan vädret vara ganska så osäkert på Thailands västra sida, klart bättre runt Koh Chang.

Bra sida att kolla resvägar är Rome2Rio. Se exempel nedan.

https://www.rome2rio.com/s/Jalan-Raya-Gusti-Ngurah-Rai-Tuban-Kuta-Kabupaten-Badung-Bali-80362-Indonesien/Siem-Reap
27 juli 2017 13:56
Tack för alla svar! Vi har nu tänkt oss 7-8 dagar i bali/Gili.
5 dagar i Malaysia, kuala lumpur.
10 dagar i kambodja!
2 nätter i bangkok!

Tror det blir bra!
27 juli 2017 13:59
Hur rekommenderar ni att man tar sig mellan landen som kambodja - bangkok eller Bali - Malaysia?

Borde man boka boende boende innan eller kan man göra det på plaTs? Vad är bäst?
27 juli 2017 19:06
Tycker ni ska korta ner Malaysia och bara kort besöka Kuala Lumpur som ett stopp mellan Bali och Kambodja. Använd KL för att kunna flyga billigt med AirAsia. Lägg dessutom mer tid på Bali & Gili och minska ev på Kambodja.

Givetvis flyger ni mellan alla resmål. Och som jag "tipsat" om tidigare, boka flygbiljett till Bali och sedan hem från Bangkok. Sådan biljett kostar ca 6000:- för resa 2/11 - 2/12. Kolla på exv flygresor.se och välj resetyp Multi-city.

10-14 dagar i Bali/Gili
2 dagar i Malaysia, Kuala Lumpur
8-10 dagar i Kambodja
4 dagar i Bangkok