32årig gaykille söker reskompis till Sydostasien mars-april 2018

28 dec. 2017 14:31 (redigerad)
Visningar: 341
Hej!

Jag har bokat en resa till Bangkok den 24 mars och tanken är att resa runt i Thailand Kambodja och Vietnam i tre veckor (24 mars-14 april 2018).
Hör av dig om du har lust att hänga med. :-)
Jag är en trevlig östeuropeisk kille. ;-)

Valle
29 dec. 2017 14:07
Hej på dej!

Jag kommer befinna mej i Malaysia 30/4 t.om 17/5, om du planerar att förlänga din vistelse så kanske vi kan mötas upp där i krokarna.? Åker ev över till Singapore i ett par dagar också.

Om inte så kanske vi kan höras av framöver, ifall du söker resesällskap igen?? :) Planerar att resa en hel del i framtiden.

God fortsättning!

/Carro
30 dec. 2017 11:52
Hej Carro!

Tyvärr så blir det bara en tre veckors semester den här gången men vid nästa jul och nyår tänker jag att satsa på en längre resa till Sydamerika - Brasilien bl.a. Så om du har lust kan vi snacka om det mer. :-)
Jag ser att du är vegan. Jag har varit vegetarian i snart 10 år. ;-)

Gott nytt år om vi inte hörs tills dess!
/Valentin
1 jan. 2018 19:38
Hej igen!

Kul att du är vegetarian, vilken bonus :)

Jag har funderat på att resa någonstans över nästa jul/nyår. Vilka länder är du mest intresserad av att besöka (förutom Brasilien) och ungefär hur länge hade du tänkt vara borta?.. om du vet på ett ungefär? :)

En fråga till, föredrar du stadsliv framför naturupplevelser? Gillar själv natur/djur upplevelser främst och vandrar gärna längre sträckor (och filosoferar!).

Skulle kunna skriva mycket nu, men ska lägga band på mej ;)

Hoppas det nya året börjat bra!

/Carro
1 jan. 2018 22:21
Hej!

Jag tittade bara på flygpriserna och just till Rio de Janeiro finns det ibland otroligt billiga biljetter (3000 nånting enkelväg!).
Jag hade varit i Argentina (Buenos Aires, Iguazu-fallen, Mendoza) och i Chile men skulle jättegärna åka ner till Patagonia där Moreno-glaciären ligger (världens största glaciär) samt till Ushuaia (världens sydligaste stad). Sen så skulle man kunna flyga till Påskön! :-)
Om man är nära Norra Argentina då skulle man kunna åka över till Bolivia och besöka Salar (världens största saltöken).
I Brasilien är jag också intresserad av Brasiliastaden bl.a.

Inget är hugget i sten men dessa platser skulle jag definitivt vilja se!

Jag är mer en naturmänniska än en fest- och shoppingskille. Det kan vara jätteroligt att utforska Rio men jag kan inte tänka mig att sola och bada i fler dagar sen sitta på en bar hela kvällen. Utomlands vill jag uppleva sådana saker som inte finns här hemma. :-) Jag klarar mig bra på lite pengar också. Något lagom bra hostel och en god vegetarisk rätt på en inte så fin restaurang duger för min del.

Hm, hur länge? I år har vi jättetur med helgdagarna eftersom julen infaller på en månad-tisdag-onsdag och nyår på en måndag och en tisdag. Dvs man vinner fem semesterdagar! Jag skulle kunna tänkta mig att resa bort i 4 veckor.
Då hinner man väl inte med alla ovannämnda sevärdheter... Fast planen är att åka tillbaka till Peru och Ecuador någon gång i juni/juli - annars är det extremt regningt där och ofta blir turer upp till Machu Picchu inställda. Men i juni/juli är det nästan genomgående soligt och det regnar knappt. Men det får bli en annan resa ett annat år när jag har vunnit på lotto. :-)

Det är på ett ungefär hur jag föreställer mig resan men än så länge har jag inte ens sammanställt min reseplan för Sydostasien. För att inte tala om en eventuell resekompis. :-)

God fortsättning!
Valle
6 jan. 2018 13:46
Hej Valle!

Ursäkta att svaret dröjde lite nu, har haft fullt upp här!

Men allt du beskriver låter storartat! Har tänkt mycket på Påskön själv under en period, det är verkligen en fascinerande och mytomspunnen plats. Annars skulle jag gärna vilja göra inkaleden/Peru, kolla in Amazonas, costa rica och sedan upp mot Mexiko och flyga hem från Kuba.. det är nog det jag visualiserat spontant för mej själv iallafall, men är öppen för annat också :)

En annan sak (apropå att resa) jag skulle vilja göra någon gång är att hyra/köpa en minibuss och köra runt i hela USA, ex: Nashville/New Orleans/Seattle (musik!) och hatta runt i nationalparkerna (joshua tree, redwood, glen/grand canyon, Yellowstone, klippiga bergen etc. Även Floridas mangrove!.. har byggt upp en stark fascination för reptiler dom senaste åren och skulle vilja ta mej till en reptil/alligator "sanctuary" där i krokarna. Jag kan inte överdriva mitt intresse för djur och natur överlag, är smått besatt (eller passionerad :). Hoppas jag inte tråkar ut dej i onödan med denna info, tanken var att förmedla lite mer om vad jag graviterar mot, så lär man nog känna någon ganska bra.?

Har dock aldrig varit i Sydamerika, det är förmodligen mest pga att jag dragits med en enveten flygrädsla sedan tonåren. Men har ändå dragit till Asien, Australien och USA tidigare, på ren envishet. Senast jag flög (förra julen) så var jag även ensam och det gick riktigt bra faktiskt, så förhoppningsvis går det åt rätt håll nu :)
Nu när jag åker till Malaysia blir det första gången jag gör en långflygning själv, så det blir nog intressant.. hehe. Är lite i valet och kvalet kring resesällskap, är ju kul att dela intrycken med någon, å andra sidan dyker det ju upp folk längs vägen såklart.. hmm. Får se om någon nappar kanske.

Synd att det inte funkar (tidsmässigt) för mej att haka på till Thailand (etc), hade nog gjort det isf. Har mentalt kapitulerat för det faktum att jag älskar och saknar Thailand! Hade t.ex gärna ö-hoppat lite mer i Krabi och besökt Similan island (dykningen ska vara toppen där tydligen).

Kan nog inte säga så mycket om nästa jul just nu, får nog utvärdera läget igen lite längre fram. Måste avklara resan till Malaysia först.

Om du vill så kan vi utbyta mejl och höras/ses framöver.? Gick ur facebook (till allas förtret) för ett tag sedan, ifall du undrar. Bor strax utanför Jönköping sedan några år tillbaka.

Ha en bra dag!

/Carro
6 jan. 2018 15:37
Hej!

Ingen fara. :-)
Din reseplan (Norra Sydamerika och Centralamerika) låter fantastiskt men tyvärr är det regnperiod i Peru i december/januari så jag skull skippa det landet just så där års.
Annars åker jag dit hur gärna som helst i juni/juli. :-)

USA-roadtripen låter underbart! Vad bra koll du har! Och att du är intresserad av sådana exotiska djur är ju ett extra med tanke på att de inte finns i Europa. Galapagosöarna skulle vara rena paradiset för dig. ;-)
Jag är med på en sådan resa också - if I were a rich man :-)

Hm, jag hade också en bekant som var flygrädd men hon kom över det genom att flyga. Det kommer säkert att gå bra med flygresan till Malaysia! Tänk på att det är det tryggaste sättet att ta sig från A till B. Enligt en studie är det inte farligare att göra en jorden runt resa än att stanna hemma eftersom de flesta olyckorna sker i hemmet. Du vet inte hur många gånger jag har bränt mig på bakplåten i mitt kök när jag lagade paj till midsommar eller till julafton. :-)) Brännmärkena syns fortfarande.

Det bästa skulle egentligen vara att satsa på en riktigt jorden runt resa. Jag är så rastlös och vill resa hela tiden. ;-)

Men finns det en vilja så finns det en väg. Låt oss prata oss ihop och sikta på ett område vi vill upptäcka om ett år!

Ja, vi kan hålla kontakten på e-post: (Logga in för att se e-postadress) Facebook avslutade jag för fyra år sedan. Ett av mitt livs bästa beslut haha.
Jag bor i Märsta och jobbar som personaladministratör på ett livsmedelsföretag.

Det skulle vara jätteroligt att träffas och lära känna varandra. En resa är en väldigt speciell upplevelse för mig och tycker att det är lite tråkigt i längden att inte ha en fast resekompis faktiskt. Om man hittar någon som man kommer bra överens med då kan man alltid tänka tillbaka på de gemensamma minnena tillsammans: Åh kommer du ihåg när vi åt en macka halvvägs upp till Machu Picchu och en gepard hoppade ut ur busken? :-))

Vi hörs och ses!
Valentin
9 jan. 2018 17:06
Hej!

Hoppas läget är bra!

Har svarat dej via mejlen :)

Ha en bra kväll!

/Carro