3 veckor i sydostasien

13 sep. 2019 18:21
Visningar: 120
Hej!
Jag och min man vill resa. Vi vill antingen börja eller avsluta i Bangkok eller både och om det är det billigaste alternativet.

Vi siktar sen på Hoi An. Har varit där förut och vill så gärna tillbaka, sen har jag rest runt i Vietnam och känner mig rätt klar med landet :-)

Ja och sen då? Vi är lite inne på ett stopp i Kambodja, Angkor wat.

Vill också till Myanmar, Filippinerna och Borneo. Inser att man inte kan klämma in allt om man, som vi, inte vill stressa omkring utan vill landa ett par dagar i alla fall.

Finns det någon bra resrutt som inte kostar satan? Vad ska vi skippa? Något annat vi borde åka till? Vi gillar att strosa omkring, lugn, mys, vackra öar och ställen där det är rätt få turister. Där man har lite space, med en härlig lokalbefolkning :-)
14 sep. 2019 10:50
Utifrån era önskemål så kanske ni skulle kunna flyga Sverige - Da Nang och BKK - Sverige. Tycker personligen att det smidigt att resa till en ort och hem från en annan. Börja med 5-7 i Hoi An och sedan flyga från Da Nang till Siem Reap (finns direktflyg).

Kanske stanna på ngt annat ställe i Kambodja (total 7-9 dagar) innan ni reser vidare mot Thailand och avslutar resan med sista veckan där. Så mycket mer bör ni nog inte försöka klämma in på 3 veckor. Filippinerna och Myanmar får ni ta som en separat resa eller annat tillfälle. :-)
14 sep. 2019 13:43
Tack för tips!
Jag är dock ute efter att besöka ett land till.
Jag har rest runt i Kambodja och känner att jag missade Angkor wat bara men just det kan jag hoppa över denna gång om det kommer att störa en resplan som annars är bra :-)
14 sep. 2019 20:38
I så fall kanske lägga till Myanmar som sista destination för att få en bra resväg. Ni får hoppa över att ha Bangkok som första eller sista destination. :-) ARN > Da Nang, > Siem Reap > BKK > Yangon > ARN.

Boka en multcity biljett ARN - Da Nang och Yangon - ARN. Fungerar med Qatar Airways och då kan ni även hinna med ett stop over i Doha om så önskas,