Rundresa i sydostasien, sommar 2018

14 jan. 2018 11:45
Visningar: 388
Som ämne anger vill vi (två vuxna, två "stora" barn) i år göra en rundresa i ett område vi aldrig tidigare besökt. Vi tänker oss något liknande (inte hugget i sten) under 4-5 veckor.

Singapore - Singapore
Malaysia - Kuala Lumpur
Thailand - Bangkok
Kambodja - Phnom Penh
Vietnam - Hồ Chí Minh

Flyg mellan städerna är relativt billigt därav att vi valt dem som knutpunkter och att det går fortare än ex tåg. Jag tänker att för er erfarna i området tar vi gärna emot tips vad vi bör tänka på (eller tänka om) samt vad vi absolut inte får missa. Har ni även tips på boende så är även det välkommet.

Tanken är att spendera ett fåtal dagar i Singapore, Kuala Lumpur och Bangkok. D.v.s. stadsupplevelse och det som kommer därtill. Medan Kambodja och Vietnam är där vi funderar på att avlägga lite längre tid för upptäcka och luta sig tillbaka på stranden.
Av Erik777
14 jan. 2018 15:35
Jag gillar verkligen både Kuala Lumpur och Bangkok. Men om jag hade begränsat med tid skulle jag kanske välja bort någon av dem.
14 jan. 2018 20:11
Jag spenderade en 3-4 dagar i Kuala Lumpur när jag var där, det räckte gott och väl för att se det jag tyckte var mest intressant. Samma gäller Singapore (där var jag dock bara 2 nätter). Bangkok klarar man sig även där en 3-4 dagar och då borde resten av tiden läggas på Kambodja och Vietnam, det är i alla fall så jag hade gjort det.

Såhär gjorde jag i Kuala Lumpur
http://www.ixploretheworld.com/archives/3086

Och min blixtvisit i Singapore
http://www.ixploretheworld.com/archives/3076

Har inget skrivit om Bangkok, men det finns flera bra shoppingmalls om man är sugen på det.
Och en restaurang som heter Outback Joe som gör väldigt bra australiensisk mat. :)
14 jan. 2018 23:26
Missa inte Laos om ni har gott om tid!
15 jan. 2018 09:26
Bäst badväder bör ni få de östligaste delarna av Vietnam eller om ni eventuellt besöker Perhentian eller Tioman Island utanför Malaysia. Kambodjas "badorter" kan ha en del regn om ni har otur.
Av Erik777
15 jan. 2018 09:44
Citerat från M_olsson:
Bäst badväder bör ni få de östligaste delarna av Vietnam eller om ni eventuellt besöker Perhentian eller Tioman Island utanför Malaysia. Kambodjas "badorter" kan ha en del regn om ni har otur.
Nu står det ju inte när de tänker åka, men åker man under monsun säsongen kan det regna riktigt rejält även på Tioman och Perenthian. Perenthian är verkligen värt ett besök om man har tid. (Det är säkert Tioman också, men aldrig varit där)
15 jan. 2018 18:28
Vi siktar på juli månad kan nämnas. Så vi är medvetna om att det är monsun perioden just då. Centrala/östra Vietnam verkar dock inte ha det, typ Da Nang och runt där ikring (om jag inte har helt fel). Ett annat alternativ vi har med i spelet är Bali som verkar ypperligt sett till nederbörd under juli.

Sammanfattningsvis bör vi kanske skala ner det till tre länder för att få ut mer av vår vistelse. D.v.s. Singapore, Malaysia och centrala/östra Vietnam alt Bali.