2 veckor, isla de holbox?

2 juni 2019 09:33
Visningar: 585
Jag och min sambo vill resa i januari/februari till Mexico. Vi är inne på Isla de Holbox, men är 2 veckor för lång tid på denna ö eller finns det möjligheter att göra utflykter även därifrån? Eller är det bara total avkoppling som gäller? Kollade på kombinationsresor (1v PDC 1v Isla de Holbox) men det blir rätt så mycket dyrare och lite utanför våran budget. Vi gillar och ta det lugnt och verkligen gå in i semestermode men samtidigt 15 dagar bara sol och bad är nog för mycket för oss båda. Så vi är lite klyvna. Någon som har några tips?
2 juni 2019 12:09
Beror ju helt på hur ni är.
För mig skulle det vara för länge, men många lämnar ju knappt hotellet på 2 veckor. :-)
Dock är Holbox den trevligaste och charmigaste platsen vi hittade i Yucatan. Kändes genuint.
Det går att hitta på några saker ute på ön, båtutflykter och så.
Det är också möjligt att besöka Chichen Itza därifrån över dagen. Och även någon cenote, även om det är en bit att åka. I mitt tycke kanske allra mest optimalt att ta dessa två tillsammans och med en övernattning på fastlandet.

Så här tyckte jag om Holbox när jag var där:
https://4000mil.se/index.php/isla-holbox/

Och tips om att besöka Chichen Itza:
https://4000mil.se/index.php/chichen-itza/
3 juni 2019 12:00
Ifall ni vill besöka chichen itza rekommenderar jag att kombinera det med 1-2 nätter i valladolid, det var en trevlig liten stad tycker jag! Det finns gott om cenotes i närheten, en heldag på cykel med badstopp i flera cenotes (jag hann med 5 st på en dag utan att stressa) blir en trevlig utflykt och sen kan ni ta morgonbussen till chichen itza en dag och vara där när de öppnar innan värmen och turistbussarna kommer!
Medlemmen har tagit bort svaret