1v semester, söker både kultur & sol - VART SKALL JAG ÅKA?

Av Fritz89
30 juni 2013 18:44
Visningar: 2047
Jag har fått en veckas semester i slutet av augusti och skulle vilja resa nånstans med min flickvän. Problemet är bara att jag inte har någon aning vart eftersom jag inte är så jätteberest. Dessutom har jag ganska höga krav och liten budget så jag tänkte höra om någon vänlig själ här kunde hjälpa mig på vägen.

Mina krav är följande:

-Medelhavsregionen
-Sol & bad
-Ej något ungdomligt (t.ex. Magaluf, Rhodos...har redan gjort sådana resor)
-Mycket kultur & servärdigheter
-Bra kommunikationer

och allt detta för en billig slant! Skulle vara toppen om någon kunde dela med sig av ett resmål som stämmer in på dessa krav! Tack på förhand
30 juni 2013 20:54
Vad sägs om Barcelona? Där finns både sol och bad och mycket kultur. Jag kan tänka mig att det finns bra och billiga boenden men tyvärr har inte jag något att rekommendera men det finns säkert andra som vet eller så får du googla dig fram.

Ha det bra!
Av Sq7700
30 juni 2013 21:07
Låter som du bör söka dig till någon av de medelstora städerna kring Medelhavet som också erbjuder badmöjligheter.

Bor du i södra Sverige finns det exempelvis bra kommunikationer från Köpenhamn till Lissabon (stränder finns strax utanför), Barcelona, Nice och Palma. En flygbiljett kan om man ha tur gå på under 1500 kronor och hotell finns som vanligt i alla prisklasser. Även inom dessa städer ska det går att resa kommunalt utan större bekymmer och sevärdheter finns.
Av Fritz89
30 juni 2013 22:26
Tack för svar! Barcelona har jag dock redan varit i. Lissabon säger du, hur är det i förhållande till t.ex. Barcelona?
Av Sq7700
1 juli 2013 14:44
Citerat från Fritz89:
Tack för svar! Barcelona har jag dock redan varit i. Lissabon säger du, hur är det i förhållande till t.ex. Barcelona?
Jag har inte varit i Barcelona, men Lissabon gillade jag väldigt mycket. Största skillnaden är nog att badkulturen är mindre utpräglad i Lissabon eftersom stränderna ligger en bit utanför (Estoril). Tågresan tar en halvtimme, men är inte jättedyr.

Terrängen är ojämn i Lissabon vilket innebär att det finns ganska många fina utsikter, speciellt eftersom många byggnader är väldigt vackra. Googla på "parque eduardo" och "castelo de sao jorge". Den riktiga höjdpunkten är dock att vandra omkring (eller ta spårvagnen) i gränderna i de lite äldre delarna av stan ("barrio alto"). Där finns gott om anrika restauranger, barer och kaféer till ganska bra priser. Staden är inte megastor, men tunnelbanan kommer ändå till användning. Klimatet är behagligt, tack vare närheten till Atlanten blir det sällan stekhet. I augusti kan man förvänta sig 25 till 30 grader och sol.

Jag bodde på Holiday Inn (4 stjärnor) och i augusti kostar ett dubbelrum där under 600 spänn per natt. Hotellet ligger bara ett par tunnelbanestopp från Rossio som anses vara Lissabons hjärta. Fördelen är att det finns en pool på taket där man kan ta det lugnt om eftermiddagarna :)
Av Desires
1 juli 2013 22:16
Gunilla har helt rätt, Dubrovnik har ju faktiskt allt det där!

Bo gärna mitt inne i denna vackra gamla stad, för här hittar du massor med kultur, absolut inga ungdomar åker hit för att festa! Du kommer till en vacker, välkänd medeltida världsarvsstad, med mycket att se och upptäcka. Bo i en privat lägenhet inne i den gamla staden, eller så finns det även här flera hotell i utkanten eller en bit ifrån, då kan ni ta bussen in till den fina gamla staden Dubrovnik.

Bada kan ni göra 10 min promenad från den fina och berömda gamla staden, går också flera båtar ut till de närbelägna små öarna, eller till byn Cavtat som ligger på fastlandet, men är en mysig by att besöka. Även här i Dubrovnik är vattnet turkost kristallklart, man ser t o m ända ner till botten mitt inne i hamnen! Mängder med restauranger och cafeer finns i denna stad, både i gränderna och utmed havet.

Jag har skrivit en del om Dubrovnik, med många foton http://www.desires.se/#post102

Barcelona är också trevligt, det beror på om ni föredrar en lite mer hektisk och modern storstad med mycket shopping och sevärdheter - eller vill ha en genuin medeltidsmiljö med mycket kultur och bad i kristallklart härligt kroatiskt vatten, men inte så mycket shopping. - Mycket folk är det på båda ställen i augusti skulle jag tro.
2 juli 2013 00:21
Malta

Har både sol och bad och sevärdheter och kultur. Kanon lätt att åka buss runt hela huvudön som är 3 mil lång och 1.5 mil bred.
Ligger i medelhavet.

check check check
Av Hkn
2 juli 2013 01:35
Valencia är mina 2 cents.

- Medelhav? Utan tvekan. Vattnet utanför är Medelhavet.
- Sol och bad? Ja. Staden har strand.
- Ej ungdomligt? Det väljer ni förstås själva. Men det är Spaniens tredje största stad med stadens hela utbud = ingen turistort och inget utpräglat resmål för stag parties eller sjövilda skitungar.
- Kultur och sevärdheter? Vet förstås inte what makes you tick, men Calatravas arkitektur och den gamla staden räcker en bit i min bok.
- Bonus: Beställ in en paella stor som ett borttappat framhjul i Tour de France på Hemingways gamla favorithak La Pepica. Då får ni ett mål mat och en dos kultur samtidigt. http://www.guidebook.se/archives/399
- Bra kommunikationer? Nu har jag ju inte provbokat å era vägnar, men förr flög Ryanair dit. Flygplatsen ligger riktigt nära staden.

Buen viaje!

:: hkn ::