Resealbum: Kina
Visningar: 120

Yangshou

Mitt bland de fantastiska sockertoppsbergen hittar du Yangshou. En liten kinesisk pärla inte långt från Guilin. Här kan du tillbringa lata härliga dagar med cykelturer på landet,promenader bland de kinesiska bondgårdarna och båtfärder på Li-floden. När man kommer till Yangshuo står denna kines och vill bli fotograferad mot betalning Landskapet är som hämtat ur en kinesisk målningYangshou (阳朔) var säkert en gång en väldigt pittoresk liten by men numer har Yangshou förvandlats till en gigantisk marknad med gästhus som slåss om att servera budgetturisterna bananpankakor och kaffe.

Många backpackers tar en paus från Kina i Yangshou som beviseligen ligger mycket vackert. Härifrån kan man sedan fortsätta att utforska Guangxi-provinsen med dess risterrasser och minoritetsbyar. Guangxi bebos av ett flertal minoriteter. Kinas största minoritetsgrupp, zhuang, är de som är talrikast i provinsen (fler än de etniska Han-kineserna). Därför anses även Guangxi vara en autonom region.

Det är tryggt och säkert i området men se upp för ficktjuvar och konstskojare som vill lura med turister till sina kamraters affärer.
Plats: Kina
Bilden tagen: 26 oktober 2010
Kommentarer
Av Switch
30 sep. 2011 09:47
Vilken häftig bild.
Av Rolf_52
7 nov. 2010 22:35
Haha...han stod där när vi var där för 3-4 år sen också...