Tips om Skanör med Falsterbo

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Populäraste bilderna från Skanör med Falsterbo

Blogginlägg om Skanör med Falsterbo

Slutspurten

Så var det dags att samla ihop minnena för denna gång och ägna dagen åt div praktiska göromål som tvätta, stryka, lägga undan i lådor och sätta upp på vinden i väntan på nästa sommar. På min packlista för nästa sommar ska jag lägga till vindjacka och vindbyxor!! Vi ses åter vårt kära Skanör.:-)
av Bibchen 3 aug. 2023 Resealbum: Skanör sommaren 2023

Meditationsvandring

Himlen är ljusrandig av skyar, och där borta i horisonten över Danmark skymtar jag kolsvarta moln. Jag beger mig ut på min långpromenad helt själv i stilla mak. Över Flommen - ängarna där kossorna betar och samtidigt vadar i sjöarna som bildats av regnvatten. Njuter av dofterna av ängsblommor, ljung, kråkbär och gräs. Där framme förbi broarna skymtar jag havet och det pirrar längtansfullt att få gå barfota i sanden och kanske, kanske än en gång snubbla över en bärnsten, havets guld. Havet är kallt men stilla. Små små vågor kluckar vid kanten och revlarna ligger tydliga och klara i det blågröna vattnet. Jag drar djupt in andan och, sträcker ut armarna mot allt det blåa där havet möter himlen. "Ge mig kraft att klara den kommande vintern" , mediiterar jag
av Bibchen 1 aug. 2023 Resealbum: Skanör sommaren 2023

Min sommarsäng

Hemma har jag en bred säng och kan sno runt hur jag vill. Här på gården är min sommarsäng så smal att jag får lyfta på rumpan varje gång jag vill vända mig. Men det är verkligen min sommarkänsla som nu är på 29:e året. :-)
av Bibchen 1 aug. 2023 Resealbum: Skanör sommaren 2023

Kyrkbröllop

Skanörs kyrka är populär för bröllop. I lördags stod en häst/vagn utanför kyrkgrinden och strax kom brudparet ut och strålade mot såväl gästerna som oss alla bybor som såg det hela som ett skådespel. Vit brudklänning, Blommönstrade långklänningar, Skyhöga klackar, Kritvita herrbyxor, Marinblå kavajer minglade omkring, och medan brudparet åkte häst/vagn runt Skanör promenerade gästerna till den närliggande privata trädgården där två tält stod uppställda. Fest med livemusik. Vi deltog på grannavstånd och gillade musiken. Det gjorde dock inte den lilla taxen på gården, särskilt inte när det blev saxofontoner då ylade och skällde den i kapp. Nåväl festen tonades ner vid 1-tiden. Då hade väl brudparet givit sig iväg. Tror jag!
av Bibchen 31 juli 2023 Resealbum: Skanör sommaren 2023

Skanör med Falsterbo Skåne, Europa