Tips om Skanör med Falsterbo

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Populäraste bilderna från Skanör med Falsterbo

Blogginlägg om Skanör med Falsterbo

Bad och avslut

Jag gjorde det!, Det trodde jag inte för några månader sedan att jag skulle klara, skulle våga - men i havet det salta, klara dök jag och mådde som en prinsessa. Denna vistelse i Skanör fick alltså en "Grand final"!! och i morgon beger vi oss vidare för några dagars uppehåll i Båstad hos en av sönerna :-) Tack för denna sommar och på kärt återseende nästa år.
av Bibchen 29 juli 2022 Resealbum: Skanör som. 2022

Kulturdag

Det sjunger på sista versen och nu har vi bara tvättdag och ett par sociala möten kvar innan färden går vidare till Båstad. Idag har det varit en mindre kulturdag eftersom stranden inte lockar brrr..... Stolt över att jag nu klarar av att gå längre sträckor. Jag går hela vägen in till byn för att där äta en smörgåslunch och en riktig cappuccino (med krämig mjölk utan bubblor!!). Fiskarstugan, den lilla konsthallen på Östergatan, är öppen och jag går in och får en stunds spännande möte med svart/vita tavlor, vilka tilltalar mitt fotografiska öga. Karin Börst heter konstnären. Sista biten hem till gården passerar jag Rådhuset och där stannar jag till. En blåsorkester spelar utanför entrén i gamla dräkter, och jag landar en stund på en bänk i den lilla parken utanför. En vän kommer förbi och vi får en pratstund om minnen kring våra studier i Lund (för lääängesedan!). Jag hinner hem för att krypa in i värmen och se filmen "And then we danced". Så kan en mulen dag bli. :-)
av Bibchen 27 juli 2022 Resealbum: Skanör som. 2022

Fotoutställning Lennart Nilsson

Nostalgisk tripp till barndomsstaden Falsterbo avslutade maken och jag med att besöka Falsterbo Konsthall (inrymd i gamla stationshuset). Där visades en fotoutställning med den berömda Lennart Nilssons svartvita porträtt av kända och okända personer. En givande utställning speciellt för mig som gillar att amatörfotografera. Det blev en lång stund i denna trevliga, ljusa konsthall och jag köpte en presentbok samt en affisch över utställningen. Får pryda mitt skrivarrum vid återkomsten till Stockholm. :-)
av Bibchen 26 juli 2022 Resealbum: Skanör som. 2022

Nypotatis/färsk potatis

Vart tog den vägen Nypotatisen, som vi kallar färsk potatis här i Skåne? Den lilla hårda nyupptagna potatisen som man bara gnuggade mot varandra så skalet gick av. Förr åt vi den alltid med rört smör och grovt salt. Hittar den ingenstans i affärerna. Kan den finnas möjligen hos någon bonde på landet? Den potatis vi kan köpa i affären är stora, mjöliga och icke skalvänliga! :-)
av Bibchen 26 juli 2022 Resealbum: Skanör som. 2022

Skanör med Falsterbo Skåne, Europa