Tips om Skanör med Falsterbo

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Populäraste bilderna från Skanör med Falsterbo

Blogginlägg om Skanör med Falsterbo

Självplockning

Så här i Coronatider är det bra med utesysselsättning, så idag for maken och jag till Annedalsgården i Vellinge för att plocka jordgubbar. Stora, söta à 65kr kg! Vi fick ihop 3 liter, en aning för många för bara oss två. Så nu blir det Cava/jordgubbsfest för 4 på behörigt avstånd på vår uteplats
av Bibchen 2 juli 2020 Resealbum: Skanör som 2020

Borgmästarstigen renoveras

Tidigt under våren bestämdes att Borgmästarstigen, som är vår väg till stranden, skulle renoveras. Den består av grusgångar och tre träbroar som löper över flommarna. Men var tog tiden vägen? Först i dagarna och efter flera mail och telefonsamtal till Vellinge Kommun har man börjat färdigställa broarna. Detta är närmaste väg till stranden för många som bor i norra delen av Skanör, såväl personer med cyklar, rullatorer, barnvagnar som gåendes. Stranden är bred och det känns extra viktigt i år att vi sprider ut oss, så att inte alla ligger nere vid hamnen. Det planeras för besiktning av bygget i morgon! - Äntligen, säger alla som vill bada när det är högsäsong och många badgäster. Vi hoppas det löftet håller!
av Bibchen 1 juli 2020 Resealbum: Skanör som 2020

Kallbadhuset i Skanörs hamn

Idag skulle det inte behövas ett kallbadhus här i Skanör, det räckte att bara gå ner till stranden i storm och kyla!! Dock är det invigning av det nybyggda omdiskuterade kallbadhuset i hamnen på torsdag. Det har omnämnts som för stort, för dyrt, för onödigt och fult, så mina förväntningar var därefter. Jag blev positivt överraskad, inte är det för stort, inte är det fult - om det är onödigt och för dyr medlemsavgift kan jag inte avgöra, eftersom jag bara är sommargäst och allra helst håller mig till de salta sköna och ofta varma havsbaden.
av Bibchen 30 juni 2020 Resealbum: Skanör som 2020

Starten på resan

Spända av förväntningar och viss Coronaoro gav vi oss iväg med SJ X2000 Stockholm - Malmö. Allt gick på minuten och vi satt i en glest befolkad förstaklass vagn. Lunchen hade vi med oss hemifrån och handsprit och ansiktsmasker var vår utrustning. I Malmö valde vi att åka taxi till Höllviken där vi hyrt en sommarbil. Även taxi chauffören bar ansiktsmask. Hänsynsfullt! Vi boade in oss på lördagen och inväntade klockan 22.30 när vi skulle besöka ICA med vår noga planerade inköpslista. Där var vi de enda som bar ansiktsmask och de andra (speciellt de yngre) såg förskräckta ut och vi hade fördelen att de gick stora lovar runt oss, och vi blev nästan ensamma i affären. Kanske trodde de att vi var smittbärare. För annars verkar ingen tro att det finns Corona här. Folk rör sig som vanligt, trångt i hamnen, trångt på restauranger, trångt på stranden, så för oss vithåriga, rynkiga blir det "hemmalivet" som gäller! En och annan bilutflykt hoppas jag kunna berätta om. F.ö. tar vi oss fram på våra hyrcyklar från "Hyr en hoj" som levererar cyklarna hem till oss!!! Vi hoppas solen skall fortsätta att ge oss strandtimmar och några glas kallt vitt vin på uteplatsen, ibland med ett par vänner, ibland för oss själva. En mycket annorlunda sommarvistelse, men vi trivs ändå!
av Bibchen 29 juni 2020 Resealbum: Skanör som 2020

Skanör med Falsterbo Skåne, Europa