Tips om Skanör med Falsterbo

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Populäraste bilderna från Skanör med Falsterbo

Blogginlägg om Skanör med Falsterbo

Rävtjut

Iiiihhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!! Vaknade kl 4.00 i natt av ett illtjut. Lät som en kvinnoröst i panik. Var tvungen att kolla ut. Såg inget, men obehaget växte. På morgonen fick jag veta att det var en räv som satt och tjöt utanför mitt fönster. Den försvann efter ett tag.
av Bibchen 28 juli 2021 Resealbum: Skanörsommar 2021

Malmödag

Det var urnsättning av min bror idag på S:t Pauli kyrkogård i Malmö, och maken och jag passade på att göra en heldag i Malmö. Vi besökte Malmö konsthall där det var en spännande och lite annorlunda utställning av Leonilson. Svalt och fridfullt samt gratis inträde. Skönt efter den varma bussresan från Skanör. "Leonilson - Drawn 1975-1993 är den första retrospektiva utställningen i Europa med den brasilianske konstnären José Leonilson. Han var en av de viktigaste representanterna för den generation av brasilianska konstnärer som kallades Geracao 80. Efter militärdiktaturens fall i Brasilien 1985 firade Gerecao 80 sin nyförvärvade frihet genom att måla en expressiv och färgstark stil..............." (ur programbladet)
av Bibchen 26 juli 2021 Resealbum: Skanörsommar 2021

Måndag i Falsterbo

Vi gjorde misstaget att åka till Falsterbo för att gå på gallerier en måndag! Trodde nog att alla var öppna under turistsäsongen, men icke sa Nicke på måndagar! Efter att ha styr på hur vi skulle boka bussbiljett tog vi buss 300 till Falsterbo strandbad för att där se den omtalade fotoutställningen och inta en lättare lunch på restaurangen. Det blev inget av med det. I.st. fick vi en lång men härlig solpromenad längs havet bort mot Falsterbo centrum. Min gamla strandkiosk, vilken nostalgi. Inte heller där blev vi lunchmätta, utan traskade vidare mot restaurang Kust mitt i byn. Nästan inga gäster, kanske bra för oss i pandemitider, men usch så trist. Vid busshållplatsen finns det en grill, men som tur var kom bussen precis och på vår returbiljett tog vi oss tillbaka till Skanör. Måndagar i Falsterbo är inte att rekommendera!
av Bibchen 19 juli 2021 Resealbum: Skanörsommar 2021

Kyrkokonsert

Äntligen kunde det åter bli konsert i Skanör kyrka för 50 personer sittande glest i varannan bänk. "Sagolikt" med Josefine Andersson och Daniel Beskow. Det blev sånger kring Elsa Beskows sagor. Mezzosopranen sjöng vackert i den höga akustiken, och jag njöt av att sitta själv i min bänkrad och tänka på mina bröllops/dop minnen.
av Bibchen 18 juli 2021 Resealbum: Skanörsommar 2021

Skanör med Falsterbo Skåne, Europa