Tips om Skanör med Falsterbo

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Populäraste bilderna från Skanör med Falsterbo

Blogginlägg om Skanör med Falsterbo

Slutspurten för denna gång

Packa, sortera, vad ska vara kvar på vinden, vad ska vara hos min syster och vad ska vi ta hem på tåget? Så mycket tankearbete har vi inte haft på 4 veckor, så takten är inte så stor. En strålande sommar med storm, sol men inget regn!!! Många bad blev det i det klara, friska lätt salta havet. Endast en dag med algförbud! Många vänner har vi samlat på oss alla de somrar vi vistats här, så det sociala livet kan man inte klaga på. Nu hem och byta ut x-trakilona mot gym och salladsblad! :-) Bokat för nästa sommar.
av Bibchen 26 juli 2019 Resealbum: Skanörsommar 2019

Kollektiv

Att bo tillsammans flera familjer på en gård med flera längor känns tryggt år efter år. Här delar vi tvättmaskin, brevlåda, dagstidningar, elvisp, tv-kvällar, utbyte av vardagssamtal. Åldersgränser existerar inte. GEMENSKAP! :-)
av Bibchen 20 juli 2019 Resealbum: Skanörsommar 2019

SJ

Är det inte meningen att det ska vara miljöbättre att åka tåg i.st. för flyg el.bil på semestern? Då borde väl SJ tågbiljetter vara billigare. Visst, de annonserar med 295:- Stockholm - Malmö på första klass, men det gäller inte! Flera timmar har vi suttit vid vår dator (äntligen fibernätuppkopplade) och även haft telefonkontakt med SJ kundservice. Fel på hemsidan eller? Det gick inte heller att betala, trots att vi angivit vårt priokortnummer (SJ medl)?? SJ , hoppas ni skärper er till nästa sommar, för nu har vi löst hemresan för i år!
av Bibchen 4 juli 2019 Resealbum: Skanörsommar 2019

Storm

"Lilla sommarblå", vår sommarbil sjöng på sista versen och är nu såld! Tack och adjö. Nu blir det i fortsättningen cykel och buss som är fortskaffningsmedel här i Skanör med omnejd!. Det krävs en viss logostik för oss, två bortskämda 70 +-are! Särskilt nu när stormen härjar. Det viner runt knutarna, fönsterna skallrar, rosenrankorna ligger längs marken och därmed bör alla cykelturer undvikas. När vårens stormar härjade som värst här reste sig havet och vattnet flöt över Flommarna ända fram till husen. Så för säkerhets skull har man nu satt upp "frälsarkransar" längs vallgraven runt den danska kungakullen!! Det är märkligt att ena dagen är det "Afrikavärme" som tar musten ur en och nästa dag är det elvärme som gäller. Inte undra på att man blir trött och frusen. (jag som bara har tre bikini och ett par långbyxor med i år!)
av Bibchen 3 juli 2019 Resealbum: Skanörsommar 2019

Skanör med Falsterbo Skåne, Europa