Tips om Skanör med Falsterbo

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Populäraste bilderna från Skanör med Falsterbo

Blogginlägg om Skanör med Falsterbo

Slutspurt

Det börjar dra ihop sig för hemfärd. Känns alltid lika vemodigt blandat med hemlängtan! Denna märkliga sommarvistelse har gått över förväntan bra och nu har vi bara den pirriga tågresan hem. Det ska nog gå bra den med. Vi kom ju hit på samma sätt. Vi får väl "karantäna" oss någon vecka när vi kommit hem. Konstig känsla! Det som mest har stört oss denna sommar är väderleken - mycket storm och kallt, vilket gjort gästplanering och restaurangbesök lite obekväma och improvisatoriska, men mellan moln och vindar har vi ändå lyckats få ihop det, så "Hej då" för denna gång vårt älskade Skanör med sina vita stränder, många vänner och en underbar liten gårdslänga!
av Bibchen 27 juli 2020 Resealbum: Skanör som 2020

Revlarna

Så annorlunda, så spännande, så vackert. Revlarna hade p.gr. av de otaliga stormarna förändrats till en natur som jag inte sett på det stället förut. Vattnet hade trängt in över stranden och bildat små öar där fåglarna häckade. Mycket uppblåst tång gjorde det lite otympligt att gå längs strandkanten. Det blir nog inte någon picnic ute på revlarna i år!
av Bibchen 16 juli 2020 Resealbum: Skanör som 2020

Naturreservat

Promenadväder och vi hade fått nys om ett för oss oupptäckt område. Sandskog längs Falsterbokanalens norra sida. Naturreservat med försvarsfort, och tankspärrar. "Skånelinjen el. Per Albin Hanssons linjen" är en försvarsanläggning byggt 1939 i samband med att andra världskriget bröt ut. Skulle förhindra främmande trupper att ta sig i land......" (utdrag ur text som står på en skylt framför ett av forten). Ett fort som man kan besöka vissa tider på sommaren. De fuktiga skogsdofterna och de små tallkottarna som rullade när vi promenerade på stigarna gav nostalgiska barndomsminnen! :-)
av Bibchen 15 juli 2020 Resealbum: Skanör som 2020

Pepparrot

Vi fick ett tips att det skulle växa pepparrotsplantor i dikesrenen vid hoddorna i norra Skanör. En mulen, frusen dag for vi dit och letade och letade, men fann inga som kunde se ut som någon rotväxt. For hem och slog upp bilder på nätet. Tillbaka igen , och titta där fann vi flera st. Att dra upp dem, trots sandjord , var inte det lättaste. Maken , som inte är den blygaste jag känner, gick fram till en av fiskarna som satt i en av hoddorna. Strax kom han tillbaka med både spade och spett. 2 stora, fina starkdoftande pepparrötter grävde maken upp! En blev en present, en "gåbortblomma" och den andra ska vi njuta av till såväl till kokt torsk som till danska hakkeböffer!!
av Bibchen 9 juli 2020 Resealbum: Skanör som 2020

Skanör med Falsterbo Skåne, Europa