Tips om Barbados

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Barbados i Karibien har en tydlig brittisk influens. Besökare bor främst vid syd- och sydvästkustens milda sandstränder. Här ligger nöjestäta St. Lawrence Gap och de lugnare strandorterna Holetown och Speightstown. Reseperiod: november – april.
Frågor & svar om Barbados
Tips
Barbados Millan69, 30 juni 2017
Updaterad av Millan69 för 1 år sedan
8
Hur är Barbados att besöka? Tar gärna emot tips på bra palmklädda stränder, prisvärda boende, sevärdheter mm. Med vänlig hälsning, Millan
Barbados och Tobago kombinerad resa
Barbados Aula, 15 jan. 2014
Updaterad av Aula för 5 år sedan
12
Hej! Har hittat en kombinerad resa till Barbados och Tobago, 15 dagar för 14300kr. Flyg och boende inkluderat. Någon som har bra koll, själv tycker jag det låter väldigt prisvärt. Skulle också bli glad av lite tips och råd på saker man inte får missa på dessa ställen. Tack sålänge :)
Åker till Barbados 3/3 2014 - TIPS?
Barbados Bloggithailandse, 22 feb. 2014
Updaterad av Aula för 5 år sedan
2
Wiii! Bokade just resa till Barbados, tips på vad som helst? Stränder, boenden mm? Vi stannar i 14 nätter. Vi vill gärna se och uppleva mkt. Vi är 2 st på 26 år + 2 st barn på 3 och 5 år. Reser en hel del, men blir första gången till Karibien :) Tack på förhand. MVH Sandra www. ...
Barbados tips
Barbados Buffeln, 12 sep. 2013
Updaterad av Buffeln för 5 år sedan
4
Ska till Barbados i April nästa år o skulle vilja ha tips på utflykter, shopping bra badställen m.m skulle också gärna vilja ha lite feedback på hotellet, Barbados Beach Club om någon har bott där.
Ö & hotell tips
Barbados Lena23, 11 apr. 2011
Updaterad av Lena23 för 7 år sedan
4
Nu är biljetten bokad: Sthlm -Barbados t.o.r 4 veckor över jul och nyår. Nu börjar vi fundera över var vi skall under dessa veckor. Vi tänkte oss två- tre öarutöver Barbados och stanna endast på Barbados de sista dagarna. Vilka öar får man inte missa? hotell/guesthouse tips? Bästa stränderna? ...
Ny resa bokad, Grenada och Barbados. Tips?
Barbados Pelle77, 6 feb. 2012
Updaterad av Pelle77 för 7 år sedan
0
Som rubriken säger. Vi bokade nyss en resa i Januari till Grenada i Karibien i en vecka och hemresa från Barbados. Strössla ut alla tips ni har om öarna, sevärdheter och fina stränder värt en omväg. Jag är ju en matälskande person så restaurangtips är väldigt välkomna! Har bokat en resa t/r ...
Barbados
Barbados Immeln, 5 jan. 2010
Updaterad av Immeln för 9 år sedan
0
Hej har hittat billigt flyg till Barbados i mars! Tacksam för tips på hotell, mat , stränder. Vi gillar snorkling, seafood, sol .PS nästa resa går till Brasilien!
Boende sevärdheter
Barbados Cissiburg, 23 aug. 2008
Updaterad av Rols för 10 år sedan
2
Vänner till oss önskar information om Barbados! Boende? Sevärdheter? Restaurangtips? Mvh Cissi
Barbados
Barbados Donnadani, 1 feb. 2008
Updaterad av Donnadani för 11 år sedan
0
Hej, Vi, min man o jag och vår 10-åriga dotter,ska åka till Barbados om ca 2 veckor...undrar om någon har något tips på vad man bör se? bra restauranger? stränder? Vi uppskattar alla tips :)
Barbados
Barbados Donnadani, 1 feb. 2008
Updaterad av Donnadani för 11 år sedan
0
Hej, Vi, min man o jag och vår 10-åriga dotter,ska åka till Barbados om ca 2 veckor...undrar om någon har något tips på vad man bör se? bra restauranger? stränder? Vi uppskattar alla tips :) Tack på förhand.
Båt alt.flygförbindelse aruba - barbados eller venezuela - barbados
Barbados Brellan, 15 nov. 2007
Updaterad av Brellan för 11 år sedan
0
hej. har ett litet problem, har bokat en resa ner till västindien där ett antal veckors segling väntar med 2 kompisar som är ute på sin jorden runt resa. har bokat tur och retur sthlm - barbados, barbados - sthlm. nu har planerna dock ändrats lite. har försökt hitta båt/flyg förbindelser från ...
VÄSTINDIEN
Barbados Monica582, 24 feb. 2007
Updaterad av Worldofmarie för 11 år sedan
1
Hej! Kikat runt lite på olika resmål. Är sugen på att åka till Västindien. Där finns så många länder och ögrupper. Är det någon som har erfarenhet av att luffa på egen hand mellan olika länder och öar? är det enkelt?
Blogginlägg om Barbados
Två veckor på Barbados!
En sol & Bad resa med lite happenings. Vi besökte bl a destilleriet Mount Gay. Världens äldsta romdestilleri. På hela barbados kan du handla taxfree och det finns gott om märkesaffärer. Vi åkte jeepsafari en dag och det var en riktig jeep där vi satt ute med skydd för solen. Vi besökte bl a Edge Kliff, Bethseda och Lucy Hill. Kanonbra tur!! Barbados landslag i Cricket hade match mot Trinidad Tobago när vi var där, så det blev ett besök på arenan för att den en av matcherna. Det var varmt, inte mycket folk och ganska långtråkigt men kul att fått den erfarenheten. En tur med lokalbuss till Nordligaste udden. Inga problem, folk är så hjälpsamma. Vi besökte Animal flower cave.Fantastisk utsikt. På vägen hem fick vi åka skolbuss sista biten. Det var en upplevelse. Mycket prat, många barn och trångt! Cranes Beach hade vi hört att det skulle vara värt ett besök. Där de spelat in en av Pippi-filmerna. Vi tyckte inte att det var så speciellt men på vägen hem stannade vi till på Concorde-museet. Det var verkligen bra! I Oistin finns det mycket yrkesfiskare och då kunde vi köpa lite fiskrens vilket vi tog med ut på den långa bryggan och matade sköldpaddor med. Häftigt att det kom så många. Sista veckan hade vi bestämt att vi skulle ta en katamarantur, så så blev det. En riktigt stor katamaran och riktigt mysigt blev det. De som ville fick bada med sköldpaddor och dyka vid vrak. Vi stannade till vid en "privat" starnd så vi fick simma i land.Pracis där Mariah carey har sitt hus på Barbados. Vi fick även se Rihannas hus och där Tiger Woods hade sitt bröllop. Flygfisk fick vi se och det var kul att de bara flyger upp ur vattnet. Två underbara veckor på Barbados <3
av Snickarhelle 14 aug. 2014 Resealbum: Barbados
last excursion
Ja da vart vi pa vag tillbaka till San Juan. Har en heldag ombord imorgon innan vi anlander lordag morgon i San Juan. Idag har vi akt ubat och sen glassat pa stranden i Barbados. UNDERBART!! helt sjukt att vadret har varit sa bra, runt 30 grader i princip hela veckan, vattnet i havet kanske runt 25. vi vet inte sakert, kanske lite varmare men de kanns oftast anda kallt efter en tid i solen. Igar sa var vi i Roseau, Dominica. Snorkling fran en katamaran :) sen ombord o ligga vid poolen innan det var dags for duschen innan middagen. Pa St Kitts snorklade vi ocksa, dar var fint :) o sen shoppade vi lite i affarerna. Borde bli fattiga efter att ha kopt varsin ring. Maria en bla diamantring med vita och bla diamanter pa. Sandra en bla tanzanit och diamantring, akta saklart! Fyndpris efter tveksamhet och de ville salja, helt okej :D nu ska vi aterga till var "vardag" ombord ;) showen borjar 9 och nu sitter vi matta efter middag och sen delade vi pa 3 efterratter, ahaha ;) men de blev inte saaa manga kalorier eftersom det ar sma portioner ;) vi hors eller snarare ses! Adios our amigos ;) Sandra & Maria
av S_sandra 20 maj 2012 Resealbum: Kryssning i Karibien
Åter i civilisationen!
Avslutade resan med 7 dagar på Barbados- vilken skillnad! Rena gator och stränder, breda gator ( till skillnad från Dominica -där vägarna knappt är farbara på vissa ställen) Kommersiellt utbud av allt. ( på gott och ont) Vi hade valt att bo vid Maxwell beach, strategiskt placerad mellan St. Lawrence gap och Oistins. Butterfly hotel. Vi kunde promenera åt bägge hållen till vardera centrum, men oftast blev det buss åter efter kvällsmaten. Fiskmarknaden i Oistins var en samlingspunkt, fredagkvällar full kommers med marknad etc. Lugnare övriga kvällar, men alltid några ställen öppna för alldeles pinfärsk fisk. Gott och billigt! Det var skönt att avsluta resan med pool, värme och strålande sol. Vattnet i kranen var fullt drickbart, men inte lika välsmakande på på Curacao eller Dominica. Ägnade veckan år sol och bad och även här en rundtur runtön med besök i droppstensgrottorna. Fixa priser när det gäller taxi för en heldag. 60 barbadosdollar /timmen. Något prutbart.
av Lena23 31 jan. 2012 Resealbum: Västindien / Karibien 2011/2012

Om Barbados Karibien

Barbados är ett av världens främsta turistmål och ett land med stark utveckling. Vackra stränder med klarblått vatten, ljuvligt klimat och fantastisk natur gör det till en karibisk skatt.

Huvudstaden på Barbados heter Bridgetown. Den präglas av typiskt färgglada gator i pastellfärger, vilket känns igen från många andra karibiska nationer. Strosa omkring på de historiska gatorna, slå dig ner vid någon av alla uteserveringar eller njut av havets läckerheter på någon av alla restauranger.

På ön finns mängder av historiska platser att besöka, både vid det parlamentariska muséet och landets nationalmuseum. De stora rev som omgärdar ön gör också att mängder av skepp förlist, vilket idag nyttjas som platser för dykning, där Stavronikita sannolikt är det mest kända. Av förklarliga skäl lockar också stränderna med det klarblåa vattnet, där Carlisle Bay och Pebbles Beach står för några av Barbados huvudattraktioner. Flertalet stränder ligger centralt i Bridgetown och kan enkelt nås via promenader. Som turist kan du med fördel hoppa på någon av de fiskebåtar som dagligen åker på turer runt ön. Barbados betraktas som en av världens bästa platser för fiske, och det är inte den vanliga gäddan som hugger på kroken, det kan vi lova.

Härlig utsikt!
1 / 4
Caribiska havet vid hotellet Blue Orchids
3 / 4