Information om rådande reseläget

Svenska UD avråder tillsvidare från icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES, Schengenområdet och Storbritannien. Avrådan gäller inte för följande länder:

Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Storbritannien, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nordirland, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.


För övriga länder gäller avrådan till och med den 31 maj 2021.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Senast uppdaterad: 2021-03-31

Sista minuten med endast flyg till Gumbet, Turkiet

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Gumbet Bodrum-halvön, Turkiet

Den gyllengula sanden lockar nästan lika mycket besökare som vattnet utanför.
Här i turkiska Gumbet kan du dyka, vindsurfa eller testa parasailing.

Den kilometerlånga stranden har härligt gyllene sand och är kantad av restauranger och barer.
Det finns få ställen där det är fritt fram att slänga ut en handduk för en stund i solen. Nästan hela stranden är täckt av stolar och parasoller, några ägs av barer och får användas av gäster.

På kvällarna förvandlas delar av Gumbet till ett livligt partycentrum.

Vattnen här är ofta fyllda av dykbåtar på väg ut till korallreven, vindsurfare, vattenskidåkare och turister som åker bananbåt.

Några kilometer västerut finns ett vattenland, Aquapark Dedeman.
En annan utflykt du kan göra är att ta en promenad eller taxi in till grannorten Bodrum. Här finns många mysiga restauranger och en sevärd medeltida fästning.

Har du 340 000 kronor över? Då kan du boka en (1!) natt på det allra lyxigaste hotellet på Bodrum-halvön, Jumeirah Bodrum Palace, en mil norr om Gumbet. Den lyxiga villan ”The Palace” har en privat hamn, en privat hammam och en stor pool med guldstatyer. En svit på 90 kvadratmeter är rena budgetfyndet: 5 000 kronor/natt.

1 / 5
Thinkstock
2 / 5
Thinkstock
4 / 5
Thinkstock

Resmål som liknar Gumbet