Information om rådande reseläget

Svenska UD har hävt avrådan från resor till:

Spanien, Grekland, Italien, Kroatien, Portugal, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Norge, Danmark, Schweiz, Tjeckien, Belgien, Österrike, Island, Ungern, Bulgarien, Rumänien, Nederländerna, Cypern, Finland, Slovakien, Malta och Slovenien. Detta gäller även Monaco, Andorra, Luxemburg, San Marino, Vatikanstaten och Liechtenstein.


Från och med den 21 oktober hävs avrådan om resor till EU, ESS och Schengenområdet. För övriga länder gäller avrådan om resor till den 15 november.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Informationen uppdaterades 2020-10-07

Sista minuten i december till Thessaloniki

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Thessaloniki Grekland, Europa

Den grekiska staden Thessaloniki är just nu ett av världens hetasta weekend-resmål.
Här finns mängder av kafeer, barer och trendiga klädbutiker.

Det här är inget resmål för dig som vill sola eller slappa vid stranden, här är det kultur, mat och shopping som gäller.

De senaste åren har Thessaloniki seglat upp som en av världens hetaste weekendstäder. Trots att det var i Aten som den västerländska civilisationen uppstod så är det Thessaloniki som är Greklands kulturella huvudstad.

Här finns massor av museer, gallerier samt en kalender fylld med festivaler, konserter och jippon.
Det är också den stad i Europa som har flest barer och kafeer (räknat per invånare).

Många av barerna ligger längs den fem kilometer långa strandpromenaden. Att gå en stilla promenad här under varma sommarkvällar har till och med ett eget namn - ”volta”. Här kan du inte missa att se det vita medeltida tornet som är stadens symbol.

När du går längs de båda shoppinggatorna Tsimiski och Proxenou Koromila gäller det att du håller i plånboken. Här hittar du butiker för alla internationella märken, fyllda med det allra senaste.

Den äldre bebyggelsen ligger samlad bakom den bysantinska stadsmuren. Hela det här området är skyddat som världsarv.

Ett av världens mest galna chokladupplevelser finns i Thessaloniki. På Choco Museum finns Europas största chokladvattenfall, skulpturer, kurser och labb. Det finns till och med ett särskilt konstgalleri där det mesta är gjort av choklad.

Utgravningene er åpne for publikum
1 / 7
2 / 7
Thinkstock
Det hvite tårnet i morgenlys
3 / 7
Thessaloniki havnepromenade
6 / 7
Triumfbuen i Thessaloniki
7 / 7

Resmål som liknar Thessaloniki