Information om rådande reseläget

Svenska UD avråder tillsvidare från icke-nödvändiga resor till Storbritannien och Norge.

Sedan tidigare har UD har hävt avrådan från resor till:

Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Lettland, Finland, Frankrike, Grekland, Island, Irland, Italien, Kroatien, Lichtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.


För övriga länder gäller en allmän avrådan om icke-nödvändiga resor och med den 31 januari 2021.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Informationen uppdaterades 2020-01-25

Sista minuten ospecificerat till Imerovigli, Santorini

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Imerovigli Santorini, Europa

Den lilla byn Imerovigli är en av de vackraste i Medelhavet.
De vita husen ligger på en klippa med utsikt över det kristallblå grekiska havet.

De flesta av husen här ligger mycket dramatiskt längs krönet på den 100 meter höga klippan som utgör Santorinis västra del.
De vackra vita och blå husen ligger mycket tätt och gatorna består oftast bara av små smala, slingrande stigar mellan byggnaderna.

Hotellen som har rum med utsikt mot solnedgång är mycket populära under högsäsongen. Innan du bokar din resa så dubbelkolla att ditt hotell verkligen har bra utsikt.

En av de populäraste vandringarna på Santorini är stigen mellan städerna Firá och Oia, som passerar genom Imerovigli. Det här är en av de vackraste promenaderna som du kan göra med fantastisk utsikt mot havet och den lilla vulkanön Nea Kameni.

Ett av världens mest galna hotell ligger bara någon kilometer från Imerovigli. I det fyrstjärniga Windmill villas bor du i en av flera väderkvarnar. Det här är extremt lyxiga boenden med flera sovrum, privat pool och jacuzzi och en mysig terrass. De kostar från ca 3 000 kronor/natt men då finns det också plats för 5 personer.