Information om rådande reseläget
Till följande länder kan du resa som svensk medborgare

Albanien, Andorra, Armenien, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Jordanien, Kanada, Kosovo, Kroatien, Libanon, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Montenegro, Nordirland, Nordmakedonien, Nederländerna, Polen, Portugal, Qatar, Rumänien, Rwanda, San Marino, Saudiarabien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Vatikanstaten och Österrike.


OBS! Krav på negativt covid-test, vaccinering och olika restriktioner gäller vid inresa till de flesta länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Från och med den 1 oktober 2021 hävs den avrådan som infördes med anledning av covid-19-pandemin, till alla länder


Boka tryggt via Reseguiden

Nu ingår skydd för händelser kopplade till Covid-19 när du bokar via Reseguiden. Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-24

Sista minuten ospecificerat till Elounda, Kreta

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Elounda Kreta, Europa

Ta en smygtitt på dina grannar när du ligger på stranden i Elounda.
Chansen finns att de är kungligheter eller filmstjärnor.

Det här är en av de mest lyxiga orterna inte bara på Kreta, utan i hela Grekland. Här finns fler femstjärniga hotell än i många större städer.
Bli därför inte förvånad om du träffar på kungligheter, grekiska premiärminstrar och film- eller rockstjärnor.
Då och då hålls till och med internationella toppmöten i den här lilla orten.

Trots de många välbeställda gästerna så är de många restaurangerna och barerna inte dyrare än på övriga Kreta.

Det finns flera bra stränder i Elounda, och ute på den vackra halvön Kolokytha finns ännu fler.

Missa inte att göra en båtutflykt till Spinalonga, en ö med ruinerna av en medeltida fästning som fungerade som spetälskekoloni ända tills 1950-talet.

I bergen sydväst om Elounda finns en av den antika världens heligaste grottor. Inne i Dikteon-grottan råder ett märkligt och mystiskt grönskimrande ljus. Enligt den grekiska mytologin så var det i den här grottan som guden Zeus föddes. I hundratals år betraktades grottan så helig att inga utomstående fick komma hit. Grottan ligger tre mil fågelvägen från Elounda, men den är på 1000 meters höjd och kräver en promenad på smala stigar.

1 / 5
Thinkstock
2 / 5
Thinkstock
4 / 5
Thinkstock
5 / 5
Thinkstock