Sista minuten med endast flyg till Klong Muang Beach, Krabi

Sista minuten med endast flyg till Klong Muang Beach, Krabi

 
 
 

Klong Muang Beach Krabi, Asien

Det går inte att få vackrare utsikt än från hotellrummet på Klong Muang Beach. Här tittar du ut över en sandstrand, kristallblått hav och galet dramatiska klippöar vid horisonten.

Det finns tre olika stränder, Tup Kaek i norr som ligger vid en nationalpark, den långa Klong Muang och i söder Ao Siew med det kungliga sommarpalatset Hang Nak. Det finns bara några dussintal hotell på hela den här kuststräckan, både lyxiga resorter med alla finesser du kan tänka dig, och enkla bungalows för dig som reser med en tajt budget. Det är inte fritt fram att sola var du vill på de vackra stränderna, många hotell ligger direkt vid stranden och äger sin lilla bit av paradissanden.

I Klong Muang Beach kan du njuta av spektakulära solnedgångar när solen går ner bakom de galet dramatiska klippöarna ute i horisonten. Vill du lära känna ett lite större område än hotellets privata strand så kan du åka på utflykt till grannorten Ao Nang eller göra en dagsutflykt till de många fina öarna.

Du har nog aldrig hört talas om berget Draktoppen, på thailändska heter det Khao Ngon Nak. Det är 565 meter högt och går bara att nå med en 3 timmar lång vandring. Men härifrån har du en av världens vackraste vyer; regnskog, hundratals bergstoppar och den fantastiska övärlden i Phang Nga-viken. Vandringsleden som tar dig till den här höjdaren, Tab Kak Hang Nak, börjar några kilometer norr om Klong Muang.