Information om rådande reseläget

Svenska UD har hävt avrådan från resor till:

Spanien, Grekland, Italien, Kroatien, Portugal, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Norge, Danmark, Schweiz, Tjeckien, Belgien, Österrike, Island, Ungern, Bulgarien, Rumänien, Nederländerna, Cypern, Finland, Slovakien, Malta och Slovenien. Detta gäller även Monaco, Andorra, Luxemburg, San Marino, Vatikanstaten och Liechtenstein.


Från och med den 21 oktober hävs avrådan om resor till EU, ESS och Schengenområdet. För övriga länder gäller avrådan om resor till den 15 november.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Informationen uppdaterades 2020-10-07

Sista minuten i juni till Lesbos, Grekland

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Lesbos Grekland, Europa

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Genuint
Sandstrand
Sol & bad
Stenstrand

När du tillbringat en dag på stranden i Lesbos finns det bara en drink som gäller: ouzo.
Det var nämligen här som den här drycken skapades.

Det här är landets tredje största ö, den är till ytan ungefär stor som halva Gotland.

Landskapet här är mycket varierat, det finns bergskedjor, djupa tallskogar, stora olivodlingar och märkliga insjöliknande vikar.

Den största staden på Lesbos är staden Mytilene på östra delen av ön. Staden domineras av den stora fästningen som vakat här i snart 1500 år. Det finns en lika sevärd fästning i staden Molivos, en pittoresk stad där du går längs labyrintliknande kullerstensgator fyllda med små restauranger och barer.

Den största stranden på Lesbos är Vatera beach på sydkusten som är en av de bästa i Grekland.

En av de mest besökta platserna på Lesbos är byn Plomari där drycken ouzo skapades, här finns också ett litet museum.

Öns mest kända invånare är poeten Sappho som växte upp i byn Eressos omkring år 620 f Kr. Hon är framför allt berömd för sina kärleksdikter.

På västra delen av Lesbos finns en av världens äldsta skogar. De här träden började växa redan för 20 miljoner år sedan men täcktes av ett vulkanutbrott och förvandlades till sten. De här fossiliserade trädstammarna är i dag skyddade som en geopark och du får veta mer om dem på museet i byn Sigri.

Hamnen i Mytilini
2 / 5
Bougainvillean blommade vackert.
3 / 5
5 / 5
Thinkstock

Resmål som liknar Lesbos