Sista minuten med träning i Burgaskusten, Bulgarien

Sista minuten med träning i Burgaskusten, Bulgarien

 
 
 

Burgaskusten Bulgarien, Europa

Bulgarien och Burgaskusten är ett resmål inom räckhåll med mycket att erbjuda. Beläget vid Svarta havet finner du här bland annat långa vackra sandstränder och populära Sunny Beach.

Bulgarien är nog mest känt för Sunny Beach och sitt heta nattliv men har mycket mer att erbjuda. Bo till exempel i medeltidsstaden Nessebar, vandra längs ringmurar och gränder med anor från 1700-talet och njut av färska skaldjur och goda, lokalproducerade viner. Apollontemplets ruiner och Johannes Döparens kyrka har anor från 1000-talet. Även Sozopol är en vacker stad med sina historiska trähus, trånga kullerstensgränder och havet runt omkring. Staden ligger på en halvö och erbjuder lokala restauranger, kaféer och barer.
Med Burgakustens längsta sandstrand lockar Obzor turister från hela Europa. Här finns gott om kulinariska läckerheter och närproducerade viner, och att besöka ruinstaden Byala är väl spenderad tid. SlăntjevBrjag, också känt som Sunny Beach, är Bulgariens största turistort. Den är belägen precis intill Svarta havet med en 7 kilometer lång sandstrand och erbjuder mängder med nattklubbar, prisvärd shopping, barer och restauranger längs hela strandpromenaden. Orten är prisad för sitt rena badvatten och sin välstädade strand.
En lugnare och mer familjeorienterad ort är Albena. Här badar du vid den långgrunda sandstranden, shoppar på den lilla huvudgatan och strosar längs den fina strandpromenaden. Besöka gärna Kaliakrauddens röda kalkstensklippor för att eventuellt få se delfiner simma förbi. Längre söderut ligger den mysiga orten Tsarevo. Hit åker du för att få lugn och ro, umgås med lokalbefolkningen och för att njuta av atmosfären i den pittoreska fiskehamnen. Orten har två fina sandstränder och möjlighet finns att vandra i bergen, fiska i någon av floderna samt att besöka vattenparken som ligger ett stenkast därifrån.

Bulgarien. Old Nessebar Town
1 / 1

De mest populära resmålen i Burgaskusten