Weekend under 2000 kronor

Linae
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Vardagen rullar på och du längtar bort. Vad passar då bättre än att planera in en härlig weekendresa till en spännande plats långt från tvättmaskiner, dagishämtning och slentrianmässig matlagning?
Publicerad 10 februari 2014

Massor av nöje i London, en shoppingtur till Rom med mamma, en caférunda i Wien eller varför inte en avkopplande resa till favoriten Berlin med familjen? Oavsett vad du väljer kommer den här resan förmodligen lysa upp tillvaron. Fly till någon av dessa, eller kanske någon annan favorit, för under 2000 kronor. I priset ingår både flyg och boende med minst tre stjärnor. Det enda du behöver göra är att välja vilken stad som bäst passar dina önskemål, välja flyg och boende och sedan boka. Du hittar prisexempel på flyg och centrala hotell med höga betyg här nedan.

Jämför bästa priser från Sveriges ledande reseföretag

Här hittar du de lägsta priserna från svenska och internationella sajter, användbara verktyg för att hitta det bästa och mest prisvärda alternativet för din resa:
- Reseguiden Weekend
- Reseguiden Flyg
- Reseguiden Hotell
- Reseguiden Charter


Weekend under 2000 kronor

Billiga flyg till vårens härliga weekendstäderPopulära hotell med minst 3 stjärnorFler weekendresor

Om Paris Frankrike, Europa

Storstad
Weekend
Arkitektur
Historia
Romantiskt

Paris är känt som både kärlekens och romantikens stad, och som en stor kulturmetropol. Här hittar du en mängd museer, mysiga och charmiga kvarter, romantiska restauranger och en rad världsberömda sevärdheter.

För dig som tycker om världsberömda och historiska sevärdheter är Paris rätt stad. Eiffeltornet syns från de flesta platser i staden, och ett besök till vackra Sacre Coeur och den gotiska katedralen Notre Dame rekommenderas varmt under din resa. Det världsberömda museet Louvren likaså, här finner du bland annat skönheter som Mona Lisa. Ett besök till kyrkogården Père-Lachaise låter sannolikt som ett märkligt tips men platsen är väldigt vacker och här ligger ikoner som Jim Morrison, Frédéric Chopin, Édith Piaf och Oscar Wilde begravda.

Paris är mer än historiska och kulturella sevärdheter. Om du tycker om att promenera omkring i mysiga och romantiska stadsdelar är Montmartre något för dig. Stadsdelen ligger vackert belägen på en kulle med fin utsikt över staden. Här spelades även delar av den populära filmen Amélie från Montmartre in. Caféet från filmen heter Café des Deux Moulins och finns att besöka här.

Paris har mycket att erbjuda med allt från konst och kultur till shopping och sport. Gör till exempel ett besök till Parc des Princes för att se det stjärnspäckade fotbollslaget Paris Saint-Germain spela på arenan.

1 / 29
Thinkstock
Jardin de Luxenbourg
6 / 29
Musslor på restaurang Marco Polo vid Nation
8 / 29
Palais Chaillot
10 / 29
Kypare utanför Café de Flore
11 / 29
Eiffeltornet från nära håll
12 / 29
Utsikten framför Sacre Coeur.....
14 / 29
Sacré - Coeur
15 / 29
Marknad i Paris33333333
16 / 29
Triumfbåge #3
19 / 29
Triumfbågen med Champs-Elyses
22 / 29
Metrostationen Montmartre Paris
23 / 29
Takåsarna i Paris
24 / 29
Triumfbågen i solnedgång
27 / 29
Det magnifika varuhuset
29 / 29