Publicerad 9 december 2009

Aruba ligger i södra Karibien och är den minsta av de tre ABC-öarna. Med ABC-öarna avses Aruba, Bonaire och Curacao som alla ligger i de Nederländska Antillerna, i södra Karibien. Här kretsar det mesta kring sol och bad och det är inte så konstigt – det behagliga klimatet bäddar för strandliv. I Sverige har Ving direktflyg till Aruba så du kan nå den karibiska solen på bara 11 timmar.

Här skiner solen nästan jämt

På Aruba skiner solen i genomsnitt 7-9 timmar om dygnet och temperaturen ligger stabilt på varmare grader året om. Med sådana förutsättningar är det många som passar på att snorkla och njuta av andra strandaktiviteter. Vita sandstränder finns det gott om – Palm Beach och Eagle Beach på öns nordvästra sida är två populära varianter.

Karnevaldags i februari

Det är inte bara Brasilien som firar karneval i februari – även Aruba blommar upp lite extra. Deras karneval går av stapeln för 56:e gången och pågår i flera veckor. Det är gott om roliga aktiviteter, men paraderna hålls främst på helgerna. Den stora paraden äger rum söndagen den 14 februari med start i Oranjestad och karnevalen avslutas officiellt på Askonsdagen den 17 februari.

Snabbfakta Aruba

När är det bäst att åka: vädret på Aruba är stabilt och varmt hela året. I oktober till december är det större risk för regn, men det handlar oftast om skurar.
Antal invånare: cirka 100 000
Språk: papiamento och holländska, men också engelska och spanska.
Valuta: Arubiska floriner (men även dollar funkar ofta att använda).
Huvudstad: Oranjestad
Tidskillnad: Sverige - 5 timmar

I Reseguidens jämförelsetjänst kan du hitta din resa till Aruba:
- Flyg till Aruba
- Hotell på Aruba
- Paketresor till Aruba


Hotell på Aruba