Topp 5: resmål i Italien

Louisenilsson92
Reseguiden, besökt 20 länder

Foto: i Stock
foto: I Stock
Mångfaldiga Italien består av små byar, grönska och det härliga Italienska köket. Här är 5 vackra upplevelser i Italien.
Publicerad 10 augusti 2018

1. Matupplevelser i Toscana

Denna gourmetdestination är världskänd för sina lokala, Italienska råvaror. Vingårdutflykter är en bra möjlighet att testa lokala viner samtidigt som du får ett smakprov på det Italienska köket. Chianti är en av de mest kända vinområdena i Toscana, och här kan du både besöka och bo på en vingård.
Glad i tryffel? Då är du på rätt ställe. Här kan du åka på tryffeljakt i de toscanska skogarna. Aktiviteter finner du på tryffelhunter.net. Och glöm inte den Italienska glassen!
Resor till Toscana
Tips om Toscana

2. Finn ro vid Gardasjön

Det vackra insjödistriktet i norr, här finner du välkända Gardasjön - Italien största insjö.
Här kombinerar du pittoresk natur, glittrande sjöar, berg med kultur och gott vin. Den charmerande fiskebyn Garda ligger i sydöst, där finns det strandpromenader omringade av olivträd och palmer. I öst ligger Verona, kännt för kärlekshistoren Romeo och Julia. Hyr en bil och kör runt Gardasjön så kan du uppleva många små fina byar.
Flyg till Milano // Tips om Gardasjön

3. Strand och natur på Sicilien

Medelhavsön Sicilien ligger utanför Italiens sydkust och är ett härligt resmål med sevärdheter som passar för familjer, par och kompisgäng. Gröna olivlundar, höga fjäll, pittoreska landsbyar och vackra stränder. Ta en tur till amfiteatern i Siracusa och byn Castilbuono där Gudfadern-filmen blev inspelad. Maten här kallas för “Guds mat” i folkmun och de det är rikigt kul att gå en siciliansk matlagingskurs. Kanske kan du också shoppa med dig lite Italiensk keramik hem?
Resor till Sicilien
Tips om Sicilien

4. Vandra från by till by i Cinque Terre

De fem pittoreska fiskebyarna som utgjör Cinque Terre, ligger i det dramatiska kustlandskapet Ligurien på Italiens Nordvästkust. Du kan ta dig hit från Toscana Toscana med tåg eller hyrbil. Här finner du färgrika, tätbebyggda hus med utsikt över medelhavet. Mellan byarna kan du vandra på cirka 6-7 timmar men härligaste sättet är att tillbringa lite tid extra i varje by och då tar det längre tid.
Resor till Italienska rivieran
Tips om Cinque Terre

5. Burano – Färgrik ö utanför Venedig

Venedig är en dröm för många men ett resmål som är lite mindre känt är Burano. En ö som ligger med 40 minuter med båt från Venedig. Denna färgglada ö är en härlig kontrast till Venedig med sina kanaler, lokala fiskare och hus i alla färger. Ön är liten och genuin och rekommenderas som en dagstur från Venedig.
Resor till Venedig // Tips om Venedig

Topp 5: Upplevelser Italien

Erbjudanden Italien