Topp 5: Mest populära resmålen i Italien

Vilma
Reseguiden

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Weekendresa eller solsemester? Italien har allt! Ett land som får smaklökarna att dansa, hjärtat att bulta extra hårt och munnen att le. Nedan listar vi de fem mest bokade resmålen i Italien just nu.
Publicerad 24 februari 2023

1. Rom

Att Rom som erbjuder god mat, fantastisk shopping och några av världens mest kända sevärdheter hamnar högst upp på listan är inte särskilt förvånande. Här fylls dina upptäcktsfärder av små torg med fontäner, vackert slitna barockpalats samt världsberömda monument ur antikens och den katolska kyrkans historia. Dessutom är shoppingen grym! Allt talar för att nästa resa bör gå till Rom.
Resor till Rom.

2. Sardinien

Sardinien kan stoltsera med stränder som hör till några av de absolut bästa kring Medelhavet. Vita långa sandstränder som bjuder in till snorkling och avkoppling. Föredrar man mer aktivitet på semestern finns det goda möjligheter även till det - du kan vandra i Porto Contes naturpark, ta en golfrunda eller varför inte besöka grannön Korsika över dagen. Sardinien är Italien i högkoncentrat och bjuder på mycket av just det som alla Italienfrälsta gillar mest.
Resor till Sardinien.

3. Sicilien

Upplev Italien när det är som allra bäst på Medelhavets största ö. Här kan du ägna dig åt allt från sol och bad till historiska sevärdheter, fantastisk shopping och alldeles underbart god mat. Det sicilianska köket är matglädje utan dess like och menyerna skiljer sig från dem du hittar på andra turistorter. Smaka på delikatesser ur öns stora skafferi! Prisnivån är låg jämfört med övriga Italien och många andra resmål kring Medelhavet, så här kan du både hålla magen mätt och plånboken glad.
Resor till Sicilien.

4. Venedig

Vem har inte drömt sig bort till romantiska Venedig någon gång… En gondoltur på glittrande kanaler som avslutas med en pastamiddag på röd- och vitrutiga dukar, mer romantiskt än så blir det ju bara inte!
Staden är precis lika förtrollande som man kan föreställa sig. Hit reser du för att njuta av allt det vackra runt omkring dig. Tappa bort dig i virrvarret av snirkliga gränder och bara insup stämningen i Venedig, som är olik allt annat.
Resor till Venedig.

5. Milano

I Milano är kulturen, konsten och arkitekturen av världsklass. För att inte nämna maten och shoppingen! Som Italiens näst största stad rymmer Milano allt som en storstad bör erbjuda. Utöver det tidigare nämnda så finns också fotbollslag som spelar i de högsta ligorna och närhet till både skidbackarna i Alperna och den vackert belägna staden Como vid Comosjön.
Den berömda Monza-banan, där man kört Formel 1 sedan 1950-talet, finns också i närheten av Milano. Det är ganska säkert att säga att staden har något att erbjuda för alla!
Resor till Milano.


Topp 5: Mest populära resmålen i Italien

Erbjudanden – Italien