Topp 5: Mest populära resmålen i Italien

Vilma
Medlem sedan 2017

Foto: iStock
Weekendresa eller solsemester? Italien har allt! Ett land som får smaklökarna att dansa, hjärtat att bulta extra hårt och munnen att le. Nedan listar vi de fem mest bokade resmålen i Italien just nu.
Publicerad 21 juni 2018

1. Rom

Att Rom som erbjuder god mat, fantastisk shopping och några av världens mest kända sevärdheter hamnar högst upp på listan är inte särskilt förvånande. Här fylls dina upptäcktsfärder med små torg med fontäner, vackert slitna barockpalats samt världsberömda monument ur antikens och den katolska kyrkans historia. Dessutom är shoppingen grym! Allt talar för att nästa resa bör gå till Rom.
Resor till Rom.

2. Sardinien

Sardinien kan stoltsera med stränder som hör till några av de absolut bästa kring Medelhavet. Vita långa sandstränder som bjuder in till snorkling och avkoppling. Föredrar man mer aktivitet på semestern finns det goda möjligheter även till det - du kan vandra i Porto Contes naturpark, ta en golfrunda eller varför inte besöka grannön Korsika över dagen. Sardinien är Italien i högkoncentrat och bjuder på mycket av just det som alla Italienfrälsta gillar mest.
Resor till Sardinien.

3. Sicilien

Upplev Italien när det är som allra bäst på Medelhavets största ö. Här kan du ägna dig åt allt från sol och bad till historiska sevärdheter, fantastisk shopping och alldeles underbart god mat. Det sicilianska köket är matglädje utan dess like och menyerna skiljer sig från dem du hittar på andra turistorter. Smaka på delikatesser ur öns stora skafferi! Prisnivån är låg jämfört med övriga Italien och många andra resmål kring Medelhavet, så här kan du både hålla magen mätt och plånboken glad.
Resor till Sicilien.

4. Venedig

Vem har inte drömt sig bort till romantiska Venedig någon gång… En gondoltur på glittrande kanaler som avslutas med en pastamiddag på röd- och vitrutiga dukar, mer romantiskt än så blir det ju bara inte! Staden är precis lika förtrollande som man kan föreställa sig. Hit reser du för att njuta av allt det vackra runt omkring dig. Tappa bort dig i virrvarret av snirkliga gränder och bara insup stämningen i Venedig, som är olik allt annat.
Resor till Venedig.

5. Milano

I Milano är kulturen, konsten och arkitekturen av världsklass. För att inte nämna maten och shoppingen! Som Italiens näst största stad rymmer Milano allt som en storstad bör erbjuda. Utöver det tidigare nämnda så finns också fotbollslag som spelar i de högsta ligorna och närhet till både skidbackarna i Alperna och den vackert belägna staden Como vid Comosjön. Den berömda Monza-banan, där man kört Formel 1 sedan 1950-talet, finns också i närheten av Milano. Det är ganska säkert att säga att staden har något att erbjuda för alla!
Resor till Milano.


Erbjudanden – Italien

Om Italien Europa

Italien är ett av världens bästa turistländer och det har varit ett svenskt favoritresmål sedan decennier. Finns det någon som inte gillar den italienska maten, kulturen, musiken, fotbollen eller klimatet?

Storstäder som Rom, Venedig, Milano och Florens är perfekta resmål för en weekend, alla har ett överflöd av märkesbutiker för shopparen och museer för kulturälskaren. Det finns även tusentals vackra, mysiga och sevärda små byar och städer över hela landet. I varenda en av dem finns det garanterat flera restauranger där du kan äta både gott och billigt.

Italien har så många unika historiska platser att man slagit rekord. Man har fler världsarv än något annat land i världen; 51 stycken inklusive bland annat Pompeji, staden Verona, Etna och Syrakusa.

Vart du än åker i Italien så hör du talas om forntidens romare och deras imponerande rike. Utanför Rom har du möjligheten att själv prova på livet som soldat eller gladiator. Föreningen Gruppo Storico Romano arrangerar läger där du under flera dagar får klä dig, äta, träna och bo som under romartiden. Det finns också avancerade kurser för dig som vill lära dig allt om gladiatorstrider.

Vy över stad o hav i Vernazza
2 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
3 / 28
Manarola, chillside
4 / 28
Hissnande vackert på Sardiniens västkust
5 / 28
Chiesa di Santa Maria dell'Isola
8 / 28
Utsikt från Hotel Caesar Augustus, Capri
9 / 28
På vandring runt Drei Zinnen (2400 möh)
10 / 28
Venetiansk karnevalsmask
11 / 28
Varma bad i Augusti
12 / 28
Solnedgång i Sorrento
13 / 28
Dags for marmelad!!!!
14 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
18 / 28
Husen vid vattnet
19 / 28
Porten in till gamla stan i Garda
20 / 28
Utsikt från Villa San Michele
21 / 28
Grannens trapp.
23 / 28
Canal Grande vid Rialto
28 / 28