Publicerad 20 april 2022

Passar perfekt för familjer med barn som vill slappna av och äta gott på semestern och samtidigt hålla koll på utgifterna. Idag finns det mängder av paket i olika utformningar och prisklasser och utbudet av vad som ingår kan variera. Vi har därför listat de bästa tipsen för en lyckad all inclusive-semester.

Koll på utgifterna

Med all inclusive behöver du inte oroa dig för att slutnotan ska bli en otrevlig överraskning. I paketet ingår ofta allt: flyg, boende, mat och dryck. Det här är ett bra sätt att redan innan avresan, veta vad prislappen hamnar på. För bara några år sedan var all inclusive förknippat med exklusiv turism. Idag kommer all inclusive-paketen i mängder av olika varianter med både stora och små prislappar. Du kan till exempel välja mellan all inclusive-paket med både tre-, fyra- och fem-stjärnors boende.

Välj rätt paket och hotell

Eftersom du ska äta många måltider på hotellet kan det vara skönt att boka ett hotell med hög klass – ett tips är att inte spara på stjärnorna i onödan. Vissa arrangörer har även specialkoncept där allt från vattensportsaktiviteter, utflykter, obegränsad glass- och läskbuffé till barnen, pannkakstält, tennislektioner eller spabehandlingar ingår. Det kan alltså variera från hotell till hotell vad som är inkluderat. Läs noga vad som ingår hos de olika arrangörerna/hotellen, så att du inte blir överraskad. Oftast ingår det mer på ett fem-stjärnigt hotell än ett med tre stjärnor.

Vissa måltider

Det går även att köpa till delar av ett all inclusive-paket. På många hotel som erbjuder all inclusive kan man välja olika typer av paket, vissa paket erbjuder lite mer frihet att under några dagar i veckan testa restaurangutbudet utanför hotellområdet. Eller kanske vill du att middagen ska ingå men inte fri snacksbuffet. Halvpension är ett utmärkt val för många som vill ha lite mer rörlighet och valfrihet. Sen finns det också all inclusive som passar dig som vill bli riktigt bortskämd. Då äter du hur mycket du vill från frukost-, lunch- och middagsbuffén under hela semestern. Dessutom ingår dryck, snacks, enklare mat mellan måltiderna och så mycket kaffe och glass du orkar.

Vänta inte

Vänta inte med att boka. All inclusive-hotellen är populära och många av sommarens högsäsongsresor blir fullbokade redan under vinterhalvåret. Fynda kan du däremot göra i maj och början av juni, liksom sista veckan i augusti med bokning kanske 3 veckor innan avresa.

Här hittar du all inclusive-resorna

I vår jämförelsetjänst hittar du alla destinationer och hotell från de olika charterarrangörerna i en sökning. Här har du några praktiska genvägar till sök som kan hjälpa dig. Det enda du behöver göra är att välja avreseort och resperiod så får du upp alla aktuella priser under den veckan.
Hitta din all inclusive resa här »