Så funkar all inclusive

Maria
Reseguiden

Foto: janetttan, medlem sedan 2006
Bild: Joakim Borén, Ving
Allt fler svenskar väljer att semestra bekvämt med all inclusive. Idag finns det mängder av all inclusive-paket i många varianter och prisklasser. Det innebär prisvärd lyx utan att slutnotan blir en obehaglig överraskning.
Publicerad 24 juni 2024

All inclusive-trenden håller i sig och allt fler svenskar väljer den bekväma semestern med fokus på total avkoppling. Den sista tidens oroliga ekonomiska situation har bidragit till att behovet för kontroll över budgeten ökat. Många av de nya all inclusive-resenärerna är prismedvetna barnfamiljer som vill slippa att utgifterna rusar iväg.

Håll koll på din semesterbudget

Med all inclusive behöver du inte oroa dig för att slutnotan ska bli en otrevlig överraskning. Eftersom resan oftast inkluderar både flyg, boende, mat och dryck, och i vissa fall även barnens glass, kan du bestämma innan avresa vad prislappen ska hamna på.

Många olika all inclusive-paket

För bara några år sedan var all inclusive förnippat med exklusiv rikemannsturism. Idag kommer all-inclusive-paketen i mängder av olika varianter med både stora och små prislappar. Du kan till exempel välja mellan all inclusive-paket med både tre-, fyra- och fem-stjärnors boende.

Att tänka på

Eftersom du ska äta alla måltider på hotellet kan det vara skönt att boka ett hotell med hög klass – spara inte på stjärnorna i onödan. Vissa arrangörer har även specialkoncept där allt från vattensportsaktiviteter, utflykter, obegränsad glass- och läskbuffé till barnen, tennislektioner eller spabehandlingar ingår. Således kan det variera från hotell till hotell vad som är inkluderad i ett all inclusive-paket. En tumregel är att det som oftast ingår mer på ett fem-stjärnigt hotell än ett med tre stjärnor.

Är du nyfiken på all inclusive? Vänta inte med att boka. All inclusive-hotellen är populära och många blir fullbokade tidigt.
Tänk på att du även kan boka all inclusive-hotell på egen hand om du inte hittar en paketresa som passar dig.


Psst!
Tänk på att all inclusive kanske inte passar alla. Den som prioriterar utflykter och vill testa nya restauranger varje kväll kanske inte trivs på en anläggning. Ett alternativ kan vara att bara ha frukostpension och hyra bil för att upptäcka lokalområdet på egen hand.


Semester – med allt inkluderat


Kolla in alla erbjudanden med All Inclusive på Reseguiden.


Chartertoppen från 5 stjärnor: