Sveriges bästa spahotell

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Art Garden Spa
Foto: Yasuragi
Foto: Asia Spa
Foto: SelmaSpa
Foto: Ystad Sajtsjöbad
Att åka på en spaweekend är riktigt härligt och har blivit väldigt populärt. Sverige har många högklassiga spahotell och utbudet ökar ständigt. Jag älskar att åka på spaweekends, känna lugnet, njuta i poolen och ta hand om mig själv. Vi har valt ut de fem spahotellen som vi tycker är allra bäst just nu.
Publicerad 7 februari 2013

Det är ofta full fart i dagens vardag med jobb, barn, aktiviteter och måsten. Att komma iväg en helg på en spaweekend är värdefullt och betyder mycket. På dessa hotell kan du koppla av, äta gott, njuta och återhämta dig. Res med din kärlek, din bästa kompis eller kanske med din mamma.

Arken Hotel & Art Garden Spa
Här möts ni av en mysig och varm atmosfär, cirka 10 minuters bilfärd från centrala Göteborg. Hotellet har flera faciliteter så som restaurang, gym, naturgym, spashop och en stor och härlig spaavdelning med möjlighet till sköna behandlingar. Här går inredningen i murriga toner och det finns olika pooler inne såväl som ute. Utomhus finns även en härlig bastu med utsikt mot havet. Mörker- och ljusterapirum, relaxstolar och jacuzzi. Ni bor i fräscha rum med alla moderna bekvämligheter och i hotellets restaurang serveras frukost, lunch och middag.

Yasuragi Hasseludden
Yasuragi betyder “inre ro och harmoni” på japanska. Anläggningen ligger 20 minuters bilfärd från centrala Stockholm och är en resort med boende, fantastisk japansk mat och ett stort spa med sköna bad och flertalet behandlingar. Spaavdelningen är som allt annat, inspirerat av Japan, och här ska du tvaga dig och bada på japanskt vis, lugnt och behagligt. Tre restauranger finns, alla såklart inspirerade av Japan. Förutom det finns också en sakebar som är väl värd ett besök. Hotellrummen är mysiga och moderna, alla med utsikt över skogen och Höggarnsfjärden. Ett tips här är att också utnyttja hotellets härliga aktivitetsutbud med pass som yoga, meditation och basturitual.

Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Mitt i Varberg hittar du Varbergs Stadshotell. Det är svårt att tro att ett av Sveriges finaste spa ligger där inne. Hotellet ligger i en vacker sekelskiftesbyggnad och är idag ett modernt och charmigt hotell och asiatiskt spa. Spaavdelningen hittar du högst upp i hotellet med härlig utsikt över Varberg och havet. Här finns möjlighet till sköna behandlingar och det finns en härlig aktivitetspool, avkopplande vilorum och pass så som yoga och Qigong. Missa inte att ta en stunds avkoppling i de stora hänggungorna, risk finns att man somnar! På hotellet finns också en omtyckt och fin restaurang med inspiration från världens olika kök.

Selma Spa +
Selma Spa är ett av Skandinaviens första spahotell, en resort med allt du kan önska av en skön weekend. SelmaSpa är framförallt populärt vintertid med fina längdspår och alpint centrum strax utanför. Det senaste året har hotellet genomgått en totalrenovering och det enda som kvarstår är cirka hälften av hotellrummen som beräknas bli klara inom kort. Idag kan de stoltsera med ett helt nytt spaområde med pool, bastu, bubbelpooler och uppvärmd utomhuspool. De har ett av Norden största utbud av behandingar, så här finns att välja på. Nyhet för i år är deras basturitual som görs efter ett schema. Hotellet har också en stor och mysig restaurang där det serveras frukost, lunch och à la carte. Är du inte lika hungrig passar loungen bra med enklare rätter och stort utbud av drycker.

Ystad Saltsjöbad
Mysfaktorn är hög på Ystad Saltsjöbad. Här bor du i princip på stranden. Det känns nästan som att komma till The Hamptons utanför New York. Saltsjöbadens nya spakoncept öppnade i slutet av sommaren 2012. Välj “The Creek Experience” om du vill ha en upplevelse ledd av spavärdinnor och som guidar dig genom regnskog med olika produkter och aktiviteter. Det finns också möjlighet att slappa för sig själv i den stora poolen, relaxstolarna eller bubbelpoolen. I hotellets mysiga restaurang serveras god mat av serveringspersonal i världsklass. Hotellrummen är fräscha och även de inredda med stjärnor, USA-känsla och ränder.


Erbjudanden på spa i SverigeWeekendpaket

Sverige Europa

Sverige är det moderna landet i Norden där du får omväxlande klimat, otrolig natur och spännande upplevelser året runt. Här möts fjäll och pulserande stadsliv i en kombination som erbjuder något för alla.

Sverige har fyra tydliga årstider och oavsett när du åker hit finns något att göra. Norra delen har kalla, snöiga vintrar och du som gillar äventyr åker till Sälen, Åre eller Abisko för att åka skidor, uppleva midnattssol, norrsken och fantastisk natur. På våren och sommaren är huvudstaden Stockholm full av liv och rörelse. Beskåda blommande körsbärsträd i Kungsträdgården, klappa söta djur på Skansen, promenera på kullerstenarna i Gamla stan, bada vid klippor eller ta en båttur ut i skärgården. Restaurang- och nattlivet är alltid i full gång och det finns mat, evenemang och upplevelser från alla världens hörn.I södra Sverige är klimatet varmare året om. Lund och Ystad är två mysiga städer som erbjuder en annan känsla än stora Stockholm. Ett besök till västkusten och storstaden Göteborg är något för dig som älskar båtar och här kan du bland annat uppleva Liseberg, ett av Nordens största nöjesfält. Sverige har två öar, Öland och Gotland, som båda är fantastiska på sommaren. Här får du se mycket av landets historia, vackra sevärdheter och underbara naturområden med mycket sol och bad.

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21