Surf's up på Fuerteventura

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Foto: TUI
Foto: TUI
Foto: TUI
Foto: TUI
Endast 100 km från Afrikas kust ligger Kanarieöarnas näst största ö – Fuerteventura. Likheten med det afrikanska fastlandet är slående, både med tanke på landskapet och husen med sin nordafrikanska stil och platta tak. Ön har 300 soldagar om året och är också den av Kanarieöarna som får minst regn varje år. Gör dig redo för en aktiv semester på Kanarieöarnas längsta stränder.
Publicerad 14 februari 2019

Resmålet för den aktiva

Fuerteventura är känt som den perfekta destinationen för dig som gillar att hålla dig aktiv på semestern. Här är möjligheterna många. Då det är varmt året runt är detta perfekt för dig som vill kombinera en avslappnande semester med träning – speciellt vattensport. När du blir less på att ligga på stranden kan du till exempel prova på surfing, windsurfing, dykning och träna allt från spinning till Body Toning. Vi har två hotellexempel för dig som älskar en aktiv semester. Robinson Club Esquinzo Playa i Jandia är ett sportigt hotell där det kommer att bli svårt att sitta still. Magic Life Fuerteventura Imperial ligger i Esquinzo. Utspritt över det stora hotellområdet finns tennis, fotboll, fitnesspass och cykelcenter.
Se alla hotell på Fuerteventura

Några av Europas bästa stränder

Vad är väl bättre än att hålla sig aktiv på den Kanarieön som är mest känd för sina vackra laguner och gyllene sanddyner. Fuerteventura har över 150 imponerande stränder som sträcker sig runt ön, och är känt för att ha några av de bästa stränderna i Europa.

Vulkaniskt landskap

Det är inte bara de unika stränderna som gör Fuerteventura till ett speciellt resmål. Öns landskap är starkt präglat av den vulkaniska aktiviteten som tidigare skett här. Det har dock inte hänt något på 7000 år – så du kan lugnt ta en tur upp och utforska höjden. Gå eller åk på en cykeltur i fjällandskapet.

Känt för sina goda ostar

Detta är också platsen för matentusiasten, där den färska fisken står högt på listan över saker du måste smaka medan du är här. Pajines, en sorts salt fisk, är ett måste. Men mest känt är Fuerteventura för sina ostar. Här finns det faktiskt fler getter än människor, något som bland annat resulterat i att det finns gott om getkött, men också produktionen av den lokala, vita getosten majeros. Öns getost är internationellt känd för sin goda smak, och vinner prestigefulla priser varje år.

Här bor du

Fuerteventura är en stor ö med många olika platser att bo på. Därför är det en bra idé att ha lite insikt i vilket område som passar bäst för just dina önskemål.

Caleta de Fuste

Ligger endast 15 minuter från flygplatsen och är barnens paradis med sin långgrunda och fina sandstrand.

Jandia

Har en tre mil lång sandstrand som drar till sig många windsurfare och är en modern semesterort cirka 1,5 timme från flygplatsen.

Costa Calma

Den lugna kusten – är dit man reser för att slappna av eller windsurfa vid en av öns vackraste stränder. Från flygplatsen tar det 1 timme och 20 minuter att komma hit.

Corralejo

Lockar till sig surfare från hela världen och är en av de bästa platserna för surfing. Det märks också på kvällen för här finner du öns bästa nöjesliv. Dessutom finns det många bra restauranger i det mysiga centrumet. Den fina stranden passar perfekt för lite större barn och vuxna då det är en del vågor här.

Las Playitas

Är en liten fiskeby med endast 300 invånare, och är också området där Apollo har sitt välkända träningshotell, Playitas Resort, det största i sitt slag på hela ön. Passar för både idrottsutövare, familjer och motionärer. Om du önskar utforska ett större centrum är det inte mer än fyra kilometer till Fuerteventuras näst största ort, Gran Tarajal.

Så tar du dig hit

Apollo, Ving, Solresor och TUI har charterresor till Fuerteventura. Flygtiden ligger på cirka 5,5 timmar. Transfer från flygplatsen tar allt från 15 minuter till 1,5 timme beroende på vart på ön du ska bo. Reser du med reguljärflyg brukar du få mellanlanda på spanska fastlandet.

Bra att veta

På Fuerteventura pratas det både spanska och engelska, och de ligger + 1 timme före Sverige. Temperaturen ligger på runt 20 grader vintertid och kan variera mellan 24 och 35 grader under sommaren.

Charterresor till Fuerteventura
Hotell på Fuerteventura
Hyrbil på Fuerteventura


Charter till FuerteventuraReguljärflyg till Fuerteventura