Shopping i New York

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: paulina, medlem sedan 2006
Foto: paulina, medlem sedan 2006
Foto: paulina, medlem sedan 2006
Foto: paulina, medlem sedan 2006
Min absoluta favoritstad New York har allt när det gäller shopping. Det går att fynda och det är ofta prisvärd shopping du hittar. Dollarn är låg och alla amerikanska märken är mycket billigare än i Sverige.
Publicerad 6 augusti 2013

När du ska till New York är mitt hetaste tips att resa med en halvfull resväska. Du kommer definitivt att kunna fylla den med massor av shoppingfynd. Shoppingen i New York passar alla plånböcker och smaker. Här kommer min shoppingguide, kanske har du fler tips som du tycker ska vara med? Komplettera gärna genom att kommentera längst ner.

Fifth Avenue

Att promenera på Fifth Avenue är ett måste för alla shoppingtokiga. En av de mest omtalade shoppinggatorna i världen. Här radar butikerna upp sig. Du hittar allt från Abercrombie & Fitch till Henri Bendel, Apple Store, Nike Town och Louis Vuitton. Det här är området för dig med lite tjockare plånbok. Här ligger också det exklusiva varuhuset Bergdorf Goodman, Sex and the City-tjejernas favorit.

West Village

Mysiga West Village är området där skyskrapor och storstadshets känns långt borta. Här finns fina hus med de berömda trapporna upp till ytterdörrarna. Följ Bleecker Street och upptäck mindre butiker varvat med lite lyxigare märken som Ralph Lauren och Marc by Marc Jacobs. För att än en gång återkoppla till Sex and the City, det är här som Carrie i serien bor, närmare bestämt på Perry Street.

Union Square och Time Square

Runt Union Square och Time Square mitt på Manhattan är det väldigt turistigt och alltid mycket folk. Här ligger många butikskedjor och du hittar allt från Forever 21, American Eagle och GAP till Toy's R Us och Disney Store. Här i området finns också många restauranger, exempelvis Hard Rock Café och Planet Hollywood. Butikerna har öppet från tidig morgon till sen kväll.

Bloomingdales

Bloomingdales är enligt mig det absolut bästa varuhuset. Här finns alla de heta märkena och allt från inredning och mode till skönhet och skor för hela familjen. Avdelningarna är gigantiska och även här går det att fynda, speciellt på de amerikanska märkena. Varuhuset finns på flera ställen på Manhattan, bland annat på 59th Street och Lexington Avenue som är strax österut från 5th Avenue, i sydöstra hörnet av Central Park.

China Town Canal Street

Som sagt, i New York finns allt. I China Town hittar du kopior på allt. Om du känner att designerväskan på 5th Avenue var lite för dyr kanske en kopia duger? När du går här är det lätt att glömma att det är New York du är i. Gatorna kantas av reklamskyltar på kinesiska och massor av krimskrams-butiker. En upplevelse helt klart.

Century 21

Outlet nere vid Ground Zero, fullproppad med kläder, skor, handdukar och smink med mera i flera våningar. Här går det att göra fynd, men det krävs tålamod och gott om tid. De öppnar tidigt på morgnarna så ett tips är att vara där när de öppnar.

Woodbury Premium Outlet

Woodbury Premium Outlet är en gigantisk outlet utanför New York. Här finns 220 butiker med chans till rejäla fynd. Outleten ligger en dryg timme utanför Manhattan. Det går bussar hit ut annars är det smidigt och billigt att hyra en bil. Hyr då bilen i exempelvis Jersey City, en hållplats med pendeltåget, så kallat Path, från Ground Zero. Mina favoriter på Woodbury är den enorma Ralph Lauren-butiken där du kan fynda exempelvis skjortor för knappa 300 kr, Nike-butiken, Converse och Yankee Candle där det är betydligt billigare än hemma i Sverige.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du resor till både New York och alla de andra stora shoppingstäderna i världen.
- Boka flyg till New York >>
- Boka boende i New York >>


Flyg till New YorkRekommenderade hotell i New York

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53