San Francisco – hjärtat i väst

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Passa på att uppleva staden som får västra delen av USA att pulsera. San Francisco är den perfekta utgångspunkten för din resa i Amerika.
Publicerad 3 september 2013

Ta på dig promenadskorna och ge dig ut i staden som har otroligt mycket att erbjuda. Börja med att gå till Fisherman´s Wharf och köp en biljett till en av de många Hop On/Hop Off sightseeingbussarna. Då får man se det mesta av staden på kort tid och kan sedan välja vad man vill se mer av.

Något man bör göra på en gång, är att köpa biljetter till fängelseön Alcatraz. Antalet biljetter per dag är nämligen begränsat. Ett tips är att förköpa biljetter på internet.

Ägna gärna åtminstone tre till fyra dagar åt San Fransisco. Bor du vid Union Square är det gångavstånd till det mesta.

Union Square – shopping och restauranger

Stadsdelen är San Franciscos centrum. Här finns många prisvärda hotell och alla de stora kända amerikanska klädesmärkena har butik här. Utöver det finns stora köpcentra. Börja gärna dagen med en äkta amerikansk frukost i 50-talsstil på Lori´s Diner, på 149 Powell Street.

The Mission – latinorytmer och färg

Att besöka stadsdelen The Mission, är som att komma till ett annat land. Området andas Latinamerika med starka färger och smaker. Här finns små affärer som säljer allt mellan himmel och jord. För dig som är konstintresserad finns här många bra gallerier. Passa på att ta en guidad tur med Precita Eyes Muralist, som visar de bästa väggmålningarna och berättar historien bakom dem.

Chinatown – störst utanför Asien

Det finns två Chinatown i San Fransisco – turisternas och lokalbefolkningens. Båda bör upplevas. Grant Avenye går rakt genom hela Chinatown, och är den del som turisterna ser. Men om du går in på någon av sidogatorna får du en helt annan upplevelse. Ett roligt tips är Golden Gate Fortune Cookie Factory. Här bakas 20 000 lyckokakor varje dag. Det är gratis inträde och ligger i Ross Alley.

North Beach – pasta och bokbutiker

Det här är en stadsdel som är älskad av både turister och San Franciscoborna. Här finns pärlband av italienska restauranger och antikvariat, liksom stadens bästa utsikt från toppen av Telegraph Hill. Här går det även bra att hyra cykel. I hyran ingår en färjebiljett så att man kan cykla över Golden Gate Bridge och ta färjan tillbaka.
Det finns många bra restauranger här, men en av de bästa är Albona Ristorante Istriano på 545 Francisco Street.


Flyg från din stad till San Francisco