San Francisco – hjärtat i väst

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Passa på att uppleva staden som får västra delen av USA att pulsera. San Francisco är den perfekta utgångspunkten för din resa i Amerika.
Publicerad 3 september 2013

Ta på dig promenadskorna och ge dig ut i staden som har otroligt mycket att erbjuda. Börja med att gå till Fisherman´s Wharf och köp en biljett till en av de många Hop On/Hop Off sightseeingbussarna. Då får man se det mesta av staden på kort tid och kan sedan välja vad man vill se mer av.

Något man bör göra på en gång, är att köpa biljetter till fängelseön Alcatraz. Antalet biljetter per dag är nämligen begränsat. Ett tips är att förköpa biljetter på internet.

Ägna gärna åtminstone tre till fyra dagar åt San Fransisco. Bor du vid Union Square är det gångavstånd till det mesta.

Union Square – shopping och restauranger

Stadsdelen är San Franciscos centrum. Här finns många prisvärda hotell och alla de stora kända amerikanska klädesmärkena har butik här. Utöver det finns stora köpcentra. Börja gärna dagen med en äkta amerikansk frukost i 50-talsstil på Lori´s Diner, på 149 Powell Street.

The Mission – latinorytmer och färg

Att besöka stadsdelen The Mission, är som att komma till ett annat land. Området andas Latinamerika med starka färger och smaker. Här finns små affärer som säljer allt mellan himmel och jord. För dig som är konstintresserad finns här många bra gallerier. Passa på att ta en guidad tur med Precita Eyes Muralist, som visar de bästa väggmålningarna och berättar historien bakom dem.

Chinatown – störst utanför Asien

Det finns två Chinatown i San Fransisco – turisternas och lokalbefolkningens. Båda bör upplevas. Grant Avenye går rakt genom hela Chinatown, och är den del som turisterna ser. Men om du går in på någon av sidogatorna får du en helt annan upplevelse. Ett roligt tips är Golden Gate Fortune Cookie Factory. Här bakas 20 000 lyckokakor varje dag. Det är gratis inträde och ligger i Ross Alley.

North Beach – pasta och bokbutiker

Det här är en stadsdel som är älskad av både turister och San Franciscoborna. Här finns pärlband av italienska restauranger och antikvariat, liksom stadens bästa utsikt från toppen av Telegraph Hill. Här går det även bra att hyra cykel. I hyran ingår en färjebiljett så att man kan cykla över Golden Gate Bridge och ta färjan tillbaka.
Det finns många bra restauranger här, men en av de bästa är Albona Ristorante Istriano på 545 Francisco Street.


Psst! Läs mer som ställena!

Biljetter til Alcatraz
Precita Eyes Muralists

Ny direktlinje till San Francisco med Norwegian

Den 2 mars 2014 startar Norwegian sin nya långdistanslinje mellan Stockholm och San Francisco. Just idag (3 september) hittar du biljetter från 1 699:-, men du får skynda dig att boka:
- Gå till Norwegian.com
Den 3 maj öppnar Norwegian dessutom en linje till Los Angeles med samma priser.


Bo prisvärt och centralt i San Francisco

Flyg från din stad till San Francisco


San Francisco Kalifornien, Nordamerika

Storstad
Arkitektur
Historia
Kultur
Shopping

Upplev den vänliga staden som vilar i dimmorna. Där gammalt möter nytt och där spårvagnar fortfarande kämpar sig uppför de branta backarna. Den gyllene bron reser sig stolt för sitt San Fransisco.

San Francisco är känd för sin dimma och sitt annorlunda klimat – för att ligga i Kalifornien. Vädret är antingen som en svensk sommar eller höst. Staden är en blandning av viktoriansk arkitektur och moderna byggnader. Berömda sevärdheter är Golden Gate bron, de gamla kabelspårvagnarna och Alcatraz. Fängelset på ön som sades vara omöjlig att rymma ifrån, men San Francisco har så mycket mer att erbjuda. Besök Treasure Island, en konstgjord ö mellan San Francisco och Oakland.

I Fisherman’s Wharf kan du äta färsk havsmat och samtidigt titta på sjölejon som ligger och solar sig på båtbryggorna. Lombard Street är världens krokigaste gata och Chinatown är den största i USA. I Mission District hittar du fantastiska väggmålningar och vill du se den mest spektakulära vyn över San Francisco, ska du göra det från Twin Peaks. Staden upplevs bäst till fots, men du kan också hyra bil och åka längs Scenic 49 Mile Drive som tar dig genom de flesta sevärdheterna.

Golden gate bron
1 / 33
Vändplats för San Fransiscos Cable cars
6 / 33
Utsikt över San Francisco från Alcatraz Island
9 / 33
Tidig morgon i Sausalito
13 / 33
Backig gata i Frisco
15 / 33
Golden Gate Bridge!
20 / 33
Färjan till Alcatraz
22 / 33
Krokig gata i San Francisco
23 / 33
Utsikten från den krokiga delen av Lombard Street
25 / 33
Chinatown San Francisco
26 / 33
Filbert Street
27 / 33
Cable cars and cars.
28 / 33
Golden Gate Bridge.
29 / 33
Palace of Fine Arts
30 / 33